1327502963 monogr

 

Під таким гаслом 17 грудня ц.р. відбулось перше засідання Міжвідомчої робочої групи з підготовки проекту Стратегії подолання бідності в Україні при Міністерстві соціальної політики України.

В процесі роботи учасниками робочої групи зазначено, що робота по напрацюванню пропозицій до проекту Стратегії подолання бідності має базуватись на змісті коаліційної угоди, Програми діяльності Уряду, міжнародних зобов’язаннях України соціального характеру перед Євроспільнотою та з урахуванням кращої європейської практики подолання бідності. Також учасники робочої групи дійшли висновку, що при підготовці пропозицій необхідно врахувати вплив урядових реформ на подолання бідності.

Крім цього, в рамках засідання Державним комітетом статистики України було озвучено намір, починаючи з 2017 року, розширити обстеження вимірювання бідності в Україні з урахуванням методики її оцінки в країнах ЄС, зосередивши увагу на:

-​ матеріальній депривації (9 індикаторів);

-​ монетарній бідності;

-​ домогосподарствах з низькою інтенсивністю праці.

За результатами роботи засідання досягнуто домовленості по напрацюванню учасниками робочої групи власних пропозицій до змісту проекту Стратегії подолання бідності, які планується обговорити на початку січня 2015 року.

 

Департамент бюджетної політики та

соціального захисту апарату ФПУ