Андрій Рева наголосив на важливості послідовності дій при проведенні системних реформ у соціальній сфері

28195314   «Намагання одночасно вирішити усі проблеми соціальної сфери призведе до того, що жодна з них вирішена не буде. Кожна дія має логічно випливати з попередньої та створювати передумови для вирішення іншої проблеми, – тому спочатку було прийнято рішення про підвищення мінімальної заробітної плати, яке дозволить у подальшому провести реформу пенсійної системи», – заявив Міністр соціальної політики Андрій Рева 21 березня в ефірі одного з телеканалів. Міністр..

Уряд запровадив єдині принципи перерахування та використання коштів для осіб, які перебувають на повному державному утриманні

1423063276 380x250 3 0   Уряд зробив ще один крок у напрямі оптимізації законодавства у сфері соціального захисту населення, внісши сьогодні зміни до своєї постанови від 04.03.2004 № 269.   Як відомо, в Україні нині функціонує мережа установ, що надають послугу стаціонарного догляду: 289 будинків-інтернатів для громадян похилого віку та громадян з інвалідністю, де проживають понад 46,4 тис осіб, та 328 стаціонарних відділень територіальних центрів (надання соціальних послуг),..

Прожитковий мінімум у цінах лютого 2017 року

10104 0mpS6TeEgUFP w 687 Відповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах лютого 2017 року у розрахунку на місяць на одну особу становив 2768 грн (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 3173 грн), для дітей віком до 6 років – 2671 грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 3237..

Профспілки – за справедливі тарифи та гідну оплату праці

IMG 7922 15 березня під головуванням Першого заступника Голови СПО об’єднань профспілок, заступника Голови ФПУ Олександра Шубіна відбулось розширене засідання Робочої групи СПО об’єднань профспілок з розгляду документів щодо питань зміни діючих тарифів (цін) для населення. У ході засідання розглянуто проект Наказу Мінінфраструктури «Про затвердження Тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою». Представники УДППЗ «Укрпошта» проінформували присутніх про ситуацію з передплатою вітчизняних..

Проект Трудового кодексу – під контроль профспілок

IMG 7903   Актуальні питання захисту трудових прав працівників обговорено 13 березня під час наради керівників профоб’єднань-суб’єктів Угоди про утворення СПО об’єднань профспілок, членів Консультативної ради при Голові ФПУ. Вів засідання Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.   IMG 7887   В заході взяли участь перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін, заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, голова Конфедерації..

Відтепер отримати допомогу при народженні дитини в Україні можна онлайн

5555     10 березня 2017 року Міністерство соціальної політики та Державне агентство з питань електронного урядування презентували нову електронну послугу у сфері соціального захисту – призначення допомоги при народженні дитини.   Досі документи для призначення допомоги можна було подати лише у паперовій формі. У 2016 році близько 400 тис. українців для цього особисто відвідали органи соціального захисту населення, витрачаючи на це  свій час та створюючи значні черги.   Відтепер пропонується принципово..

Андрій Рева: Остаточний текст Меморандуму з МВФ не містить ніяких апокаліптичних речей та відповідає національним інтересам України

22834 480 320 Міністр соціальної політики сподівається на якнайшвидше оприлюднення тексту Меморандуму з МВФ. Про це він повідомив в ефірі телеканалу «112». За словами Міністра, оприлюднення тексту Меморандуму припинить спекуляції на життєво важливих темах та дозволить Уряду перейти до практичного втілення позитивних змін. «Меморандум не є нормативним актом, це джентльменська угода між МВФ, який кредитує Україну, і намірами влади щодо проведення реформ. У мене є бажання, щоб цей..

ДІЄВІСТЬ ПРОФСПІЛОК. Одеський припортовий завод відновив роботу

ОПЗ      На Одеському припортовому заводі почалося виробництво товарного карбаміду і аміаку. Про це нам повідомили у Фонді держмайна України.   На сьогоднішній день на ОПЗ працюють три з чотирьох основних цехів. Відновлення роботи ОПЗ почалося в перших числах березня 2017 року, після того, як в кінці лютого Кабінет міністрів України і Фонд держмайна розглянули варіанти роботи заводу і погодили короткостроковий контракт на переробку природного газу в..

Щодо стягнення комісійної винагороди з населення при сплаті рахунків за житлово-комунальні послуги

564   З метою вирішення питання незаконного стягнення комісійної винагороди з населення при сплаті рахунків за житлово-комунальні послуги, у січні 2017 року Федерація профспілок України в черговий раз звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням поінформувати про хід виконання роботи щодо вирішення порушеного питання. На виконання доручення Секретаріату Кабінету Міністрів України (від 23.01.2017 № 43871\3\1-17) зазначене звернення ФПУ було опрацьовано Міністерством інфраструктури України та Міністерством регіонального розвитку, будивництаа..

Основні показники рівня життя населення

e475c6ab8e573f634d5be663e63236d4 M     Міністерство соціальної політики України на виконання Генеральної угоди інформує СПО об’єднань профспілок щодо рівня життя населення у січні-грудні 2016 року.   Наданий матеріал містить наступну інформацію: - основні показники рівня життя населення; - доходи та витрати населення; - заробітна плата; - пенсійне забезпечення; - індекси споживчих цін; - показники бідності.   Зокрема Мінсоцполітики зазначає, що питома вага заробітної плати в структурі доходів населення за III квартал 2016 року становила 40,8%, а соціальні допомоги та інші трансферти – 32,4% (за..
Архiв
<< < Березень 2017 > >>