проданабор-500x281

 

Сьогодні, 16 березня, Верховна Рада 253 голосами „за” ухвалила в цілому як закон розроблений Міністерством соціальної політики України проект Закону №0091 про ратифікацію нашою державою Конвенції Міжнародної організації праці про мінімальні норми соціального забезпечення №102.

 

Конвенцію було ухвалено на 35-ій сесії Генеральної конференції Міжнародної організації праці 28 червня 1952 року в Женеві (Швейцарія), нагадав, доповідаючи з цього питання у Парламенті, Міністр соціальної політики Павло Розенко.

Документ визначає види соціальної допомоги, умови і розміри соціальних виплат, передбачає мінімальні стандарти при настанні основних соціальних ризиків.

"Відповідно до пункту "b" статті 2 Конвенції Україна бере на себе зобов'язання за такими розділами Конвенції: розділ ІІ "Медичне обслуговування", розділ ІІІ "Допомога у зв'язку з хворобою", розділ ІV "Допомога по безробіттю", розділ V "Допомога по старості", розділ VI "Допомога у випадку трудового каліцтва або професійного захворювання", розділ VIІ "Родинна допомога", розділ VIІІ "Допомога у зв'язку з вагітністю і пологами", розділ ІХ "Допомога по інвалідності" і розділ Х "Допомога у зв'язку з втратою годувальника", - сказав Розенко.

„Набрання чинності для України Конвенцією Міжнародної організації праці про мінімальні норми соціального забезпечення №102 сприятиме приведенню українського законодавства у сфері соціального забезпечення у відповідність до міжнародних стандартів, зокрема стандартів Міжнародної організації праці, - наголосив Міністр. – Крім того, набрання чинності Конвенцією створює передумови для приєднання України до Європейського кодексу соціального забезпечення в цілому”.

Конвенція набирає чинності для України через 12 місяців з дня реєстрації документа про її ратифікацію Україною у Генерального директора Міжнародного бюро праці.

 

Преc-центр ФПУ