пенсии-в-украине-640x394


Доповідаючи на засіданні Уряду, Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що індексація пенсійних виплат відбудеться у встановлені терміни, вчасно і без затримок.

За його словами, пенсії будуть автоматично перераховані для 10,2 мільйона пенсіонерів, а середній розмір підвищення складе 255 гривень – для кожного пенсіонера ця цифра буде диференційованою у відповідності до формули. Разом із тим, за словами Міністра, мінімальне підвищення пенсій внаслідок індексації складе 100 гривень.

«Підвищення від індексації отримають 8,1 мільйона пенсіонерів. Ще 2 мільйони людей мають базову пенсію нижчу від прожиткового мінімуму, з них близько 1,9 мільйона мають повний страховий стаж. Саме для цих людей, які мають повний стаж (жінки 30 років, чоловіки 35, а до 2011 року 20 для жінок і 25 для чоловіків), але отримують мінімальну пенсію, буде здійснена спеціальна доплата в розмірі 2410 гривень, яка буде виплачена їм двома частинами по 1205 гривень – в березні і в квітні», - заявив Андрій Рева.

Міністр зазначив, що ці доплати є елементом відновлення соціальної справедливості, оскільки йдеться про людей, які довго і важко працювали, але мали дуже низьку заробітну плату – це колгоспники, працівники дошкільних навчальних закладів, медсестри і санітарки в лікарнях і багато інших людей, які чесно працювали протягом всього життя за низьку зарплату.

«Відповідно до законодавства виплати розпочнуться з 4 березня і завершаться 25 березня 2019 року. Тобто всі перераховані пенсії наші пенсіонери отримають вчасно і без затримок. Таким чином, завдання, які стояли перед Міністерством соціальної політики, перед Пенсійним фондом та всіма іншими установами, будуть в повному обсязі виконані», – резюмував Міністр соціальної політики.

За інформацією Урядового порталу