67448011 2165877903534794 7296259583104778240 n

 

Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, Голова Профспілки машинобудівників та приладобудівників України Анатолій Кубраченко та спеціалісти апарату Федерації профспілок України 29 липня 2019 року взяли участь у нараді під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва з питань обговорення проекту Стратегії розвитку промислового комплексу України на період до 2025 року.

 

Стратегія покликана створити основу для збільшення валової доданої вартості продукції, товарного експорту, зайнятості, вирішення питання регіонального промислового розвитку, а також структурної перебудови промисловості.

         Для стрімкого розвитку української промисловості потрібна чітка стратегія розвитку, зокрема її окремих секторів. Промислова політика повинна забезпечити можливості для розвитку всіх галузей та підгалузей, які мають потенціал зростання та можуть сприяти швидкому промисловому розвитку.

         У проекті Стратегії промислова політика спрямована на усунення ключових перешкод щодо сталого всеохоплюючого розвитку промисловості України, подолання існуючих викликів, збільшення частки високотехнологічних та інноваційних виробництв.

         Разом з тим, учасниками наради було висловлено ряд зауважень та пропозицій до проекту Стратегії.

         Так, Головою СПО об’єднань профспілок Осовим Г.В. було підкреслено про відсутність у розділі, що стосується кадрового забезпечення промисловості, такого заходу як створення умов для забезпечення гідної праці в Україні, матеріального стимулювання якісної і продуктивної праці на основі укладення колективних договорів і угод між роботодавцями та профспілками. Крім того, у розділі «Очікувані результати» немає жодного показника щодо кадрового забезпечення промисловості і соціального розвитку трудових колективів. (Коментар Голови ФПУ Г.Осового тут).

         У результаті обговорення учасниками наради прийнято рішення щодо термінової підготовки та надання пропозицій та конструктивних зауважень до проекту Стратегії для їх подальших врахувань.



Департамент з питань економічного

розвитку та ціноутворення