ФОНД

 

29 липня відбулося чергове засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, на якому розглядалися питання про виконання Фондом своїх фінансових зобов’язань перед застрахованими особами та працівниками у 2016 році та розгляд рекомендацій Кабінету Міністрів України щодо заходів до економічного та раціонального використання коштів, передбачених на утримання Фонду, схвалення проектів бюджету та кошторису Фонду на 2017 рік, про міжнародне співробітництво Виконавчої дирекції Фонду тощо.

У виконанні Фондом своїх фінансових зобов’язань за результатами роботи у І півріччі п.р. зазначається, що до Фонду вже надійшли доходи від сплати єдиного соціального внеску, які перевищують 51% від усіх запланованих на 2016 рік доходів. Якщо така тенденція буде збережена, то Фонд у цьому році зможе виконати усі свої фінансові зобов’язання не тільки перед застрахованими особами, а й перед Державною казначейською службою України, якою на початку року надано Фонду позику в обсязі 390,4 млн.грн. (на сьогодні вже погашена на 75%). Також Виконавча дирекція Фонду відзвітувала, що завдяки зусиллям по економному та раціональному використанню коштів, передбачених на утримання Державної служби зайнятості України, в т.ч. за допомогою автоматизованої інформаційної системи закупівель «Prozorro» - вдалося домогтись найнижчих показників за останні 6 років.

У запропонованому проекті бюджету Фонду на 2017 рік передбачається зростання доходів та видатків порівняно із запланованими на 2016 рік - на 12,86%. Планується коригування проекту бюджету у грудні 2016 року, за уточненими макропоказниками на 2017 рік та результатами 11 місяців роботи Фонду.

Крім того, правлінням Фонду надано протокольні доручення Виконавчій дирекції Фонду стосовно оптимізації та ефективності видатків Фонду за відповідними статтями витрат, глобалізації використання Єдиної інформаційно-аналітичної системи державної служби зайнятості України, удосконаленню розвитку мережі професійно-технічних навчальних закладів державної служби зайнятості тощо.

Наступне засідання правління попередньо заплановано провести в жовтні 2016 року.

 

Управління соціального страхування і

пенсійного забезпечення апарату ФПУ