IMG 2011 90

 

ОФІІЙНИЙ УРЯДОВИЙ ПОРТАЛ

 

Уряд вперше за історію української незалежності уклав тристоронню Генеральну угоду із профспілками та роботодавцями

 

Уряд у вівторок, 23 серпня, вперше уклав тристоронню Генеральну угоду із профспілками та роботодавцями, що покликана розпочати нову історію взаємодії щодо соціально-економічної політики держави, розвитку національної економіки та створення належних умов для праці громадян.

Під час церемонії підписання Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2016-2017 роки Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав символічним, що підписання Угоди відбувається напередодні ювілейного Дня Незалежності нашої держави. "Сьогодні ми підписуємо тристоронню угоду між профспілками, роботодавцями і Урядом. Угоду, яка покликана розпочати нову історію наших взаємостосунків щодо форм соціально-економічної політики держави, щодо розвитку національної економіки, і найголовніше - ми маємо створити належні умови для праці. Ми маємо виробляти конкурентний продукт, ми маємо забезпечити достойну заробітну плату для українських громадян", - сказав Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр наголосив, що Уряд вперше з 1993 року ухвалив розпорядження щодо підписання цієї тристоронньої Угоди.

Голова Уряду зауважив, що потрібно змінювати державу, зокрема економічно, та робити все для того, щоб український громадянин був заможним. "Я переконаний у тому, що це може зробити не хтось окремо, а тільки разом, коли ми об'єднуємо зусилля", - наголосив він.

Прем’єр-міністр закликав міністерства до поглиблення співпраці з профспілками, федерацією роботодавців, експертним середовищем для підвищення професійності рішень, що готуються.

Голова Уряду також подякував профспілкам за конструктивну позицію, зокрема під час зустрічі у рамках загальноукраїнської акції профспілок.

"Незалежність - це не просто букви, не просто слово - це конкретний набір параметрів, які мають бути притаманні нашій державі. Сильна економіка, енергонезалежність, сильне військо, демократія, сильне, міцне правосуддя - це все, за що потрібно боротися і чого ми маємо досягти з вами. І я ще раз підкреслюю, що це ми можемо зробити тільки спільно", - наголосив Володимир Гройсман.

"Сьогодні саме є час відповідальної політики. Я розраховую, що ми зможемо знаходити найкращі сучасні рішення, і не тільки їх приймати, а й реалізовувати, щоб люди відчували, що з кожним кварталом, півроком, роком ситуація змінюється, - зауважив Прем’єр-міністр. - Наша віра в наш успіх зробить цей успіх незворотнім на благо нашої держави і українського народу".

У церемонії підписання взяли участь Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, Міністр соціальної політики України Андрій Рева, Голова Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, Голова Федерації професійних спілок України Григорій Осовий, Перший заступник Голови Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні, виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249256515&cat_id=244276429

 

САЙТ МІНСОЦПОЛІТИКИ

 

Андрій Рева: Підписання Генеральної угоди - це приклад того як можна розв'язувати найскладніші соціально-економічні питання

Сьогодні у Клубі Кабінет Міністрів України відбулося підписання Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні. Свої підписи під документом поставили Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, Міністр соціальної політики Андрій Рева, Голова Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні, Голова Федерації професійних спілок України Григорій Осовий, перший заступник Голови Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні, виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко.

Міністр соціальної політики Андрій Рева, коментуючи цю подію, підкреслив, що вона, справді, є непересічною для України.

„Це непересічна подія, до якої ми йшли чотири роки. Завершити переговори в такий складний час – це дуже важливо. Сьогодні Уряд на своєму засіданні схвалив проект Генеральної угоди. Отже, це не просто документ, який треба виконувати, а документ, що має додаткову юридичну силу.”, - наголосив Міністр.

На його переконання, будь-який договір чи угода – це завжди результат компромісу. А компроміс можливий тоді, коли є певна політична культура і він є свідченням зрілості демократичного суспільства. „Тому, коли ми в цих непростих умовах, у досить складній соціально–економічній ситуації зуміли шляхом діалогу між Урядом, об’єднаннями профспілок та організаціями роботодавців знайти консенсус, це свідчить про те, що Україна справді демократична держава. І найголовніше, що без бажання кожної зі сторін ця угода не була б прийнятою. Вважаю, що профспілки, роботодавці та Уряд дали приклад того, як можна розв’язувати найпроблемніші питання”, - сказав Андрій Рева.

При цьому Міністр особливо наголосив, що для Уряду важливий не лише сам факт підписання Угоди, а й реалізація всіх досягнутих домовленостей, а також намір зробити діалог постійним елементом своєї внутрішньої політики. „Через діалог, компроміси, обговорення важливих аспектів подальшого розвитку будемо намагатися знаходити спільні рішення, які могли б сприйматися інституціями громадянського суспільства, найбільш впливовими і авторитетними серед яких є якраз об’єднання профспілок та організації роботодавців”, - зауважив урядовець.

Андрій Рева розповів, що в новій Угоді суттєво посилено економічний блок, оскільки на сьогодні усі сторони розуміють, що лише розвиток економіки, підвищення конкурентоспроможності вітчизняного виробника, створення привабливого інвестиційного клімату, подальша дерегуляція підприємницької діяльності забезпечать створення нових робочих місць, додаткові надходження до бюджетів усіх рівнів і, як результат, – надасть додаткові можливості для підвищення соціального захисту і рівня життя наших громадян.

„В Угоду закладено норми питань оплати праці, питань єдиної тарифної сітки. Передбачено, що фонд оплати праці зросте майже на 2,2% в бюджетній сфері та ряд інших важливих елементів, що є предметом договірного регулювання. Крім того, ми домовилися, що в разі прийняття Верховною Радою законодавчих новацій стосовно оплати праці, що їх ми будемо пропонувати, з грудня почнемо новий діалог для того, щоб вирівняти міжтарифне співвідношення в разі підвищення розміру мінімальної оплати праці. Діалог буде започатковано на постійній основі, постійно будемо шукати разом з нашими соціальними партнерами відповіді на ті складні питання, що стоять перед нами на сьогоднішній час”, - зазначив Міністр соціальної політики.

 

 http://www.mlsp.gov.ua/labour/control/uk/publish/article?art_id=193190&cat_id=107177

 

ИНТЕРФАКС-УКРАЇНА

 

Кабмін, роботодавці та профспілки підписали Генеральну угоду про соціально-економічну політику в Україні

 

Кабінет Міністрів, Федерації роботодавців України та Федерації профспілок України підписали Генеральну угоду про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідну угоду підписав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, виконавчий віце-президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко та голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.

"Ми повинні створити відповідні умови праці, ми повинні виробляти конкурентні продукти, ми повинні забезпечити гідну зарплату для українських громадян, я говорив це сьогодні на уряді і повторю це ще раз - праця українських громадян недооцінена", - сказав глава уряду під час церемонії підписання угоди .

Прем'єр підкреслив, що міністерства повинні поглибити співпрацю з профспілками та роботодавцями.

Угода розрахована на 2016-2017 рр. За словами Г.Осового, профспілки очікують збільшення фактичних мінімальних зарплат у результаті підписання угоди на 20%.

 

http://ua.interfax.com.ua/news/general/365375.html

 

УНН

 

Уряд уклав Генеральну угоду з профспілками і роботодавцями

 

КИЇВ. 23 серпня. УНН. Сьогодні Кабінет міністрів України з профспілками і роботодавцями уклали Генеральну угоду про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2016-2017 роки, передає кореспондент УНН.

Тристоронню угоду підписали Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, голова спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні Григорій Осовий та перший заступник голови спільного представницького органу сторони роботодавців Олексій Мірошниченко.

Під час виступу перед підписанням угоди Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що тристороння угода покликана розпочата нову історію взаємостосунків між урядом, профспілками і роботодавцями щодо формування соціально-економічної політики держави, щодо розвитку національної економіки.

"Я дуже би хотів, щоб цей документ був нашим спільним зобов’язанням щодо проведення подальших реформ. І реформи мають бути тільки тоді, коли люди відчувають зміни, не просто назви, а зміни", - зазначив він.

http://www.unn.com.ua/uk/news/1596446-kabmin-uklav-generalnu-ugodu-z-profspilkami-i-robotodavtsyami

 

В.Гройсман запропонував створити посаду заступника міністра з питань промисловості

КИЇВ. 23 серпня. УНН. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман запропонував створити посаду заступника міністра з питань промисловості при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі. Про це він сьогодні сказав перед підписанням генеральної угоди Кабміну з профспілками і роботодавцями, передає кореспондент УНН. Прем’єр зазначив, що уряд ухвалив рішення про створення Департаменту розвитку промисловості У Мінекономрозвитку. "Я вважаю, що абсолютно буде справедливо, щоб в рамках міністерства введемо окрему посаду заступника з питань промисловості. Це не ті, хто керував державними підприємствами, а ті, хто буде предметно займатися промисловістю країни", - сказав він. У зв’язку з цим, В.Гройсман зазначив, що готовий внести конценсунсну кандидатуру, узгоджену урядом, профспілками і роботодавцями, заступника міністра економіки з питань промисловості. Як повідомляв УНН, Кабмін уклав Генеральну угоду з профспілками і роботодавцями.

 

http://segodnya.novostimira.com/n_8114647.html

 

ГАЗЕТА «ДЕНЬ»

 

Кабмін уклав Генеральну угоду з профспілками і роботодавцями

 

Сьогодні Кабінет міністрів України з профспілками і роботодавцями уклали Генеральну угоду про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2016-2017 роки, передає УНН.

Під час виступу перед підписанням угоди Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що тристороння угода покликана розпочата нову історію взаємостосунків між урядом, профспілками і роботодавцями щодо формування соціально-економічної політики держави, щодо розвитку національної економіки.

"Я дуже би хотів, щоб цей документ був нашим спільним зобов’язанням щодо проведення подальших реформ. І реформи мають бути тільки тоді, коли люди відчувають зміни, не просто назви, а зміни", - зазначив він.

http://day.kyiv.ua/uk/news/230816-kabmin-uklav-generalnu-ugodu-z-profspilkamy-i-robotodavcyamy

«РОБОТОДАВЕЦЬ»

 

Уряд, роботодавці та профспілки підписали Генеральну угоду на 2016-2017 рр

Сьогодні Володимир Гройсман підписав генеральну угоду з профспілками та роботодавцями.

Під час церемонії підписання Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2016-2017 роки Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав символічним, що підписання Угоди відбувається напередодні ювілейного Дня Незалежності нашої держави. “Сьогодні ми підписуємо тристоронню угоду між профспілками, роботодавцями і Урядом. Угоду, яка покликана розпочати нову історію наших взаємостосунків щодо форм соціально-економічної політики держави, щодо розвитку національної економіки, і найголовніше – ми маємо створити належні умови для праці. Ми маємо виробляти конкурентний продукт, ми маємо забезпечити достойну заробітну плату для українських громадян”, – сказав Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр наголосив, що Уряд вперше з 1993 року ухвалив розпорядження щодо підписання цієї тристоронньої Угоди.

Голова Уряду зауважив, що потрібно змінювати державу, зокрема економічно, та робити все для того, щоб український громадянин був заможним. “Я переконаний у тому, що це може зробити не хтось окремо, а тільки разом, коли ми об’єднуємо зусилля”, – наголосив він.

Прем’єр-міністр закликав міністерства до поглиблення співпраці з профспілками, федерацією роботодавців, експертним середовищем для підвищення професійності рішень, що готуються.

Голова Уряду також подякував профспілкам за конструктивну позицію, зокрема під час зустрічі у рамках загальноукраїнської акції профспілок.

“Незалежність – це не просто букви, не просто слово – це конкретний набір параметрів, які мають бути притаманні нашій державі. Сильна економіка, енергонезалежність, сильне військо, демократія, сильне, міцне правосуддя – це все, за що потрібно боротися і чого ми маємо досягти з вами. І я ще раз підкреслюю, що це ми можемо зробити тільки спільно”, – наголосив Володимир Гройсман.

“Сьогодні саме є час відповідальної політики. Я розраховую, що ми зможемо знаходити найкращі сучасні рішення, і не тільки їх приймати, а й реалізовувати, щоб люди відчували, що з кожним кварталом, півроком, роком ситуація змінюється, – зауважив Прем’єр-міністр. – Наша віра в наш успіх зробить цей успіх незворотнім на благо нашої держави і українського народу”.

У церемонії підписання взяли участь Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, Міністр соціальної політики України Андрій Рева, Голова Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, Голова Федерації професійних спілок України Григорій Осовий, Перший заступник Голови Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні, виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко.

 

http://robotodavets.in.ua/2016/08/23/uryad-robotodavtsi-ta-profspilky-pidpysuyut-generalnu-ugodu-na-2016-2017-rr.html

 

Соціальна конституція: нова Генеральна угода запустить реформу оплати праці?

 

Вперше за останні 5 років Уряд, роботодавці та профспілки підписали Генеральну угоду. Вона визначає порядок відносин влади, бізнесу і людей праці у соціальних питаннях. По суті – це Соціальна Конституція країни.

Текст довго узгоджували і це скоріше компромісний варіант, ніж ідеальний. Але цей документ, нарешті, офіційно регулюватиме відносини учасників соціального діалогу та ляже в основу реформи оплати праці.

Ми з профспілками оголосили цю реформу своїм багатотисячним Маршем  «Європейським цінам- європейську зарплату». Тепер ми задокументували, що Уряд має стати партнером в цьому процесі.

В першу чергу потрібен новий прожитковий мінімум. Профспілки в своєму законопроекті, який ми разом подали до ВР. пропонують 3076 гривень. Нова точка відліку підніме і зарплати та пенсії. Зростання доходів має випереджати інфляцію.

З угодою ми зможемо боротися і з заборгованістю,  і захищати трудові колективи від інших порушень прав.  Я, як представник профспілок у Парламенті, перш за все візьмусь за ліквідацію ідеї позбавити права дострокового виходу на пенсію робітників, які працюють в шкідливих умовах. Ревізію так званих списків 1 і 2 ініціювали ще за Яценюка.

Наприклад, серед металургів і гірників понад 40 тисяч тих, хто ризикує життям і здоров’ям заради промислового потенціалу, не зможуть вийти на заслужений відпочинок на 5 років раніше.  Ми не дозволимо економити кошти Пенсійного фонду на них. І тепер маємо документальну базу для переговорів із владою.

Сергій Каплін

 

http://robotodavets.in.ua/2016/08/23/sotsialna-konstytutsiya-nova-generalna-ugoda-zapustyt-reformu-oplaty-pratsi.html

 

112-Й КАНАЛ ТЕКСТ ПЛЮС ВІДЕО

 

Профсоюзы, работодатели и правительство подписали Генеральное соглашение о регулировании основных принципов и норм реализации социально-экономической политики и трудовых отношений в Украине на 2016-2017 годы

 

Соглашение между профсоюзами, работодателями и правительством поможет создать для граждан достойные условия труда и его оплаты. Об этом во время церемонии подписания, которую транслировал телеканал "112 Украина", сказал премьер-министр Украины Владимир Гройсман. 

"Сегодня мы подписываем трехсторонний документ, трехстороннее соглашение между профсоюзами, работодателями и правительством. Соглашение, которое призвано начать новую историю наших взаимоотношений, по формированию социально-экономической политики государства, по развитию национальной экономики. И самое главное, мы должны создать надлежащие условия для работы, мы должны вырабатывать конкурентный продукт, мы должны обеспечить достойную заработную плату для украинских граждан", - сказал Гройсман. 

Во время подписания документа Владимир Гройсман отметил, что Украине необходима налоговая реформа, на которую будет наложен мораторий. 

Сегодня профсоюзы, работодатели и правительство подписывают Генеральное соглашение о регулировании основных принципов и норм реализации социально-экономической политики и трудовых отношений в Украине на 2016-2017 годы.

http://112.ua/glavnye-novosti/soglashenie-mezhdu-profsoyuzami-rabotodatelyami-i-pravitelstvom-pomozhet-sozdat-dlya-grazhdan-dostoynye-usloviya-truda-i-ego-oplaty-groysman-333779.html

ВІДЕО:

https://youtu.be/3BE5gtJQENs 112

 

 

КАНАЛ «ІНТЕР» ТЕКСТ ПЛЮС ВІДЕО

 

САЙТ «ПОДРОБНОСТИ»

 

Профосоюзы подписали соглашение с Кабмином о трудовой политике

 

Сохранение и создание новых рабочих мест, поднятие зарплат и улучшение условий для работы бизнеса. Это главные приоритеты на следующие полтора года. Правительство, работодатели и профсоюзы вместе разработали и сегодня впервые подписали трехстороннее генеральное соглашение. Чего ожидают от его реализации - подробнее наши корреспонденты.

Почти 4 года переговоров. И вот профсоюзы и работодатели впервые подписывают с правитестством генеральное соглашение, которое определит трудовую и социальную политику на полтора года.

"Я очень бы хотел, чтобы этот документ был нашим общим обязательством о проведении дальнейших реформ. И мы должны создать надлежащие условия для работы, мы должны вырабатывать конкурентный продукт, мы должны обеспечить достойную заработную плату для украинских граждан. Мы должны создать систему, которая стимулирует создание рабочих мест", - говорит Владимир Гройсман, премьер-министр Украины.

Именно сохранение рабочих мест и создание новых один из приоритетов соглашения. По официальной статистике в Украине около полутора миллиона безработных. Но реально их намного больше.

"За два последних года вследствие глубокого финансового экономического кризиса потеряно более двух млн рабочих мест. Поэтому пункт первый - это сохранение тех рабочих мест, которые сегодня есть и создание новых.  Прирост занятости может составить от 300 до 500 000 граждан", - говорит Григорий Осовой, глава федерации профсоюзов Украины.

Еще одна задача повышение зарплат на предприятиях. В первую очередь тех, где средняя зарплата чуть больше 2 тысяч гривен. В соглашении сказано - оклад работников должен расти быстрее прогнозируемого уровня инфляции. То есть в следующем году выплаты должны вырасти почти на четверть. А первого повышения стоит ждать уже на днях.

"В соглашении мы уже заложили - с момента его подписания на каждом предприятии, учреждении, организации, должны быть повышены ставки заработной платы через коллективные договоры, через соглашения, как минимум на 10% уже считайте с августа", - говорит Григорий Осовый, глава федерации профсоюзов Украины.

Создание новых рабочих мест и повышение оплаты труда - напрямую зависят и от условий работы бизнеса. Этому посвящен целый раздел соглашения. В его основе - принципы, прописанные в Плане модернизации Украины.

Этот документ был разработан по инициативе главы федерации работодателей Дмитрия Фирташа, при участии украинских и европейских экспертов. Реализация этого плана могла бы привлечь 300 миллиардов долларов инвестиций, соответственно появились бы новые рабочие места, зарплаты могли вырасти до полутысячи евро. Пока же в программу действий власти попали только некоторые пункты документа.

"Мы взяли очень много пунктов, которые связаны с конкретными отраслями, которые могли быть драйверами экономики. Бизнес хочет нормально, спокойно работать в этой стране, спокойно работать, не дожидаясь рейдерских захватов, не дожидаясь непонятных проверок. Валютное регулирование, дерегулирование промышленности, уменьшение количества проверок - это практически все, что было заложено в текст соглашения", - говорит Алексей Мирошниченко, заместитель председателя ФРУ.

Во время церемонии подписания соглашения, премьер-министр предложил также создать должность заместителя министра экономики по вопросам промышленности. Кандидатуру пообещал согласовать и с работодателями, и с профсоюзами.

http://podrobnosti.ua/2127180-profosojuzy-podpisali-soglashenie-s-kabminom-o-trudovoj-politike.html

 

 

ВІДЕО:

 

https://youtu.be/i047fHIsbms?t=35m33s 

 

 

 

КАНАЛ «NEWSONE» ТЕКСТ ПЛЮС ВІДЕО

 

Кабмин подписал Генсоглашение с профсоюзами и работодателями

 

Кабинет Министров подписал генеральное соглашение с профсоюзами и работодателямио регулировании основных принципов и норм реализации социально-экономической политики и трудовых отношений в Украине на 2016-2017 годы.

Об этом сообщает Интерфакс-Украина.

Со стороны правительства документ подписал премьер-министр Владимир Гройсман.

"Мы должны создать соответствующие условия труда, мы должны вырабатывать конкурентные продукты, мы должны обеспечить достойную зарплату для украинских граждан, я говорил это сегодня на правительстве и повторю это еще раз - труд украинских граждан недооценен", - сказал Гройсман в ходе церемонии подписания соглашения.

Также соглашение подписано руководителем Федерации работодателей Алексеем Мирошниченко и главой Федерации профсоюзов Григорием Осовым.

Гройсман подчеркнул, что министерства должны углубить сотрудничество с профсоюзами и работодателями. А также отметил, что правительство впервые с 1993 года приняло распоряжение о подписании этого трехстороннего соглашения, хотя, по данным ФРУ, это уже 11-е подобное соглашение в истории страны.

В то же время председатель ФПУ отметил, что не все положения, на которых настаивали профсоюзы, были включены в документ, а само соглашение является результатом компромисса.

Как сообщал NewsOne ранее, Кабинет министров Украины на своем заседании во вторник, 23 августа, принял решение ратифицировать проект Генерального соглашения о регулировании основных принципов и норм реализации социально-экономической политики и трудовых отношений.

http://newsone.ua/ru/kabmin-podpisal-gensoglashenie-s-profsoyuzami-i-rabotodatelyami/

 

ВІДЕО:

 

https://youtu.be/1A7KNVdGUE0   Гройсман: кризис порождает кризис, если ничего не менять 23.08.16 NewsOne

 

https://youtu.be/qxyefbu8EZY Кабмин подписал генеральное трёхсторонее соглашение о сотрудничестве с профсоюзами 23.08.16 NewsOne

 

 

Прес-центр ФПУ