НАРАДА

 

За ініціативою Голови СПО об’єднань профспілок, ФПУ Григорія Осового 26 січня відбулася робоча нарада керівників репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок – суб’єктів Угоди про утворення СПО об’єднань профспілок.

Учасниками засідання обговорено питання про позицію репрезентативних профоб’єднань щодо проекту Трудового кодексу України, внесеного народним депутатом Михайлом Папієвим. Було зазначено, що зараз над ним працює робоча група на чолі із заступником Голови ФПУ Сергієм Українцем, яка вважає цей проект найбільш прийнятним серед запропонованих. Вирішено: репрезентативним профоб’єднанням треба вивчити цей документ та надіслати до робочої групи свої зауваження та пропозиції.

НАРАДА1

Під час наради було також обговорено питання «Про виконання Вимог профспілок, Резолюції акції протесту 23 грудня 2014 року та подальші дії профспілок». Після гострого обговорення цього питання, було прийнято рішення: до 2 лютого кожному репрезентативному профоб’єднанню надати свої пропозиції щодо подальших дій та активізації впливу профспілкової сторони соціального діалогу на вирішення проблем соціально-економічного захисту працівників.

НАРАДА3

Було також обговорено питання щодо визначення делегатів профспілкової сторони до складу Ради соціального партнерства Української частини Платформи громадянського суспільства та про направлення делегації українських профспілок до Брюсселя.

НАРАДА4

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ