Щодо укладення Генеральної угоди на новий строк

Изображение 1519 19 березня 2019 року відбулося засідання Спільної робочої комісії повноважних представників Сторін з укладення Генеральної угоди на 2019-2021 роки, де були досягнуті взаємоприйнятні рішення щодо остаточного узгодження проекту Угоди та можливості його підписання найближчим часом. Наразі проект Угоди обговорюється в профоб’єднаннях – суб’єктах Угоди про утворення СПО об’єднань профспілок. Рішення з цього питання буде прийнято на засіданні СПО об’єднань профспілок 25.03.2019. Варто зазначити, що невід’ємним..

Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у лютому 2019 року

8-1-638 1 Упродовж січня - лютого 2019 року в результаті заходів, здійснених Національною службою посередництва і примирення у ході сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та запобігання їх виникненню, погашено заборгованість із виплати заробітної плати в сумі понад 81,6 млн. грн. від залишку загальної суми боргу (385,2 млн. грн.), що стала основною причиною виникнення спорів та конфліктних ситуацій. За цей період Службою проведено..

Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у січні 2019 року

images   Упродовж січня 2019 року в результаті заходів, спільно здійснених Національною службою посередництва і примирення та Федерацією профспілок України у ході сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та запобігання їх виникненню, погашено заборгованість із виплати заробітної плати в сумі майже 35 млн. грн. від залишку загальної суми боргу (353 млн. грн.), що стала основною причиною виникнення спорів та конфліктних ситуацій. За цей період..

Обговорено розділ «Оплата праці» нової Генугоди

Изображение 1708   3 грудня ц.р. у ФПУ відбулись засідання профспілкової робочої групи і тристоронньої робочої групи з підготовки розділу «З питань оплати праці» проекту Генеральної Угоди на новий строк.   Під час роботи соціальних партнерів розглянуто неузгоджені пункти розділу, а також пропозиції до таких його частин, як: «Мінімальна заробітна плата», «Тарифна ставка робітника і розряду» та ін. Обговорено позиції сторін щодо темпів зростання середньої заробітної плати, встановлення..

Тривають переговори з нової Генугоди

img0 На виконання Вимоги профспілок щодо припинення економії на людині праці та підвищення рівня основних державних стандартів і гарантій 1 листопада 2018 року відбулось засідання трьохсторонньої робочої групи з опрацювання пропозицій до проекту Генеральної угоди на 2018-2020 рр. з питань оплати праці.   Переговори відбуваються досить складно – неврегульованими залишаються такі принципові для профспілок питання, як визначення мінімальної заробітної плати та тарифної ставки працівника І розряду, шляхи погашення..

Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у серпні 2018 року

images.jpgУпродовж січня-серпня 2018 року в результаті заходів, здійснених НСПП у ході сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та запобігання їх виникненню, погашено заборгованість із виплати заробітної плати в сумі 544 млн. 797,8 тис. грн. або 53% від загальної суми боргу (1 млрд. 27 млн. 502,8 тис. грн.), що стала основною причиною виникнення спорів та конфліктних ситуацій. За цей період Службою проведено 2876 примирних..

СПО об’єднань профспілок запропонував доопрацювати проект постанови Кабінету Міністрів України

pretenzija1   СПО об’єднань профспілок запропоновано Міністерству аграрної політики та продовольства України доопрацювати проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств». Проектом постанови пропонувалося внесення змін стосовно надання фінансової підтримки сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам, у тому числі молочарського напряму діяльності, для придбання обладнання для зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, а також сільськогосподарської техніки. Разом..

СОЦІАЛЬНИЙ ДІАЛОГ. Внесення змін до Положення про централізований банк даних з проблем інвалідності – на погодження профспілок

ВІд  Мінсоцполітики до СПО об’єднань профспілок надійшов на погодження проект постанови Уряду «Про внесення змін до Положення про централізований банк даних з проблем інвалідності». Нагадаємо, що фінансування розвитку та технічного супроводження Централізованого банку даних з проблем інвалідності (далі – банку даних) здійснюється за Державною цільовою програмою «Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів» на період до 2020 року і на 2018 рік із загального фонду держбюджету на вказану програму..

ПРОГНОЗ НСПП розвитку соціально-трудових відносин, виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) у другому півріччі 2018 року

нспп   Національна служба посередництва і примирення (далі – НСПП) в межах повноважень, визначених Законом України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)", здійснює прогнозування розвитку соціально-трудових відносин (далі – СТВ), виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) з метою моделювання можливих змін СТВ з урахуванням всього комплексу наявних об'єктивних і суб'єктивних причин, визначення вірогідності виникнення КТС(К), попередження проведення страйків, акцій соціального протесту та вироблення відповідних..

Більше статей...

1. Про підтримку законопроекту (№8564) СПО об'єднань профспілок
  2. Про розгляд звернення щодо відновлення виробничої діяльності ПрАТ «ЛИНІК»
  3. Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у квітні 2018 року
  4. Відбулась консультативна нарада з Держстатом
  5. Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у березні 2018 року
  6. Парламентський круглий стіл на тему: «Стратегія розвитку промисловості України»
  7. Вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) у 2017 році
  8. Справедлива оплата праці – принципова вимога профспілок
  9. Парадокс безвиза. Почему работники уезжают, а зарплаты в Украине растут лишь по чуть-чуть
  10. Інформують членські організації ФПУ
  11. Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у листопаді 2017 року
Архiв
<< < Березень 2019 > >>