Відбулася міжвідомча нарада щодо державної системи захисту об’єктів критичної інфраструктури України

1I23M620-0   У Міністерстві соціальної політики України 21 червня відбулася міжвідомча нарада щодо державної системи захисту об’єктів критичної інфраструктури України, ініційована Службою безпеки України.   Участь у нараді взяли керівники профільних департаментів та управлінь Мінсоцполітики та представники СБ України.   Було зазначено, що згідно з Указом Президента України від 16 січня 2017 р. № 8 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29.12.2016 «Про вдосконалення заходів забезпечення захисту об’єктів..

Володимир Гройсман: Уряд передає проект пенсійної реформи до Парламенту

Pensijna-reforma.-Situatsiya   Кабінет Міністрів України готовий передати в Верховну Раду України остаточно узгоджений проект пенсійної реформи, ухвалення якої передбачає осучаснення пенсій для 9 млн пенсіонерів вже з 1 жовтня поточного року, скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів, зменшення дефіциту бюджету Пенсійного фонду та введення автоматичного осучаснення пенсій. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи сьогодні засідання Уряду. «Наше завдання – розпочати процес виведення з бідності більшості..

Прожитковий мінімум в цінах травня 2017 року

koshyk Відповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах травня 2017 року у розрахунку на місяць на одну особу становив 2 930 грн (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 3 359 грн), для дітей віком до 6 років – 2 809 грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 3 410  грн, для працездатних осіб..

Брат ти мій, а хліб їж свій

derjavna-zakupivla   Представники роботодавців не підтримали пропозицію профспілок щодо підвищення соціальної відповідальності бізнесу.   Під час наради у Першого віце-прем’єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва розглянуто пропозиції щодо вдосконалення процедури державних закупівель та внесення змін до закону України «Про публічні закупівлі». Нарада відбулась за участі керівників провідних вітчизняних підприємств та корпорацій, представників організацій роботодавців, від профспілок у ній брав участь – Голова ФПУ, член Національного Комітету..

Профспілки ініціюють тристоронні консультації з доопрацювання Основних напрямків бюджетної політики

p 196714 470x250-00-65   Уряд на своєму засіданні розглянув проект Основних напрямків бюджетної політики на 2018-2020 роки.   - Цей документ має поєднувати економічний і фінансовий інструменти задля стимулювання розвитку економіки та забезпечення соціальних гарантій в Україні, - зазначив Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий. Беручі участь у обговоренні презентації Основних напрямків бюджетної політики на найближчі три роки, він наголосив, що з точки зору профспілок, в проекті документу..

Трансформація системи професійного розвитку потребує активної участі профспілок

standarti   14 червня в приміщенні Мінсоцполітики відбулась нарада, присвячена питанням нормативного забезпечення системи професійного розвитку в Україні. Участь у заході взяли представники профільних міністерств, організацій профспілок, роботодавців та науковці.   Дискусія розгорнулась навколо двох основних питань: розробка Примірного положення про наставництво на виробництві та Методики розроблення професійних стандартів. Актуальність зазначених питань на сьогодні не підлягає сумніву, адже система підготовки кадрів в Україні все ще знаходиться в кризовому стані,..

Відбулися парламентські слухання про пріоритетність додержання страхових засад при реформуванні пенсійної системи

ПЕНС            7 червня п.р. у Верховній Раді України відбулися парламентські слухання на тему: «Про пріоритетність додержання страхових засад при реформуванні пенсійної системи». У зазначених парламентських слуханнях взяли участь народні депутати України, Міністр соціальної політики України Рева А.О., Голова правління Пенсійного фонду України Зарудний О.Б., представники Уряду, наукових установ, профспілок та профоб’єднань (більше 50 осіб), громадських організацій чорнобильців, вимушено переміщених осіб та інші. Потрібно зазначити, що..

Реформа оплати праці – профспілки вносять свої пропозиції

Изображение 401   7 червня у ФПУ засідала робоча група з напрацювання пропозицій щодо подальшого реформування оплати праці.   Учасники засідання розглянули проект постанови Президії ФПУ із зазначеного питання та внесли до нього пропозиції з урахуванням бачення профспілок на стратегію проведення в Україні реформи оплати праці. Людмила Остапенко, керівник Департаменту захисту соціально-економічних прав апарату ФПУ акцентувала увагу на основних з точку зору профспілок питаннях, що стосуються оплати праці, а саме:..

Про проведення міжнародного семінару на тему: «Методологія визначення прожиткового мінімуму»

Изображение 212   За ініціативою Федерації профспілок України спільно з Інститутом технічної допомоги та обміну інформацією (ТАІЕХ) 30-31 травня 2017 року в м. Києві проведено міжнародний семінар на тему: «Методологія визначення прожиткового мінімуму». Метою зазначеного заходу було ознайомити сторони соціального діалогу в Україні з передовою практикою розрахунку прожиткового мінімуму у державах-членах ЄС та підготувати рекомендації щодо вдосконалення методології розрахунку та застосування прожиткового мінімуму в Україні.   У заході взяли..

Григорій Осовий: стримування зарплат може обернутися для країни непоправними втратами трудового потенціалу

2632090 300x200 001123   У ході засідання КМУ 31 травня при розгляді питання щодо корегування макропоказників поточного року Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман привернув увагу членів Уряду до того, що визначений на державному рівні розмір мінімальної зарплати – в 3.200 грн. має виплачуватись як мінімальна державна гарантія на усіх без виключення підприємствах будь-якої форми власності. Він доручив Віце-прем’єр-міністру України Павлу Розенку провести спеціальну..

Більше статей...

1. Динаміка та стан виплати заробітної плати у квітні 2017 року
  2. Григорій Осовий: зростання економіки і доходів – сценарій більш оптимістичного очікування людей
  3. Методологія розрахунку прожиткового мінімуму в Україні потребує вдосконалення
  4. Нарахування будь-якої заборгованості субсидіантам після розрахунку невикористаних сум субсидії за результатами опалювального періоду неможливе
  5. Щодо рівня життя населення у січні-березні 2017 року
  6. Рішення Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати від 30 березня ц.р.
  7. Андрій Рева: Стаж для обчислення пенсій, за проектом пенсійної реформи, складатиметься з двох частин
  8. Підвищено розміри посадових окладів працівникам органів місцевого самоврядування
  9. Урядом урегульовано питання оплати праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя і працівників Національної школи суддів України
  10. Прожитковий мінімум у цінах квітня 2017 року
  11. Володимир Саєнко: Трудове законодавство. Жити за старим, чи запроваджувати сучасне?
Архiв
<< < Червень 2017 > >>