1644016

 

 

Конституцією  України (ст. 13) визначено, що «Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією.

Кожний громадянин має право користуватися природними об'єктами права власності народу відповідно до закону.

Власність зобов'язує. Власність не повинна використовуватися на шкоду людині і суспільству.»

 

За даними НАК «Нафтогаз України» в 2015 році в Україні було вироблено 19,9 млрд куб. м газу (в 2014 році – 20,5 млрд куб. м).

 

555

 

 

 

Населення України у 2015 р. використало 17,2  млрд. м3 газу, з яких 11,3 млрд. м3 спожило безпосередньо населення і ще 5,9 млрд. м3 пішло на централізоване опалення та гарячу воду.

 

 

777

 

 

 

       Таким чином, офіційні дані підтверджують висновки ФПУ, що населення України повністю забезпечено природним газом власного видобутку.

 

Федерація профспілок України вимагає від Президента України, Уряду та Верховної Ради України забезпечити виконання Конституції України  - не використовувати власність українського народу на шкоду людині і суспільству,  законодавчо забезпечити право населення на споживання українського газу за економічно обґрунтованими цінами.

 

  

Департамент захисту соціально-економічних прав