Мінсоцполітики змінить принципи забезпечення харчуванням дітей батьків-чорнобильців

top-pho     Андрій Рева заявив в інтерв’ю Інформаційному агентству „УНН” про зміну принципу забезпечення гарячим харчуванням дітей, чиї батьки чорнобильці, у закладах освіти. Міністр розповів, що дотепер забезпечення харчуванням цих дітей здійснювалося через проведення різних тендерних процедур. Цей процес часто був непрозорим, затягнутим у часі та неефективним. За його словами, Міністерство соціальної політики пропонує зробити батьків розпорядниками коштів, призначених для забезпечення харчуванням дітей. “Найкращий принцип, який вирішить це питання, —..

1329731618 1329724966 sj004   Сьогодні на Офіційному веб-порталі ФПУ відбулась Інтернет-конференція з нагоди 20 лютого – Всесвітнього дня соціальної справедливості. На Ваші запитання відповідали фахівці Правової та технічної інспекції праці апарату ФПУ та Департаменту бюджетної політики і соціального захисту апарату ФПУ. Запитання - відповыді:                        1. Що робити, якщо роботодавці блокують створення інституту громадських інспекторів праці при первинних профспілкових організаціях?                                                                                              Ірина, Тернопіль Надання повноважень громадського інспектора праці профспілковому активісту..

УКРАЇНСЬКИЙ ПРИСМАК СОЦІАЛЬНОЇ СПРАВЕДЛИВОСТІ

2     20 лютого – Всесвітній день соціальної справедливості. Міжнародна спільнота вважає його одним з головних інструментів забезпечення ефективного соціального діалогу для формування справедливого суспільства. В Україні цього дня намагаються привернути увагу органів державної влади, місцевого самоврядування, об’єктів господарювання, громадських організацій, профспілок до вирішення вкрай наболілих проблем встановлення справжньої, а не декларативної соціальної справедливості. Реальних досягнень соціальної рівності в Україні значно менше, аніж проблем на шляху подолання..

РНБО зобов’язала Кабмін перевірити обґрунтованість тарифів ЖКГ

1487256468-3422   Рада національної безпеки і оборони доручила Кабміну разом з НКРЕКП невідкладно вивчити об'єктивність, економічну та соціальну обґрунтованість встановлених тарифів на енергоносії, електроенергію та житлово-комунальні послуги. Про це йдеться в рішенні РНБО від 16 лютого, затвердженому президентським указом №37/2017, пише УНІАН. Згідно з документом, також Кабмін зобов’язаний разом із Нацкомісією невідкладно опрацювати можливі заходи щодо вдосконалення механізмів державного регулювання діяльності у цій сфері природних монополій та управління суб'єктами..

СУБСИДІЇ СКОРОТЯТЬ ЧЕРЕЗ ЗНИЖЕННЯ НОРМАТИВІВ

344     Від 1 травня п. р. знизяться соціальні нормативи на тепло-, газо- і електропостачання. Уряд уже ухвалив відповідну постанову. Згідно документа, соціальні норми споживання газу знизяться з 5,5 до 5 куб. м на 1 кв. м опалювальної площі. Знижено й нормативи споживання теплової енергії для централізованого опалення: з 0,0548 Гкал до 0,0432 Гкал на кв. м опалювальної площі. Зменшення соціальних нормативів було однією з умов Міжнародного валютного..

Бедность населения Украины снизится до 42% в 2017 году

200245648-001 002 433x433   Бедность населения Украины снизится до 42% в 2017 году. Решение о повышении "минималки" необходимо было принимать давно, но "сильным мира сего" выгодна модель украинской экономики с дешевой рабочей силой, что привело к бедности работающих, заявила завотделом исследования уровня жизни Института демографии и социальных исследований НАНУ Людмила Черенько.  "Необходимость повышения минимальной зарплаты назревала еще с 90-х годов, и, когда мы в начале 2000-х имели первые..

Профспілкові зміни до законопроекту оперативно враховано

1431726795 1133   15 лютого п.р. на засіданні КМУ розглянуто законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про дошкільну освіту» (щодо розширення можливостей для створення та діяльності дошкільних навчальних закладів різних форм власності)»   У засіданні взяв учать та виступив Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий. Звертаючись до членів Уряду він зазначив, що законопроект «Про дошкільну освіту» попередньо був опрацьований профспілками та більшість із запропонованих до нього..

Розпочалась кампанія декларування доходів громадян

Deklaratsiya   З 1 січня 2017 року розпочалась кампанія декларування, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи та визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору, а також мають право подати декларації для отримання податкової знижки.   Декларація у 2017 році подається за формою, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 15 вересня 2016 року №821,..

РІВЕНЬ ІНФЛЯЦІЇ У ВИМІРІ «КИЇВСЬКОГО ТОРТУ»

1486202832   Експерти переконують, що рівень інфляції вимірюється не статистичними даними Міністерства фінансів, а цінами на славетний «Київський торт». Солодкий сувенір додав у ціні 78%. Нині його вартість зросла із 137 до 224 грн. Причини подорожчання цього кулінарного бренду столиці варто пошукати у відсутності цінового регулювання та політиці виробника. А що ж до інших лідерів подорожчання, доцільно проаналізувати урядову політику.   Аналітики продуктового ринку вже створили «рейтинг» продуктів, що..

Мінімальна зарплата в ЄС: від 235 євро в Болгарії до 1999 євро у Люксембурзі

168003 Станом на 1 січня 2017 року 22 з 28 держав-членів Європейського Союзу мають законодавчо встановлений розмір мінімальної зарплати. Данія, Італія, Кіпр, Австрія, Фінляндія і Швеція не мають такого поняття.   У січні 2017 року десять держав-членів, розташованих в східній частині ЄС, мали мінімальну зарплату нижче 500 євро за місяць: Болгарія (235 євро), Румунія (275 євро), Латвія і Литвв (по 380 євро), Чехія (407 євро), Угорщина (412 євро),..

Більше статей...

1. СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ. Працівникам бюджетної сфери – гідну оплату праці
  2. ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: «МІНІМАЛЬНА ЗАРОБІТНА ПЛАТА – ЦЕ НЕ ПОДАРУНОК ПРАЦІВНИКАМ, А ОБОВ’ЯЗОК ДЕРЖАВИ І РОБОТОДАВЦЯ»
  3. ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Ціновій політиці – справедливість і прозорість
  4. УРЯД РОЗШИРИВ ПЕРЕЛІК СТУДЕНТІВ, ЯКИМ ПРИЗНАЧАТЬ СОЦІАЛЬНІ СТИПЕНДІЇ У 2017-МУ РОЦІ
  5. Цифри свідчать про правильність рішення підвищити мінімальну зарплату вдвічі
  6. ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Забезпечити справедливі та прозорі тарифи
  7. Після підвищення мінімальної заробітної плати у країні створюються нові робочі місця, зменшилася чисельність безробітних та відбувається детінізація економіки, - нарада під головуванням Прем'єр-міністра
  8. Відбудеться розширене засідання Робочої групи СПО об’єднань профспілок з розгляду документів щодо питань зміни діючих тарифів (цін) для населення
  9. ДФС разом з профспілками доопрацьовано Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій
  10. ДИНАМІКА ТА СТАН ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ У ГРУДНІ 2016 РОКУ
  11. Прожитковий мінімум в цінах грудня 2016 року