554

 

За дорученням Президії ФПУ від 02.04.2015 Голова ФПУ Г.В. Осовий направив відкрите звернення до Президента України П.О. Порошенка  та  Голови Верховної Ради України Б.П. Гройсмана із закликом вжити необхідних заходів для припинення ведення антисоціальної політики влади, направленої на зубожіння населення, забезпечити посилення соціального захисту, покращення добробуту населення та здійснення заходів задля запровадження європейських стандартів життя.

Приводом для зазначених звернень стало чергове ігнорування Урядом пропозицій профспілок в стратегічно важливому документі проекту  Основних напрямах бюджетної політики на 2016 рік, який після схвалення Парламентом стане підґрунтям для формування Держбюджету-2016.

Крім того, в рамках співпраці відповідні пропозиції ФПУ направлені на адресу депутатських фракцій політичних партій «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», «Блок Петра Порошенка» та народного депутата України С.М. Капліна для їх врахування при опрацюванні відповідного проекту документу.

Профспілки мають надію на свідомість народних депутатів, їхню відповідальність за добробут багатомільйонного населення України та на підтримку пропозицій ФПУ при опрацюванні проекту Основних напрямів бюджетної політики на 2016 рік.

Так, ключові пропозиції профспілок полягають в тому, що в Основних напрямах бюджетної політики на 2016 рік, як стратегічно важливому документі, необхідно передбачити встановлення державних соціальних стандартів та гарантій – прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати на основі об’єктивних, в законному порядку визначених розмірів, передбачити системне скорочення грошового розриву між розміром тарифної ставки (посадового окладу) працівника І тарифного розряду ЄТС та мінімальною заробітною платою з метою досягнення його розміру у 2017 році законодавчо гарантованого рівня; забезпечити у 2016 році виплату пенсій, у т.ч. працюючим пенсіонерам, в повному обсязі без будь-яких обмежень та утримань.

 

Із попередньою інформацією можна ознайомитися тут.

 

 

Департамент бюджетної політики та

соціального захисту апарату ФПУ