1337697108

 

На виконання п. 1.29 чинної Генеральної угоди Міністерством економічного розвитку і торгівлі України надано інформацію ФПУ щодо погашення головними розпорядниками бюджетних коштів заборгованості за виконане у попередні роки державне замовлення станом на 01.04.2015 (додається).

Згідно наданої міністерством інформації, заборгованість за виконане у попередні роки державне замовлення виникла за напрямами: культура, підвищення кваліфікації та перепідготовка кадрів (післядипломна освіта), розроблення новітніх технологів у сфері науки і техніки та забезпечення розвитку матеріально-технічної бази науки, й станом на 01.01.2015 склала майже 39,7 млн. гривень. Станом на 01.04.2015 погашено 5,28 млн. грн. або 13,33% від загального фонду заборгованості.

За інформацією державних замовників, основною причиною виникнення заборгованості було не проведення платежів органами Державної казначейської служби та недостатнє фінансування відповідних бюджетних програм. При цьому Мінекономрозвитку зазначило, що погашення заборгованості буде здійснюватися в міру надходження коштів із державного бюджету.

 

  

Департамент бюджетної політики та

соціального захисту апарату ФПУ