В9

14 травня відбулось засідання Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні. Вів засідання Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.

 

Засідання проходило дуже жваво та зацікавлено. Це й не дивно, бо питання порядку денного були важливі та актуальні, зачіпали болючі для членів профспілок, людей праці проблеми. Це й пенсійне забезпечення, і  соціальне страхування, і питання Трудового кодексу.

Заслухавши інформацію керівника Управління соціального страхування і пенсійного забезпечення ФПУ Володимира Максимчука про результати опрацювання проекту Закону України  «Про внесення змін до деяких законів України щодо накопичувальної професійної пенсійної програми», СПО  об’єднань профспілок вирішив не погоджувати , оскільки не передбачається участь у професійній програмі працівників, зайнятих на роботах, виконання яких призводить до втрати професійної працездатності або придатності до настання віку, що дає право на пенсію за віком, відсутні розрахунки щодо прогнозних розмірів пенсійних виплат, не визначено гарантії збереження пенсійних коштів та має інші недоліки.

З інформацією про діяльність Фонду соціального страхування України виступили директор виконавчої дирекції Фонду  Євген Баженков,  члени  правління від профспілкової сторони.

 

 Про узгодження позиції суб’єктів СПО об’єднань профспілок на національному рівні стосовно висловлених коментарів Міжнародної конфедерації  профспілок до проекту Трудового кодексу проінформував керівник робочої групи з опрацювання   коментарів МОП та МКП до проекту Трудового  кодексу України, заступник голови КВПУ, голова   Київського міського об"єднання КВПУ П.Тулей.

 

Прес-центр ФПУ

 

В

 

В2

 

В1

 

В3

 

В4

 

В5

 

В6

 

В7

 

В8