foto

 

У ході робочої поїздки до Запорізької області голова Федерації профспілок України Григорій Осовий провів зустріч із заступником голови облдержадміністрації Едуардом Гугніним та головою Запорізької обласної ради профспілок Віктором Сластьоном.

 

Серед питань, які обговорювалися під час зустрічі, − робота та подальший розвиток в умовах децентралізації, розвиток та спроможність територіальних громад, тісна взаємодія профспілок, роботодавців та влади на місцях.

− Федерація профспілок України, яка представляє інтереси майже 5 млн спілчан, виступає за розбудову України на засадах солідарності, єдності, рівності, соціальної справедливості та демократії, за стійке економічне зростання, повну зайнятість, якісні робочі місця, гідну оплату праці та справедливе прогресивне оподаткування, високоякісне громадське обслуговування, освіту та медицину, ефективне державне управління і місцеве самоврядування. Ми сподіваємося, що влада на місцях буде для нас надійним партнером, адже у нас спільні цілі та завдання, − відзначив Григорій Осовий.

У свою чергу, Едуард Гугнін запевнив, що обласна влада залишається соціальним партнером як роботодавців, так і працюючих. В області триває робота щодо детінізації трудових відносин та скорочення безробіття. Діє тристороння угода між Запорізькою облдержадміністрацією, Запорізькою облрадою, обласною федерацією роботодавців та Запорізькою обласною радою профспілок на 2017-2020 роки.

Також Григорій Осовий провів зустріч з профспілковим активом регіону, де обговорювалися нагальні питання динаміки зростання середньої заробітної плати та стан погашення боргів, децентралізації, спільна робота органів влади та профспілок тощо.

 

 

 Запорізька обласна рада профспілок

за матеріалами Запорізької облдержадміністрації