d2b2952d6be7bb69a2b31ae5e72036e7b254d197

 

 

12.04.2017 р. Уряд своїм розпорядженням затвердив план заходів щодо забезпечення реінтеграції в суспільство трудових мігрантів і членів їхніх сімей. Мінсоцполітики розробило проект акта на виконання статті 14 Закону України „Про зовнішню трудову міграцію”.

Він спрямований на консолідацію зусиль державних органів влади щодо створення умов для повернення в Україну її громадян, які працюють за кордоном. Досягнення поставленої мети сприятиме збереженню трудового потенціалу України та забезпеченню потреби економіки у робочій силі за рахунок власних трудових ресурсів.

План заходів, зокрема, передбачає:

сприяння працевлаштуванню трудових мігрантів та  членів їхніх сімей з урахуванням рівня освіти, професійного досвіду;

залучення дітей трудових мігрантів до освітнього процесу шляхом проведення додаткових занять (насамперед з української мови);

забезпечення надання трудовим мігрантам, які повернулися в Україну, необхідної медичної допомоги;

надання дипломатичними установами України правової, інформаційної допомоги трудовим мігрантам за кордоном та активізації міжнародного співробітництва з питань захисту прав трудових мігрантів та інші.

Прийняте Урядом рішення створить додаткові можливості для повернення на Батьківщину громадян України, які працюють за кордоном, з подальшою їх інтеграцією до національного ринку праці та активного суспільного життя в Україні.

 

За повідомленням Прес-служби Мінсоцполітики