А25

Про це Голова СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий заявив під час прес-конференції на тему: «Про дії профспілок щодо недопущення прийняття законодавчих ініціатив, які порушують права найманих працівників і профспілок!», що відбулась 25 червня в інформаційній агенції УНІАН.

У прес-конференції також взяли участь Михайло Волинець, заступник Голови СПО, голова Конфедерації вільних профспілок України, народний депутат України; Анатолій Широков, заступник Голови СПО, голова Об’єднання всеукраїнських автономних профспілок, Вадим Бубняк, голова Федерації профспілок транспортників України.

«Ми твердо переконані, що зараз є всі передумови для співпраці усіх соціальних партнерів – профспілок, роботодавців, Уряду – для того, щоб у цих складних умовах зробити кроки вперед для досягнення покращення соціально-економічної ситуації в Україні, підвищення рівня захисту законних прав та інтересів працівників, - наголосив Григорій Осовий. – Ми зі свого боку зробили для цього багато. Мова йде і про чисельні звернення до керівництва держави, уряду, парламенту, окремих міністерств і відомств з конкретними пропозиціями, і про нашу солідарну підтримку трудових колективів, медиків, працівників підприємств. Профспілки готові до соціального діалогу, але, якщо влада не дослухається до нашого заклику і буде ігнорувати профспілки, трудові колективи, людей праці, ми готові і до активних дій – вуличних акцій протесту, інформаційних пікетувань. Але, вважаємо, все ж краще сісти за круглий стіл переговорів і вести діалог».

   Під час заходу було оголошено позицію національних профцентрів – членів Спільного представницького об’єднання профспілок та заходи з протидії системному наступу влади на законні права та інтереси працівників і профспілок. Зокрема, мова йшла про порушення конституційного права на об’єднання у профспілки, намагання нав’язати і узаконити «рабське» трудове законодавство та про інші антисоціальні законодавчі ініціативи.

Було також анонсовано проведення 30 червня у м. Києві та регіонах України попереджувальних вуличних і інформаційних пікетувань державних установ з вимогою недопущення розгляду Верховною Радою України проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань професійних спілок)» № 2681 та «Про працю» № 2708.

Учасники прес-конференції відповіли на чисельні запитання, які поступили з різних регіонів України.

Відео прес-конференції можна подивитися тут:

https://www.unian.net/multimedia/video/press/10204946-poziciya-nacionalnyh-profcentrov-o-narushenii-konstitucionnogo-prava.html?utm_source=social&utm_medium=share&utm_campaign=site&fbclid=IwAR2YFBtdMlCKWqoCURraJIpgDz6YJRRHDXSWS4icp8ZDK8eK7T7aTqE3i8w

 Прес-центр ФПУ.