Інформують членські організації ФПУ

3   Щодо виконання протокольних доручень Прем'єр-міністра України, наданих за результатами зустрічі 07.11.2017 з представниками всеукраїнських профспілок та профоб'єднань.   На звернення Федерації профспілок України від 01.12.2017 № 03/01-24/1223 щодо надання інформації членськими організаціями ФПУ стосовно співпраці з центральними та місцевими органами виконавчої влади з метою підготовки ФПУ інформації на засідання Президії про стан виконання протокольних доручень Прем'єр-міністра України та на виконання постанови Президії ФПУ від 27.11.2017 №..

Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у листопаді 2017 року

рукопожатие   Упродовж січня-листопада 2017 року в результаті заходів, спільно здійснених Національною службою посередництва і примирення та Федерацією профспілок України у ході сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та запобігання їх виникненню, погашено заборгованість із виплати заробітної плати в сумі 521 млн. 985,6 тис. грн. або 51,2% від загальної суми боргу (1 млрд. 19 млн. 752,8 тис. грн.), що стала основною причиною виникнення спорів..

Профспілкове «НІ!» підвищенню тарифів на телекомунікаційні послуги

IMG 9945 16 листопада СПО об’єднань профспілок дав відсіч намаганням чергового підвищення тарифів на послуги ПАТ «Укртелеком» для населення і бюджетних установ. Профспілки виступили проти цього і рішенням СПО не підтримали відповідний проект рішення НКРЗІ «Про затвердження граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги», яким планувалось чергове підвищення тарифів у 2018 році: Для населення у місті - на 7,1 %, - у селі – на 16 %, Для..

Розвиток системи кваліфікацій в Україні

Новим Законом України «Про освіту» передбачена розробка, за участі профспілок та роботодавців, проекту закону про національну систему кваліфікацій  та створення Національного агентства кваліфікацій. Для ознайомлення соціальних партнерів з досвідом діяльності подібних інституцій у ЄС, 7-9 листопада ц.р. Європейський фонд освіти організовував ознайомчий візит до Франції та Португалії на тему «Національне кваліфікаційне агентство – приклади з ЄС». У візиті, окрім представників ФПУ, взяли участь представники Міністерства соціальної політики України, Міністерства освіти і..

Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у жовтні 2017 року

58cf8d406f2f84de41410af99a6ac449   Упродовж січня-жовтня 2017 року в результаті заходів, здійснених НСПП у ході сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та запобігання їх виникненню, погашено заборгованість із виплати заробітної плати в сумі 498 млн. 849,3 тис. грн. або 49,4% від загальної суми боргу (1 млрд. 9 млн. 37,9 тис. грн.), що стала основною причиною виникнення спорів та конфліктних ситуацій. За цей період Службою проведено 2606 примирних..

Відбулась нарада керівників СПО об’єднань профспілок

Изображение 140   Під час робочої наради керівників профоб’єднань–суб’єктів Угоди про утворення СПО об’єднань профспілок від 8 вересня 2017 р., що відбулась сьогодні у ФПУ, підписано Декларацію цілей і завдань профспілкової сторони на консультації та колективні переговори з укладення Генеральної угоди на новий строк.   Декларація має назву «Гідна праця в Україні». Нагадаємо, що відповідно до статті 10 Закону України «Про колективні договори і угоди» Спільним представницьким органом репрезентативних всеукраїнських..

У Верховній Раді України зареєстровано профспілковий законопроект щодо оплати праці

19     З метою захисту соціально-економічних прав працівників та членів їх сімей та підвищення рівня реальних трудових доходів до рівня стандартів ЄС Президією ФПУ (постанова № П–9–6 від 22.06.2017) та СПО об’єднань профспілок (рішення № 39-2 від 10.07.2017) схвалені проекти законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо оплати праці та здійснення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення виконавчими органами міських..

Удосконалення системи підтвердження результатів неформального навчання

prof620x330   З метою підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці та їх професійної мобільності в Україні реалізується механізм підтвердження результатів неформального професійного навчання за робітничими професіями. Для надання методичної допомоги суб’єктам підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями та усім зацікавленим сторонам було розроблено Методичні рекомендації щодо процесу оцінювання та підтвердження результатів неформального навчання (додаються).   Департамент захисту соціально-економічних прав

Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у травні 2017 року

0   Упродовж січня-травня 2017 року в результаті заходів, здійснених Національною службою посередництва і примирення (далі – НСПП) під час сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та запобігання їх виникненню, погашено заборгованість із виплати заробітної плати в сумі 328 млн. 488,5 тис. грн. або 37,5% від загальної суми боргу (875 млн. 50,6 тис. грн.).   За цей період Службою проведено 1189 примирних процедур, що були спрямовані..

ФОТОРЕПОРТАЖ. Відбулось засідання СПО профспілок

Изображение 164 16 травня на засіданні Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні розглянуто наступні питання:   - про пропозиції щодо врегулювання колективних трудових спорів (конфліктів) між СПО об'єднань профспілок та Кабінетом Міністрів України й СПО сторони роботодавців на національному рівні; - про затвердження Основних заходів СПО об'єднань профспілок на 2017 рік;про внесення змін до складу Робочої комісії об'єднань профспілок для ведення колективних переговорів з укладення..
Архiв
<< < Грудень 2017 > >>