opz1

 

Відповідно до роз’яснення Державної податкової служби України, обов’язковість подання податкової звітності до органу державної податкової служби виключно в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством, запроваджено тільки для платників податків, що належать до великих та середніх підприємств (п. 49,4 ст.49 Кодексу). Усі інші платники можуть надсилати звітність в електронній формі за власним бажанням (роз’яснення додається).

Не пройшло й року після останнього роз’яснення, як до Федерації профспілок України знову почали надходити звернення від членських організацій з проханням сприяти врегулюванню питання стосовно вимог місцевих податкових органів подавати податкову звітність виключно в електронному вигляді.

З метою вирішення зазначеної проблеми ФПУ в чергове звернулась до Міністра доходів і зборів України Клименка О.В. з проханням вжити відповідних заходів щодо усунення дискримінаційних дій по відношенню до профспілкових організацій при поданні звітності у паперовому вигляді (звернення додається).

 

Департамент бюджетної політики та соціального захисту