Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у травні 2017 року

0   Упродовж січня-травня 2017 року в результаті заходів, здійснених Національною службою посередництва і примирення (далі – НСПП) під час сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та запобігання їх виникненню, погашено заборгованість із виплати заробітної плати в сумі 328 млн. 488,5 тис. грн. або 37,5% від загальної суми боргу (875 млн. 50,6 тис. грн.).   За цей період Службою проведено 1189 примирних процедур, що були спрямовані..

ФОТОРЕПОРТАЖ. Відбулось засідання СПО профспілок

Изображение 164 16 травня на засіданні Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні розглянуто наступні питання:   - про пропозиції щодо врегулювання колективних трудових спорів (конфліктів) між СПО об'єднань профспілок та Кабінетом Міністрів України й СПО сторони роботодавців на національному рівні; - про затвердження Основних заходів СПО об'єднань профспілок на 2017 рік;про внесення змін до складу Робочої комісії об'єднань профспілок для ведення колективних переговорів з укладення..

Генугода: аналіз виконання, завдання на майбутнє

Изображение 023   15 травня у Мінсоцполітики відбулось засідання Спільної робочої комісії для ведення колективних переговорів і підготовки проекту Генеральної угоди на новий строк.   Повноважними представниками профспілкової Сторони, а також Сторін органів виконавчої влади і роботодавців обговорено виконання положень Генеральної угоди на 2016 - 2017 роки станом на 1 січня 2017 року. Окремим пунктам дано оцінки: виконано, виконується або виконується частково. Деякі статті вирішено не оцінювати або визнати такими,..

Визначено підприємства-переможці Всеукраїнського конкурсу на кращий колективний договір

Изображение 007   10 травня на засіданні Організаційного комітету з проведення Всеукраїнського конкурсу на кращий колективний договір розглянуто питання щодо нагородження підприємств-переможців Всеукраїнського конкурсу на кращий колективний договір почесним знаком ФПУ «За розвиток соціального партнерства».   Президії Федерації професійних спілок України рекомендовано нагородити   почесним знаком ФІІУ керівників наступних підприємств: - ДП «Смільчинське лісове господарство» смт. Смільчине, Житомирська обл. (Всеукраїнська профспілка працівників лісового господарства України); -   ДП «Соснівське лісове господарство», смт. Соснове,..

В Україні стало менше безробітних за підсумками 1 кварталу 2017 року

700x466   Станом на 1 квітня 2017 року офіційна кількість безробітних, які перебували на обліку в Державній службі зайнятості знизилася до 406,8 тисяч осіб, що на 13% менше, ніж у відповідний період минулого року (467,5 тисяч осіб відповідно). На одне вільне робоче місце претендувало 6 безробітних (станом на відповідну дату 2016 року – 9 осіб). Про це йдеться у статистичній інформації оприлюдненій Державною службою зайнятості. Кількість осіб, працевлаштованих за сприяння державної..

За перший квартал 2017 року служба зайнятості допомогла знайти роботу майже для 200 тис. українців

agency po trudoustrojstvu   У січні-березні 2017 року, у порівнянні з відповідним періодом 2016 року, досягнуто позитивної динаміки по основних напрямах діяльності державної служби зайнятості. Кількість осіб, працевлаштованих за сприянням державної служби зайнятості, зросла на 27 тис. або 16% та становила 199,3 тисяч. Крім того,59,2 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру, інформує прес-служба відомства. Кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості, збільшилася на 21% та становила 83 тисячі. З метою забезпечення..

Досягнуто домовленості між соціальними партнерами

782   З метою реалізації пунктів Генеральної угоди на 2016-2017 роки та на виконання доручень Прем'єр-міністра України щодо посилення соціального захисту працівників, які зайняті на шкідливих роботах, керівники сторін соціального партнерства підписали Домовленість стосовно захисту прав на пільгову пенсію. Згідно із Домовленістю, у II кварталі 2017 року на розгляд Уряду буде подано проект постанови КМУ «Про внесення змін до списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в..

Працює Школа профспілкових переговірників

IMG 20170330 100158   У рамках домовленостей Федерації профспілок України з Фондом ім. Фрідріха Еберта, Регіонального представництва в Україні та Білорусі, 30-31 березня ц.р. відбулося навчання групи профспілкових активістів в І модулі на тему: «Колективні переговори: права і процедури».   Учасники семінару, у переважній своїй більшості, є головами первинних профспілкових організацій галузевих профспілок працівників авіабудівників, АПК, автомобільного та сільськогосподарського машинобудування, культури, соціальної сфери, оборонної промисловості, енергетики та електротехнічної промисловості,..

Інформація про роботу Національного комітету з промислового розвитку

kmu-300x225   З метою створення високотехнологічної індустріальної моделі вітчизняної промисловості, нарощування виробництва товарів з високою доданою вартістю, конкурентоспроможних на зовнішньому ринку, створення нових робочих місць, забезпечення сталого промислового розвитку країни шляхом вдосконалення організаційно-інституційної системи управління промисловістю Урядом створено Національний комітет з промислового розвитку (далі – Комітет). Головою Комітету є Прем’єр-міністр України Гройсман В.Б. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 №711 затверджено склад Експертної ради Комітету, до..

Про рішення Урядового комітету з питань Європейської, Євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку

1eaeca903c7154b1779f1e515fce3da2 contract-icon-clip-art-dokumenty-clipart 300-300 Надаємо для ознайомлення Витяг з протоколу №4 засідання Урядового комітету з питань Європейської, Євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку  "Про проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 26 липня 2006 р. № 1010 і від 1 червня 2011 р. № 869". 2   Прес-центр ФПУ
Архiв
<< < Червень 2017 > >>