Профорієнтація в Україні – практика і завдання

IMG 20190918 091809   У рамках проекту МОП "Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні" 16 вересня 2019 року розпочався семінар "Формування політики та координація у сфері професійної орієнтації населення".          У семінарі беруть участь представники сторін соціального діалогу: Федерації профспілок України, Мінсоцполітики, МОН, Федерації роботодавців України та ін. Для більшої продуктивності у напрацюванні Дорожньої карти розроблення Стратегії професійної орієнтації запрошені міжнародні експерти Європейського фонду..

Продовжується практика законодавчого заниження основного соціального державного стандарту – прожиткового мінімуму

3dd0a14-zarplaty-690 15 вересня 2019 року у Верховній Раді України зареєстровано проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» (реєстр. № 2000), в якому розмір прожиткового мінімуму занижено більш ніж вдвічі від його фактичної величини. Це призведе до заниження всіх виплат, що розраховуються на його основі, а відтак – і до поширення бідності українських громадян.   Так, проектом передбачається встановити прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1..

Мінімальна заробітна плата у проекті Держбюджету - 2020

95092-1 large          Проектом Державного бюджету на 2020 рік пропонується з 1 січня підвищити мінімальну заробітну плату лише на 13,2% – з 4173 до 4723 гривень (+ 550 грн).   Запропонований проектом розмір мінімальної заробітної плати: - вже сьогодні є меншим за розмір фактичного прожиткового мінімуму для працездатних осіб, розрахованого Мінсоцполітики у цінах липня 2019 року (4776 грн), а з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін у 2019 році..

Яким буде прожитковий мінімум?

8a1bf77-prozhytochnyy-minimum Прожитковий мінімум з 1 січня 2020 року збільшиться на 162 гривні і становитиме 2027 гривень. В той же час Кабмін планує здійснити рішучі кроки" щодо наближення розміру прожиткового мінімуму до 4251 гривні.   Про це йдеться у тексті проекту закону про Державний бюджет на 2020 рік. Також зазначається, що з 1 липня прожитковий мінімум збільшиться до 2118 гривень, з 1 грудня — до 2189 гривень.   Для дітей віком до..

Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у серпні 2019 р.

img51 Упродовж січня - серпня 2019 року в результаті заходів, здійснених Національною службою посередництва і примирення у ході сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та запобігання їх виникненню, погашено заборгованість із виплати заробітної плати в сумі майже 326,7 млн. грн. від залишку загальної суми боргу (774,6 млн. грн.), що стала основною причиною виникнення спорів та конфліктних ситуацій. За цей період Службою проведено 3305..

Прожитковий мінімум, динаміка середньої заробітної плати та стан виплати зарплати у липні 2019 року

181129-113950-8975 За розрахунками Мінсоцполітики фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб з урахуванням суми обов’язкових платежів відповідно до чинного законодавства у цінах липня 2019 року становив      4776,21 грн. (графік 1 додається).   Таким чином, законодавчо встановлений на липень 2019 року прожитковий мінімум для працездатних осіб (2007 грн.) занижено порівняно з його фактичним розміром у 2,4 рази або на 2769 грн. Мінімальна заробітна плата була нижчою від..

ОСНОВНІ ПОКАЗНИКИ РІВНЯ ЖИТТЯ НАСЕЛЕННЯ У СІЧНІ-ЧЕРВНІ 2019 РОКУ

1558941169 business-people-discussing-dur-38741935-30     На виконання Генеральної угоди Міністерство соціальної політики України інформує про основні показники рівня життя населення та бідності у цілому по Україні. За даними Держстату за І квартал 2019 року номінальні доходи населення склали 803,4 млрд грн, що на 15,5 % більше порівняно з відповідним періодом попереднього року. Наявний дохід, який може бути використаний населенням на придбання товарів та послуг, збільшився на 17,2 %, а реальний наявний, визначений з урахуванням..

Глава Уряду повідомив, на скільки можуть збільшити мінімальну зарплату

d64fa56bacde21326b632a63835d8457 Під час засідання Кабінету Міністрів України 21 серпня ц.р. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що з наступного року мінімальна зарплата може бути збільшена до 5,5 тис. грн. Він вважає, що «такий показник є цілком реалістичним», хоча це вище рівня, передбаченого відповідним урядовим розпорядженням від 2017 року. Кабмін, що йде, спрогнозував також і зростання середньої зарплати в Україні. За їх розрахунками, у наступному році цей показник зросте з нинішніх..

Голова ФПУ Григорій Осовий ініціював негайне перерахування виділених шахтарям коштів

231406 1 21 серпня 2019 року на своєму останньому перед складанням повноважень засіданні Уряду підбито підсумки роботи та названо пріоритети для нового складу КМУ.   Прем’єр-міністр Володимир Гройсман зокрема перелічив досягнення очолюваного ним Кабінету міністрів, чого вдалося домогтися у період після масштабної кризи 2014-15 рр., яка характеризувалась катастрофічним падінням економіки, відсутністю коштів на рахунку Держказначейства, величезною інфляцією, а також заморожуванням доходів громадян. Не зважаючи на це, - зазначив..

ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ, ДИНАМІКА СЕРЕДНЬОЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ТА СТАН ВИПЛАТИ ЗАРПЛАТИ У ЧЕРВНІ 2019 РОКУ

fa41c6355da7987b11bb27f4294e9409 XL   За розрахунками Мінсоцполітики фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб з урахуванням суми обов’язкових платежів відповідно до чинного законодавства у цінах червня 2019 року становив   4853 грн. (графік 1 додається). Таким чином, законодавчо встановлений на червень 2019 року прожитковий мінімум для працездатних осіб (1921 грн.) занижено порівняно з його фактичним розміром у 2,5 рази або на 2932 грн. Мінімальна заробітна плата була нижчою від фактичного розміру прожиткового мінімуму..

Більше статей...

1. СПО профспілок розгляне тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку
  2. Продовжується обговорення проекту Стратегії розвитку промислового комплексу України на період до 2025 року
  3. Соціальні партнери – за впровадження Стратегії розвитку промисловості
  4. Коментар щодо заяви економіста Представництва Світового банку в Україні про необхідність зупинити зростання мінімальної зарплати
  5. ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ В ЦІНАХ ЧЕРВНЯ 2019 РОКУ
  6. Роботодавці вимагають термінового удосконалення нової моделі ринку електроенергії
  7. Літнє оздоровлення в горах «Карпатські зорі» та «Верховина» тримають імідж
  8. Виділено додатковий мільярд на підтримку державних шахт
  9. СОЦДІАЛОГ. Уряд підвищує зарплати працівникам освіти
  10. Прожитковий мінімум, динаміка середньої заробітної плати та стан виплати зарплати у травні 2019 року
  11. Ні – фейковим новинам на ринку електричної енергії!
Архiв
<< < Вересень 2019 > >>