20160328134420

Представники 80-ти тисяч працівників металургійної та гірничодобувної галузі України Криворіжжя у відкритому Зверненні висловили свій протест проти нового проекту закону України «Про працю» № 2708 і вимагають від КМУ термінового його відкликання з Верховної Ради України для проведення переговорів з профспілками.

На переконання підписантів Звернення, голів профкомів ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», ПО ПМГУ «Північний ГЗК», ПО ПМГУ ПАТ «КЗРК», ПО ПМГУ ПрАТ «Центральний ГЗК», ПО ПМГУ АТ «Південний ГЗК», ПО ПМГУ ПРАТ «Інгулецький ГЗК», ПО ПМГУ ТОВ «Метінвест КРМЗ», ПО ПМГУ ПрАТ «СУХА БАЛКА», Криворізького міськкому ПМГУ, проект закону «Про працю» значно звужує соціальні права працівників, чим порушується ст. 22 Конституції України, яка гласить, що при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.

Відкрите звернення Криворізької міської та  первинних організацій Профспілки трудящих металургійної та гірничодобувної промисловості України до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України додається.

Прес-центр ФПУ