8972

 

30 березня відбулося виїзне засідання Наглядової ради Благодійного фонду «Відродження Будинку профспілок».

У засіданні взяли участь Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, Голова Наглядової ради Фонду, заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко, заступники Голови ФПУ Євген Драп’ятий та Сергій Українець, директор Фонду Василь Андреєв, директор Підприємства «Господарське управління ФПУ» Володимир Циганенко, члени Президії ФПУ.

Варто зазначити, що засідання розпочалося з огляду Будинку профспілок, під час якого члени Наглядової ради на власні очі проінспектували, як відбувається відродження символу Революції Гідності.

 

IMG 9038 1

 

Як вже вкотре зазначили директор підприємства-підрядника (ТОВ «ФК Буд») з ліквідації наслідків пожежі у Будинку профспілок Борис Шуляєв та к.т.н., доцент, архітектор, експерт із дослідження стану Будинку профспілок Артем Білик, будівля є відновлюваною, фундамент будівлі не постраждав. Вони також підкреслили, що Будинок профспілок буде відроджено у тому ж вигляді, яким він був до пожежі, і за наявності коштів реконструкцію можна встигнути завершити до 25-ї річниці Незалежності України — серпня 2016 року.

 

IMG 8978 1

 

Директор Благодійного фонду «Відродження Будинку профспілок» Василь Андреєв поінформував членів Наглядової ради про діяльність Благодійного фонду «Відродження Будинку профспілок» у 2014 році. Зокрема, Василь Андреєв зазначив, що було проведено роботи з огородження, консервації теплопункту та трубопроводів, убезпечення фасаду, вивезення згорілого та будівельного сміття, проведено інструментальне обстеження та експертний висновок, розроблено робочий проект укріплення будівлі на підставі обстеження, виконано підкріплення аварійних конструкцій. Також проведено роботу з органами влади та місцевого самоврядування, із громадськістю, не припиняється робота в інформаційному полі.

 

IMG 8961 1

 

Нагадаємо, Благодійний фонд «Відродження Будинку профспілок» проводить роботи із відновлення будинку профспілок за рахунок пожертв благодійників, серед яких українські та міжнародні профспілкові організації, члени профспілок та трудові колективи. Держава не долучена до відновлювальних робіт чи їх фінансування.

План проведення відновлювальних робіт передбачає реконструкцію Будинку профспілок в тих геометричних межах та зовнішньому вигляді, який ідентичний тому, що був до 19 лютого 2014 року, до пожежі.

 

IMG 9077 1

 

IMG 9010

 

IMG 9159

 

IMG 9162

 

 

Олена ОВЕРЧУК, «Профспілкові Вісті»

ФОТО Кирила ЛАТИШЕВА