В Україні стало менше безробітних за підсумками 1 кварталу 2017 року

700x466   Станом на 1 квітня 2017 року офіційна кількість безробітних, які перебували на обліку в Державній службі зайнятості знизилася до 406,8 тисяч осіб, що на 13% менше, ніж у відповідний період минулого року (467,5 тисяч осіб відповідно). На одне вільне робоче місце претендувало 6 безробітних (станом на відповідну дату 2016 року – 9 осіб). Про це йдеться у статистичній інформації оприлюдненій Державною службою зайнятості. Кількість осіб, працевлаштованих за сприяння державної..

За перший квартал 2017 року служба зайнятості допомогла знайти роботу майже для 200 тис. українців

agency po trudoustrojstvu   У січні-березні 2017 року, у порівнянні з відповідним періодом 2016 року, досягнуто позитивної динаміки по основних напрямах діяльності державної служби зайнятості. Кількість осіб, працевлаштованих за сприянням державної служби зайнятості, зросла на 27 тис. або 16% та становила 199,3 тисяч. Крім того,59,2 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру, інформує прес-служба відомства. Кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості, збільшилася на 21% та становила 83 тисячі. З метою забезпечення..

Досягнуто домовленості між соціальними партнерами

782   З метою реалізації пунктів Генеральної угоди на 2016-2017 роки та на виконання доручень Прем'єр-міністра України щодо посилення соціального захисту працівників, які зайняті на шкідливих роботах, керівники сторін соціального партнерства підписали Домовленість стосовно захисту прав на пільгову пенсію. Згідно із Домовленістю, у II кварталі 2017 року на розгляд Уряду буде подано проект постанови КМУ «Про внесення змін до списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в..

Працює Школа профспілкових переговірників

IMG 20170330 100158   У рамках домовленостей Федерації профспілок України з Фондом ім. Фрідріха Еберта, Регіонального представництва в Україні та Білорусі, 30-31 березня ц.р. відбулося навчання групи профспілкових активістів в І модулі на тему: «Колективні переговори: права і процедури».   Учасники семінару, у переважній своїй більшості, є головами первинних профспілкових організацій галузевих профспілок працівників авіабудівників, АПК, автомобільного та сільськогосподарського машинобудування, культури, соціальної сфери, оборонної промисловості, енергетики та електротехнічної промисловості,..

Інформація про роботу Національного комітету з промислового розвитку

kmu-300x225   З метою створення високотехнологічної індустріальної моделі вітчизняної промисловості, нарощування виробництва товарів з високою доданою вартістю, конкурентоспроможних на зовнішньому ринку, створення нових робочих місць, забезпечення сталого промислового розвитку країни шляхом вдосконалення організаційно-інституційної системи управління промисловістю Урядом створено Національний комітет з промислового розвитку (далі – Комітет). Головою Комітету є Прем’єр-міністр України Гройсман В.Б. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 №711 затверджено склад Експертної ради Комітету, до..

Про рішення Урядового комітету з питань Європейської, Євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку

1eaeca903c7154b1779f1e515fce3da2 contract-icon-clip-art-dokumenty-clipart 300-300 Надаємо для ознайомлення Витяг з протоколу №4 засідання Урядового комітету з питань Європейської, Євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку  "Про проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 26 липня 2006 р. № 1010 і від 1 червня 2011 р. № 869". 2   Прес-центр ФПУ

Про виконання рішення Трудового арбітражу

7777     З метою захисту конституційних прав працівників на працю, достатній рівень життя та своєчасне отримання заробітної плати СПО об’єднань профспілок у відповідності до норм Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» висунув вимоги, а в подальшому прийняв рішення про вступ у колективні трудові спори (конфлікти) на національному рівні з Кабінетом Міністром України та СПО сторони роботодавців. Вперше в історії українських правовідносин і соціального діалогу..

Проблеми трудових мігрантів та перспективи їх повернення до України

zemlyanska Відсутність достатньої кількості сучасних робочих місць, низька купівельна спроможність та падіння рівня життя працюючого населення генерують зростання міграційного відпливу працюючого населення. Протягом останніх років трудова міграція за кордон набула в Україні масового поширення. З одного боку, вона є результатом скорочення кількості робочих місць та поглиблення соціально-економічних негараздів перехідного періоду, формою самоорганізації громадян та пошуку ними шляхів виживання, а з іншого – помітним чинником впливу на..

АНОНС. Публічна дискусія «Чи можливі в Україні страйки?»

1507795     22 березня о 17.00  в Укрінформі (зала на 2 поверсі), відбудеться публічна дискусія «Чи можливі в Україні страйки?».    Мета проведення заходу: виявити проблеми, які виникають при реалізації права на страйк, оцінити протестні наміри у суспільстві, готовність профспілок до солідарних дій, а також привернути увагу ЗМІ та громадськості до питання, яким чином профспілки можуть відстоювати трудові права працівників.   Учасники:  Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська, народний депутат..

Удосконалення системи підготовки кадрів

1415608546 images-1   Питання вдосконалення системи підготовки кадрів в Україні не втрачає актуальності вже багато років. Одним з головних завдань на цьому шляху має стати узгодження потреб ринку праці з освітніми програмами для забезпечення вітчизняної економіки кваліфікованими працівниками. Цій проблемі була присвячена основна увага учасників наради, яка відбулась 3 березня ц.р. у Мінсоцполітики з метою обговорення проекту Порядку розроблення та затвердження професійних стандартів. В заході взяли участь представники..

Більше статей...

1. Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у січні 2017 року
  2. АНАЛІЗ ПІДГОТОВКИ І ПЕРЕПІДГОТОВКИ КАДРІВ ДЛЯ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ ВИХОДЯЧИ З ЦІЛЕЙ СТАЛОГО СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ ДЕРЖАВИ ДО 2025 РОКУ
  3. Про виконання рішення Трудового арбітражу
  4. Чи зможуть українські мігранти працювати за кордоном легально?
  5. Про виконання рішення Трудового арбітражу
  6. У Румунії підвищено мінімальну зарплату
  7. Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у листопаді 2016 року
  8. Економіка України: прогнози фахівців