2361775

Уряд України на своєму засіданні 10 липня ц.р. прийняв рішення виділити додатково мільярд гривень на підтримку держшахт.

"Ще одне важливе питання - дотації українських шахт та виплата заробітних плат. Тут ми знайшли рішення, щоб направити на це додатково 1 млрд гривень", - сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. – Розраховуємо, що відповідний комітет Парламенту також ухвалить потрібні рішення і вони будуть реалізовані».

Нагадаємо, що 8 липня ц.р. за ініціативою Профспілки працівників вугільної промисловості України на засіданні Погоджувальної ради Верховної Ради України наголошувалось на необхідності розгляду законопроекту (реєстр. № 10307) «Про внесення змін до Закону України « Про Державний бюджет України на 2019 рік» щодо збільшення видатків на державну підтримку вугледобувних підприємств.

Ще одним соціальним рішенням Уряду стало виділення 3-х млрд.грн. в Державний фонд регіонального розвитку на малі міста і районні центри.

- Це рішення вже прийнято, - сказав Прем’єр, - що означає, що 3 мільярди гривень спрямовуються на районні центри, міста районного значення для вирішення головних проблем, які там є: інфраструктура, освіта, медицина, школи, садочки, культура, спорт".

Прес-центр ФПУ