Уряд почув голос профспілок

15

6 листопада Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий як представник трудящих взяв участь у засіданні Уряду.

Після перерви, що мала місце на початковому етапі роботи нового складу КМУ, представника профспілок, як це регламентовано, запрошено на засідання Уряду.

У своєму виступі Григорій Осовий звернувся до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука з пропозицією щодо необхідності делегування представників від Уряду до складу Правління Фонду соціального страхування України і Національної тристоронньої соціально-економічної ради. Було зазначено, що саме через не сформованість урядової Сторони у цих важливих органах соціального діалогу вони й до сьогодні лишаються непрацездатними.

Представник профспілок привернув увагу Прем’єра до відсутності реакції Уряду на пропозицію щодо проведення зустрічі з соціальними партнерами, а також акцентував на ініціативі профспілкової Сторони провести робочу нараду з профспілками для обговорення низки актуальних соціально-економічних питань, одним з яких є виконання тристоронньої Генеральної угоди на 2019—2021 роки.

Прем’єр-міністр України на виконання порушених питань дав низку доручень керівникам профільних Міністерств.

Прес-центр ФПУ

Архiв