sem

За ініціативою ФПУ оновлено склад постійно діючої тристоронньої робочої групи з проведення консультацій на всіх стадіях бюджетного процесу – відповідний наказ Мінфіну зареєстровано 14 квітня 2015 року за номером 430 (додається).

Слід зазначити, що зазначена робоча група створена на виконання п. 1.4. чинної Генеральної угоди на 2010-2012 роки, а її попередній склад затверджувався ще у 2011 році.

Останні роки ФПУ часто порушувала перед Міністерством фінансів України питання щодо необхідності офіційної актуалізації складу вищезазначеної робочої групи у зв’язку із структурними та кадровими змінами, які відбулись у соціальних партнерів.

В рамках роботи цієї робочої групи ФПУ ставить за мету забезпечення захисту інтересів працюючих шляхом безпосередньої участі профспілок у формуванні бюджетної політики, недопущення проведення владою антисоціальної політики, посилення соціальної складової Державного бюджету України, покращення добробуту громадян.

Департамент бюджетної політики та

соціального захисту апарату ФПУ