1517061403 img1516971153

 

Cьогодні, 10 липня, Кабінет Міністрів України схвалив низку рішень, спрямованих на збільшення зарплат освітян та виправлення диспропорцій стосовно окремих категорій викладачів, які не отримували надбавок і підвищень.

 

- Системне підвищення зарплат стосуватиметься працівників сфери освіти по всій ланці – від садочка до вищої школи, - сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. - Це дозволить збільшити їм зарплати на 20-70%. Основний акцент робитиметься на підтримці молодих вихователів та вчителів.

У своєму виступі під час засідання Уряду перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін подякував міністру освіти і науки та Прем’єру за рішення, спрямовані на підвищення оплати праці педагогічним працівникам, на чому тривалий час наполягали профспілки.

- Це надзвичайно важливе рішення, яке стосується мільйонів наших працівників, які готують майбутнє України, - сказав представник профспілок. Він підкреслив важливість того, що зазначений проект закладає повну прив’язку відповідності окладів педагогічних працівників до вимог базового закону про освіту, про необхідність чого також неодноразово говорили профспілки.

О.Шубін акцентував увагу на тому, що документ є комплексним, містить велику кількість норм і наразі він опрацьовується профспілками. СПО об’єднань профспілок надасть до нього низку пропозицій і зауважень, які профспілки просять врахувати у остаточній редакції.

Було також висловлено сподівання, що подібні рішення Уряд прийме стосовно українських медиків, соціальних працівників, державних службовців, працівників культури та інших категорій трудящих, що відповідає базовим положенням Генеральної Угоди на 2019-21 рр., які закладались соціальними партнерами.

- Так воно і є, – зазначив Прем’єр-міністр України, - ми так і будемо робити, щоб всі ці професії стали більш оплачуваними.

 

Відео фрагмент засідання Уряду додається.

 

Прес-центр ФПУ