53605

 

З 1 грудня 2013 року Законом України про Держбюджет-2013 визначено підвищення розміру мінімальної заробітної плати до 1218 гривень.

Проте питання відповідного підвищення базового тарифного розряду ЄТС лишається неврегульованим через відсутність схваленого Урядом нормативно-правового акту.

Така ситуація загрожує збільшенню грошового розриву між розмірами посадового окладу (тарифної ставки) працівника I тарифного розряду ЄТС та мінімальної заробітної плати з 295 до 366 гривень.

Слід зазначити, що профспілками ще у вересні п.р. погоджено проект постанови Кабміну «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (щодо підвищення базового тарифного розряду ЄТС з 01.12.2013), розроблений Мінсоцполітики України.

З метою виконання п. 2.22 чинної Генеральної угоди та недопущення зростання грошового розриву між зазначеними показниками Голова ФПУ Ю.М. Кулик спільно з керівниками всеукраїнських профспілок працівників бюджетної сфери звернувся до Прем’єр-міністра України М.Я. Азарова з проханням сприяти якнайшвидшому розв’язанню зазначеної проблеми.

Мінсоцполітики підтримало позицію профспілок з цього питання, про що зазначалося 24 жовтня 2013 року на засіданні Колегії міністерства.

 

  Департамент бюджетної політики

та соціального захисту