Upravlenie-300x113

У відповідь на лист Федерації професійних спілок України від 11.02.2015 № 03/01-15/175 щодо проблеми несвоєчасної виплати працівникам заробітних плат, а також визначення шляхів, механізмів та способів врегулювання цієї проблеми Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини повідомив:

Про гостроту цієї проблеми свідчить збільшення протягом 2014 року скарг працівників до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо порушення їх права на своєчасне та в повному обсязі одержання винагороди за працю, а також стрімке зростання протягом 2014 року боргів із виплати заробітної плати.

Проблему щодо погашення боргів із заробітних плат працівникам, а також пропозиції щодо шляхів її врегулювання відображено у Щорічній доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про стан дотримання прав і свобод людини і громадянина за 2014 рік, яка наразі готується та буде внесена до Верховної Ради України до кінця першого кварталу 2015 року, - повідомляється у листі до ФПУ.

ІАЦ