13060 91461469

 

З 1 жовтня 2014 року змінюється Порядок призначення житлових субсидій (далі Порядок). Відповідне рішення Уряд ухвалив з метою підтримки малозабезпечених верств населення в умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.

За інформацією Мінсоцполітики, відповідним Порядком передбачається запровадження:

-                           нової соціальної норми житла (зменшено на одну особу (з 21 м2 до 13,65 м2) та збільшено на сім’ю (з 10,5 м2 до 35,22 м2);

-                           нових соціальних нормативів користування ЖКП (зменшено норму споживання природного газу, встановлено норму централізованого водопостачання, збільшено норму споживання електричної енергії);

-                           нового механізму розрахунку обов'язкового відсотка платежу (розраховуватиметься індивідуально для сім’ї, залежно від доходів).

Впровадження соціальної норми житла та соціальних нормативів обумовлено тим, що це дозволить громадянам сплачувати за послуги відповідно до фактичних обсягів споживання кожного виду послуг, а державі, відповідно, забезпечувати соціальну підтримку на оплату реальних обсягів споживання цих послуг.

Враховуючи кардинальні зміни Порядку призначення житлових субсидій, Федерація профспілок України, звернулась до Мінсоцполітики щодо презентації нововведень.

За результатами зустрічі планується проведення Вебінару на тему: «Новий порядок оформлення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг».

За більш детальною інформацією з цього питання звертатись за електронною поштою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. (контактна особа: Горбачова Олена – головний спеціаліст відділу з питань податкової та тарифної політики департаменту бюджетної політики та соціального захисту тел. 287-43-80).

 

 

Департамент бюджетної політики та соціального захисту