80934

 

В рамках першого засідання робочої Комісії повноважних представників Сторін власників і профспілок з ведення колективних переговорів щодо встановлення розміру мінімальної заробітної плати на 2015 рік (http://www.fpsu.org.ua/napryamki-diyalnosti/virobnicha-politika-ta-kolektivno-dogovirne-regulyuvannya/5037-nareshti-startuvav-peregovornij-protses-shchodo-viznachennya-minimalnoji-zarplati-na-2015-rik) Стороною власників було ініційовано одночасне проведення консультації щодо розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника І тарифного розряду ЄТС у 2015 році.

Представники ФПУ та профспілок працівників бюджетної сфери окреслили свою позицію з цього питання - «розмір посадового окладу (тарифної ставки) працівника І тарифного розряду ЄТС у 2015 році має бути встановлений на рівні мінімальної заробітної плати».

Під час зустрічі представник Мінфіну висловив застереження щодо занадто оптимістичного прогнозу Мінекономіки, зокрема щодо зростання ВВП на 1,7%, ФОП - на 9,2%, зайнятості - на 7,8%, а розміру середньої заробітної плати – на 2,9%. Крім того, він засвідчив неприпустимість зростання грошового розриву між розмірами базового тарифного розряду ЄТС та мінімальної заробітної плати.

За результатами зустрічі досягнуто домовленості, що Мінфін на наступному засіданні надасть пропозиції щодо розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника І тарифного розряду ЄТС у 2015 році.

 

 Департамент бюджетної політики

та соціального захисту