Основні напрями бюджетної політики 2019-2021 року на розгляді Парламенту

1430296280 1252565310 of   Уряд вніс до Верховної Ради України проект Основних напрямів бюджетної політики на 2019-2021 рік http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=63995 (реєстр. № 8357 від 16.05.2018), що знаходиться на опрацюванні у парламентських комітетах. У пояснювальній записці до зазначеного акту вказано, що його прийняття встановлює підходи до формування бюджетів усіх рівнів та є підґрунтям для якісної та своєчасної розробки проекту закону про Державний бюджет України на 2019 рік. Проект акту ґрунтується..

«Борщовий набір» демонструє зростання

Борщовий набір демонструє зростання Так звані продукти «борщового набору» навесні зростають у ціні. Запаси минулого року скорочуються, або й закінчуються, а нового врожаю доводиться чекати. Найбільше додав у вартості столовий буряк – аж на 36,7%. «Поважчали» капуста і морква – відповідно на 32% та 29,4%. Закінчився піст, тож господині почали готувати борщ із м’ясом. Цей продукт теж подорожчав. Якщо проаналізувати динаміку з початку року, то свинина..

ПРОФСПІЛКИ І УРЯД. Спільне обговорення, висновки, рішення

tend750-0 Урядовим комітетом з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності розглянуто План статистичних обстежень і робіт на 2018 рік.   Згідно з Планом, цього року передбачається проведення понад 200 різноманітних статистичних обстежень з метою об’єктивної оцінки стану економічного розвитку України, ситуації на ринку праці, рівня соціального захисту, соціального забезпечення населення та ін.. Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, зважаючи..

Покладемо край рейдерству стосовно профспілок!

--28   На засіданні Урядового комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, який взяв участь у його роботі, вніс пропозицію щодо необхідності розгляду на черговому засіданні Комітету питання про врегулювання правового статусу майна професійних спілок України.   Як відомо, дане питання продовж багатьох років знаходиться у невизначеному стані. Існують протиріччя у нормативно-правовій..

Співпраця профспілок з Мін’юстом набирає обертів

IMG 20180515 171525 15 травня 2018 року відбулася робоча зустріч Голови ФПУ Григорія Осового із заступником Міністра юстиції України Світланою Глущенко з питань подальшої співпраці з вирішення проблеми повернення працівникам заборгованості із виплати заробітної плати.   Заступник Міністра юстиції поінформувала, що з 2 квітня п.р., завдяки роботі регіональних штабів з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами Державної виконавчої служби рішень про стягнення заборгованості з виплати заробітної плати та інших виплат,..

ДИНАМІКА ТА СТАН ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ У БЕРЕЗНІ 2018 РОКУ

1456913812 mejora-de-resultados-con-coaching     Динаміка середньої заробітної плати та заборгованості з виплати заробітної плати у березні 2018 року. Таблиця 1 Динаміка заборгованості з виплати зарплати Таблиця 2  Середня заробітна плата, грн.     Департамент з питань бюджету та оплати праці апарату ФПУ

Профспілки разом з державними виконавцями - проти зарплатних боргів

IMG 6446   Підсумки початкового етапу роботи Центрального та регіональних штабів з питань ліквідації заборгованостей з виплат заробітної плати обговорено 24 квітня на селекторі, що відбувся в Мінюсті. До участі у заході було запрошено представників територіальних профоб’єднань, де утворено та діють зазначені штаби, а також мобільні групи зі стягнення зарплатних боргів. У нараді в Києві взяли участь заступник Голови ФПУ Олександр Шубін, керівник Департаменту з питань бюджету та..

Переговори по визначенню мінімальної заробітної плати на 2019 рік – розпочато!

20180420 110424   За ініціативи профспілкової Сторони 20 квітня 2018 року було розпочато колективні переговори щодо визначення розміру мінімальної заробітної плати на 2019 рік під головуванням першого заступника Міністра соціальної політики України Ольги Крентовської.   Відповідно до порядку денного, представники урядової Сторони повідомили про законодавчі підстави щодо визначення розміру мінімальної заробітної плати та представили основні прогнозні макроекономічні показники економічного і соціального розвитку України на 2019-2021 роки. Представник Міністерства фінансів України..

Профспілки наполягають на підвищенні мінімальної зарплати з ІІ кварталу 2018 року

0e27e7be318a3c53f0c2cab495dd079c   Законом України «Про оплату праці» визначено, що мінімальна заробітна плата встановлюється у розмірі не нижчому від прожиткового мінімуму для працездатних осіб.   Згідно із Законом України «Про прожитковий мінімум» він має формуватися Урядом на основі затверджених наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів та послуг з урахуванням обов’язкових платежів. В 2017 році вперше мінімальну заробітну плату було встановлено на рівні прожиткового мінімуму, розрахованого відповідно до законодавства, – 3200..

Працює Школа профспілкових переговірників