IMG-b2ab3a10b3fb394adacbaf6d5e26f956-V

 

У рамках домовленостей Федерації профспілок України з Фондом ім. Фрідріха Еберта, Регіонального представництва в Україні та Білорусі, з 18 по 20 квітня ц.р. працювала «Школа профспілкових переговірників».

 

Цього року тема семінару-тренінгу: «Практичні аспекти ведення колективних переговорів».

Учасники семінару, у переважній своїй більшості, є представниками первинних профспілкових організацій галузевих профспілок працівників авіабудівників, АПК, атомної енергетики, культури, освіти, соціальної сфери, торгівлі, оборонної промисловості, енергетики та електротехнічної промисловості, нафтової і газової промисловості, морського транспорту, вугільної та оборонної промисловості, охорони здоров’я, хімічних та нафтохімічних галузей промисловості тощо.

Також у семінарі беруть участь представники від Федерації профспілок Кіровоградської області, Київської обласної ради професійних спілок, Київської міської ради профспілок, Ради профспілок Івано-Франківської області, Федерації профспілок Рівненської області, Миколаївської обласної ради профспілок, Федерації профспілок Одеської області, Об'єднання профспілок Харківської області, Херсонської обласної міжгалузевої ради професійних спілок, Федерації профспілок Хмельницької області, Федерації профспілок Черкаської області, Чернівецької обласної ради профспілок.

У ході семінару були презентовані теми, присвячені психолого-комунікативним аспектам ведення колективних переговорів та застосування їх на практиці.

Також дуже змістовними й викликали неабияку зацікавленість учасників лекції щодо методів, прийомів та способів маніпуляцій, техніки протистояння маніпулюванню в колективних переговорах, а також з основ економічного аналізу.

За підсумками проведеного навчання учасники семінару-тренінгу зауважили про нагальну потребу продовження подібних заходів.

Також учасники вирішили звернутися до керівництва ФПУ та Фонду            ім.Фрідріха Еберта, з проханням провести ще кілька модулів з питань практичних аспектів ведення колективних переговорів.

 

IMG-fc45017c18e64bb7a4cc5f478044f224-V

 

IMG-7f16a6db867103fc44949cf6870e5f2a-V

 

Управління соціального діалогу

та колективно-договірного регулювання