За ненадані послуги та послуги неналежної якості споживачам зробили перерахунок

385422374 123   Згідно з інформацією Головного управління Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у м. Києві, протягом березня – першої декади квітня 2017 року спеціалістами ГУ Держпродспоживслужби у м. Києві було проведено 14 позапланових заходів державного нагляду (контролю) суб’єкта господарювання – ПАТ «Київенерго» за зверненнями фізичних осіб на предмет дотримання вимог законодавства про захист прав споживачів та контролю за регульованими цінами.        ..

Кабінет Міністрів удосконалив механізми державного регулювання у сфері трудової міграції відповідно до сучасних вимог соціально-економічного розвитку країни

d2b2952d6be7bb69a2b31ae5e72036e7b254d197     12.04.2017 р. Уряд своїм розпорядженням затвердив план заходів щодо забезпечення реінтеграції в суспільство трудових мігрантів і членів їхніх сімей. Мінсоцполітики розробило проект акта на виконання статті 14 Закону України „Про зовнішню трудову міграцію”. Він спрямований на консолідацію зусиль державних органів влади щодо створення умов для повернення в Україну її громадян, які працюють за кордоном. Досягнення поставленої мети сприятиме збереженню трудового потенціалу України та забезпеченню потреби економіки..

Андрій Рева: У разі запровадження електронних трудових договорів Уряд захистить права працюючих людей і протистоятиме тіньовій зайнятості

41 main ukr     Абсолютно нову норму для України - обов’язкову електронну реєстрацію всіх трудових договорів - Міністр соціальної політики України Андрій Рева пропонує внести в новий Закон про зайнятість. „Роботодавець буде зобов’язаний вносити інформацію про працівника в спеціальний реєстр. Це буде живий реєстр працюючих людей, - пояснює Міністр соціальної політики. - Більше того, трудовий договір вважатиметься НЕ укладеним, якщо він НЕ зареєстрований електронно. Адже чимало людей потерпають..

У Києві відбулась Міжнародна науково-практична конференція "Цілі сталого розвитку: глобальні та національні виміри"

conf4     5-6 квітня 2017 року у Києві відбулась Міжнародна науково-практична конференція "Цілі сталого розвитку: глобальні та національні виміри", організатором якої виступила Академія праці, соціальних відносин і туризму Федерації профспілок України. Конференція запропонувала викладачам ВНЗ, аспірантам, науковцям, фахівцям простір для обговорення економічних, соціальних, правових, політичних, освітніх та інших аспектів реалізації Глобальних цілей сталого розвитку (на 2016-2030 роки), ухвалених Генеральною Асамблеєю ООН у 2015 році. Цілі сталого розвитку охоплюють..

В.Гройсман: соціальні ініціативи Уряду є абсолютно на часі

getImage Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликає народних депутатів України, усі фракції українського Парламенту зайняти державницьку позицію та підтримати п'ять ключових реформ: пенсійну, земельну реформи, публічну приватизацію, реформи освіти та охорони здоров'я, що зроблять серйозний внесок у забезпечення економічного зростання вже з 2018 року. Про це Глава Уряду заявив, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів 5 квітня. «Критично важливо сьогодні, щоб ми знайшли необхідну конфігурацію і підтримку українського Парламенту у..

Держпраці ініціює проведення перевірок додержання законодавства про працю

zp  1 650x410     В рамках колективних трудових спорів з Урядом і СПО роботодавців СПО об’єднань профспілок здійснює щомісячний моніторинг стану виплати заробітної плати, результати якого надсилаються СПО роботодавців та НСПП. У лютому ц.р. інформація, також, була направлена і Держпраці. У відповідь отримано повідомлення, що Головним управлінням Держпраці доручено провести перевірки додержання законодавства про працю на зазначених підприємствах-боржниках (копія листа додається). Про результати перевірок буде повідомлено додатково.     Департамент..

Рішення Регулятора по запровадженню тарифів на транспортування та розподіл природного газу буде призупинено з метою забезпечення непідвищення загального рахунку для населення

76be7f531c91dae4a86ce2117775457c 0   Виходячи з того, що НКРЕКП не регулює ціну природного газу, яка складає 87% загального тарифу на газ та теплову енергію, а регулює лише транспортування та розподіл природного газу (13%), Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, для забезпечення прозорості, розвитку конкуренції та забезпечення безпеки для споживачів на виконання Закону України «Про ринок природного газу» щодо запровадження принципу потужності прийняла..

Статистичні дані свідчать про суттєве збільшення надходжень від сплати ЄСВ

pho   Зростання надходжень від сплати єдиного соціального внеску свідчить про те, що підвищення розміру мінімальної заробітної плати Урядом було стратегічно правильним, та спростовує неправдиву інформацію про закриття підприємств та тінізацію економіки.    Ці кошти стануть фінансовим ресурсом, за рахунок якого планується проведення одного з етапів пенсійної реформи - осучаснення пенсій.   За повідомленням Прес-служби Мінсоцполітики     20170403

«Зимові» субсидії діють до 30 квітня включно

230123 1   Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається окремо на опалювальний період і окремо на не опалювальний. Тобто, призначені з 1 жовтня 2016 року житлові субсидії діятимуть до 30 квітня 2017 року включно. Однак, враховуючи теплу весну, у квітні вона буде перерахована (як для користувачів центрального, так і індивідуального опалення) з урахуванням кількості днів опалювального періоду. Про це інформують в Міністерстві соціальної політики..

Рішення щодо абонплати на газ має бути призупинено - Президент України

avtomatichniy-reyestr-vdshkoduvannya-pdv-rozshirit-mozhlivost-borotbi-z-korupcyeyu-ta-pdvischit-dovru-bznesu-gromadskost-prezident- 1   «Без діалогу з людьми такі рішення не приймаються», - прокоментував рішення про запровадження абонплати на газ Президент Петро Порошенко за повідомленням Офіційного Інтернет-представництва Президента України.   «Дія зазначеної постанови має бути призупинена! Звертаюся до Уряду та НКРЕКП знайти узгоджене рішення, яке б передбачало непідвищення тарифів та розповсюдження субсидій на всі види платежів для всіх, хто цього потребує», -  зазначив Глава держави.   Нагадуємо, що Федерація профспілок України висловила..

Більше статей...

1. Внесено зміни до Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій
  2. З 1 квітня зростає мінімальний розмір допомоги по безробіттю
  3. Кабмін вимагає скасувати абонплату за газ
  4. Глобальна доповідь МОП про заробітну плату у світі в 2016-2017 рр.
  5. Андрій Рева наголосив на важливості послідовності дій при проведенні системних реформ у соціальній сфері
  6. Уряд запровадив єдині принципи перерахування та використання коштів для осіб, які перебувають на повному державному утриманні
  7. Прожитковий мінімум у цінах лютого 2017 року
  8. Профспілки – за справедливі тарифи та гідну оплату праці