unnamed

 

З метою узгодження із нормами законодавства Європейського Союзу, Цивільного процесуального кодексу України у частині, що стосується захисту прав споживачів, забезпечення якості продукції в процесі її розповсюдження та розміщення на ринку, наприкінці березня 2013 року Мінекономрозвитку України було ініційовано розробку законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту прав споживачів)». Законопроектом передбачено внесення змін до деяких законодавчих актів, а саме – Кодексу України про адміністративні правопорушення, Цивільного процесуального кодексу та Законів України «Про захист прав споживачів» та «Про Раду міністрів Автономної Республіки Крим».

В рамках роботи представника апарату Федерації профспілок України у складі Робочої групи з розробки вказаного проекту Закону України, ФПУ надавала Мінекономрозвитку пропозиції до Закону України «Про захист прав споживачів» - до пункту 12 статті 1 «Визначення термінів» (щодо істотного недоліку) та частини першій статті 8 (щодо прав споживача у разі придбання ним товару з недоліками).

Зазначені зміни спрямовані на реалізацію завдань щодо адаптації Закону України «Про захист прав споживачів» до директив Європейського Союзу, а саме: Директиви Ради 99\44 ЄС від 25 травня 1999 року про деякі особливості продажу споживчих товарів і пов’язаних з ними гарантій та Директиви Ради 85/374 ЄС від 25 липня 1985 року щодо зближення  законів, підзаконних та адміністративних актів держав-членів стосовно відповідальності за неякісну продукцію.

Мінекономрозвитку враховано пропозиції профспілок.

18 серпня 2014 року на веб-сайті Мінекономрозвитку України у розділі «Обговорення проектів документів» оприлюднено доопрацьований законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту прав споживачів)».

За інформацією Міністерства, зауваження та пропозиції до зазначеного проекту приймаються впродовж одного місяця з дати оприлюднення проекту на адреси:

 

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2 або на адресу електронної пошти: iyar@me.gov.ua

 

Державна служба України з питань регуляторної політики

та розвитку підприємництва

01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11

або на адресу електронної пошти: mail@dkrp.gov.ua, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

 

                                                    Департамент бюджетної політики

                                                        та соціального захисту