верх рада

 

Податкова система в Україні і дії фіскальної служби виконують лише функцію наповнення бюджету – звертали увагу учасники круглого столу «Актуальні питання проведення податкової реформи в Україні», який відбувся 26 березня ц.р. у Комітеті Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

У заході взяли участь народні депутати, представники Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів, центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, бізнес-асоціацій, громадських організацій та профспілок.

Учасники круглого столу у виступах акцентували увагу на дуже низькій довірі до податкової системи, що, в свою чергу, призводить до пошуку різних шляхів оптимізації оподаткування.

Під час круглого столу обговорювалися питання реформування єдиного соціального внеску та податку на доходи фізичних осіб, удосконалення рентних платежах, акцизів, електронного адміністрування ПДВ тощо.

Заступник Міністра фінансів України О.Макеєва зазначила, що основними напрямами реформування порядку оподаткування доходів громадян будуть розширення диференційованої шкали оподаткування, скасування пільг з податку на нерухомість та збільшення ставок цього податку, - що передбачено Меморандумом Україна-МВФ щодо економічної та фінансової політики.

Зазначені та інші зміни до податкового законодавства готуватимуться робочою групою, створеною при Національній раді реформ у складі представників Уряду, парламенту, бізнесу та міжнародних експертів.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Р.Насіров зазначив, що висловлені під час засідання пропозиції будуть використані Комітетом у подальшій законотворчій роботі.

 

 

Департамент бюджетної політики

та соціального захисту