САЙ

 

28 лютого за ініціативи Центру захисту трудових і профспілкових прав ФПУ відбулось засідання спеціально створеної робочої групи до складу якої увійшли заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко, народний депутат України Сергій Рудик, керівник Центру Людмила Литвиненко, голова профкому підприємства «Орізон» м. Сміла Сергій Погонін, голова первинної профорганізації СМСЧ-14 Василь Довбня, представники трудового колективу СМСЧ-14, голова Федерації незалежних профспілок України Сергій Павленко та експерт Всеукраїнської профспілки працівників права Олександр Кухарук.

Під час засідання було розглянуто питання про правовий механізм погашення значної заборгованості по заробітній платі 167 працівникам Спеціалізованої медико-санітарної частини №14 міста Сміла Черкаської області та надання необхідної допомоги.

Зазначимо, що Спеціалізована медико-санітарна частина №14 МОЗ України не була включена до мережі фінансування на 2017 рік, наразі не відбувається виплата заробітних плат, ростуть борги за комунальні послуги. Відділ охорони здоров'я виконавчого комітету Смілянської міської ради відмовляє в наданні листків непрацездатності, чим блокується робота закладу. Станом на 15 лютого 2017 року на підприємстві виникла незареєстрована загальна кредиторська заборгованість в сумі 1 993 460,94 грн.

Учасники засідання обговорили існуючі правові підстави для вирішення трудового конфлікту, визначили порядок дій і коло процедурних питань пов’язаних з ними, відповідні правові інструменти, які будуть задіяні для погашення заборгованості перед працівниками закладу і недопущення подальших порушень трудового законодавства. А також підкреслили важливу роль профспілкового активу у процесі відстоювання трудовим колективом своїх прав.

 

САЙ1

 

Прес-центр ФПУ