1552397157logonkrzi-d32d133f

На запрошення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (відповідно до пункту 3.34 Генеральної Угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2019-2021 рр.) представники Профспілкової Сторони взяли участь у засіданні тристоронньої Робочої групи з розробки та удосконалення Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку, яке відбулося 29 липня 2019 року.

На засіданні було розглянуто проект Рішення НКРЗІ щодо перегляду Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку. Наразі такі послуги, а саме пересилання простої і рекомендованої письмової кореспонденції та посилок без оголошеної цінності масою до 10 кг, надаються за Граничними тарифами, затвердженими рішенням НКРЗІ від 07.08.2018
№ 414, що набрало чинності з 1 січня 2019 р.

Новий проект Граничних тарифів розроблено з урахуванням зростання розміру мінімальної заробітної плати у 2020 році. Проектом передбачається підвищення тарифів на пересилання письмової кореспонденції у межах України (непріоритетний лист вагою до 50 г, базова величина) на 1 гривню або на 13%, за кожне непріоритетне та пріоритетне рекомендоване відправлення (картка, лист, бандероль) понад плату за масу на 1 гривню або на 14% та на пересилання посилки без оголошеної цінності масою до 10 кг у межах України на 5 гривень або на 22% (посилка масою 1кг).

Тарифи на переселення відправлень до іноземних держав переглядати не пропонується.

З метою всебічного опрацювання проекту Граничних тарифів на зазначені послуги та прийняття консолідованого профспілкового рішення щодо його запровадження АТ «Укрпошта» надішле їх на розгляд СПО об’єднань профспілок.

Департамент з питань економічного розвитку
та ціноутворення