ГЕ

 

Запросити на наступне засідання Спільної робочої комісії для ведення колективних переговорів і підготовки проекту Генеральної угоди на новий строк Національного координатора МОП в Україні Сергія Савчука для обговорення відповідності цього важливого документу вимогам конвенцій Міжнародної організації праці. З такою пропозицією вступив керівник Робочої комісії об'єднань профспілок з укладання Генеральної угоди на новий строк, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін на засіданні СРК, що відбулось 26 лютого у приміщенні Міністерства соціальної політики України.

 

 ГЕ1

Під час засідання члени СРК – представники всіх трьох сторін соціального діалогу – профспілок, уряду, роботодавців – розглянули та обговорили актуальні питання щодо змісту майбутнього документу.

 

Перш за все було обговорено результати опрацювання робочими групами пропозицій Сторін до проекту Генеральної угоди на новий строк. З інформацією з цього питання виступили представники сторін – керівники робочих груп чи їх заступники.

 

ГЕ2

 

Як ми вже повідомляли, за цей час відбулась низка засідань профспілкових робочих груп, а також тристоронніх робочих груп з питань Загальних, заключних положень, соціального діалогу, розділів «З питань оплати праці», «Гідні умови праці та соціальний захист працюючих» та інших. (http://fpsu.org.ua/napryamki-diyalnosti/sotsialnij-dialog/13600-obgovoryuyutsya-napryami-proektu-generalnoji-ugodi, http://fpsu.org.ua/napryamki-diyalnosti/sotsialnij-dialog/13631-pozitsiya-profspilok-novij-generalnij-ugodi-sotsialne-napovnennya, http://fpsu.org.ua/napryamki-diyalnosti/virobnicha-politika-ta-kolektivno-dogovirne-regulyuvannya/13639-spravedliva-oplata-pratsi-printsipova-vimoga-profspilok).

 

ГЕ3

 

Було вирішено взяти інформацію керівників робочих груп про хід опрацювання пропозицій Сторін до проекту Генеральної угоди на новий строк до відома.

 

ГЕ4

 

При цьому профспілкова сторона виступила з пропозиціями:

1. Віднести неузгоджені позиції на засіданнях тристоронніх робочих груп до пропозицій Протоколу розбіжностей, зазначивши позицію кожної Сторони та аргументацію

2. Доручити Секретаріату СРК розпочати формування пропозицій до Протоколу розбіжностей та тексту проекту Генеральної угоди з узгоджених на цьому засіданні положень.

 

ГЕ5

 

Прес-центр ФПУ