Poster

У листі Голови ФПУ Григорія Осового до КМУ повідомляється, що у вересні 2019 року глави держав і урядів візьмуть участь у Саміті з Цілей сталого розвитку (ЦСР) з метою аналізу досягнутого прогресу у їх виконанні. Саміт відбудеться в Нью-Йорку у штаб-квартирі ООН.

Міжнародний профспілковий рух вважає прийняття Цілей сталого розвитку історичною подією у питанні просування порядку денного, що базується на правах і охоплює три аспекти сталого розвитку: економічний, соціальний та екологічний.

Профспілки рішуче закликають державн-члени ООН прийняти змістовну Політичну декларацію, яка підтвердить їхні зобов'язання, зміцнить довіру до усієї структури Цілей сталого розвитку і до багатосторонньої системи ООН у цілому. Профспілки вимагають включення низки пріоритетів в якості основи Політичної декларації, серед яких необхідність посилання соціального захисту, як одного з основних інструментів боротьби з бідністю та нерівністю, а також зміцнення соціального діалогу між роботодавцями, представницькими організаціями працівників та урядами, як інструменту забезпечення демократичних, репрезентативних та прозорих процесів прийняття рішень.

Федерація профспілок України закликала Уряд до активної їх підтримки зазначених прикриттів на переговорах щодо Політичної декларації.

Лист додається

Прес-центр ФПУ