Профспілки не погодили зміни до законопроекту про соцдіалог

1472122953 image

СПО об'єднань профспілок розглянув законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про соціальний діалог в Україні» щодо участі громадськості у соціальному діалозі» (реєстр. № 10191) та не погодив його через намагання послабити позицію профспілок у соціальному діалозі.

У листі Голови СПО об’єднань профспілок Григорія Осового до Комітету ВР України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення зазначено, що відповідно до закону, соціальний діалог – це процес визначення та зближення позицій, досягнення спільних домовленостей та прийняття узгоджених рішень сторонами соціального діалогу, які представляють інтереси працівників, роботодавців та органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування.

Профспілки пропонують доопрацювати зазначений законопроект та врахувати те, що сторонами соціального діалогу протягом останнього часу напрацьовано низку пропозицій в т.ч. і законодавчих по залученню громадськості до участі у соціальному діалозі на всіх рівнях.

Лист СПО об’єднань профспілок додається.

Прес-центр ФПУ

Архiв