ФОТОРЕПОРТАЖ. Відбулось засідання СПО профспілок

Изображение 164 16 травня на засіданні Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні розглянуто наступні питання:   - про пропозиції щодо врегулювання колективних трудових спорів (конфліктів) між СПО об'єднань профспілок та Кабінетом Міністрів України й СПО сторони роботодавців на національному рівні; - про затвердження Основних заходів СПО об'єднань профспілок на 2017 рік;про внесення змін до складу Робочої комісії об'єднань профспілок для ведення колективних переговорів з укладення..

Генугода: аналіз виконання, завдання на майбутнє

Изображение 023   15 травня у Мінсоцполітики відбулось засідання Спільної робочої комісії для ведення колективних переговорів і підготовки проекту Генеральної угоди на новий строк.   Повноважними представниками профспілкової Сторони, а також Сторін органів виконавчої влади і роботодавців обговорено виконання положень Генеральної угоди на 2016 - 2017 роки станом на 1 січня 2017 року. Окремим пунктам дано оцінки: виконано, виконується або виконується частково. Деякі статті вирішено не оцінювати або визнати такими,..

Визначено підприємства-переможці Всеукраїнського конкурсу на кращий колективний договір

Изображение 007   10 травня на засіданні Організаційного комітету з проведення Всеукраїнського конкурсу на кращий колективний договір розглянуто питання щодо нагородження підприємств-переможців Всеукраїнського конкурсу на кращий колективний договір почесним знаком ФПУ «За розвиток соціального партнерства».   Президії Федерації професійних спілок України рекомендовано нагородити   почесним знаком ФІІУ керівників наступних підприємств: - ДП «Смільчинське лісове господарство» смт. Смільчине, Житомирська обл. (Всеукраїнська профспілка працівників лісового господарства України); -   ДП «Соснівське лісове господарство», смт. Соснове,..

В Україні стало менше безробітних за підсумками 1 кварталу 2017 року

700x466   Станом на 1 квітня 2017 року офіційна кількість безробітних, які перебували на обліку в Державній службі зайнятості знизилася до 406,8 тисяч осіб, що на 13% менше, ніж у відповідний період минулого року (467,5 тисяч осіб відповідно). На одне вільне робоче місце претендувало 6 безробітних (станом на відповідну дату 2016 року – 9 осіб). Про це йдеться у статистичній інформації оприлюдненій Державною службою зайнятості. Кількість осіб, працевлаштованих за сприяння державної..

За перший квартал 2017 року служба зайнятості допомогла знайти роботу майже для 200 тис. українців

agency po trudoustrojstvu   У січні-березні 2017 року, у порівнянні з відповідним періодом 2016 року, досягнуто позитивної динаміки по основних напрямах діяльності державної служби зайнятості. Кількість осіб, працевлаштованих за сприянням державної служби зайнятості, зросла на 27 тис. або 16% та становила 199,3 тисяч. Крім того,59,2 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру, інформує прес-служба відомства. Кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості, збільшилася на 21% та становила 83 тисячі. З метою забезпечення..

Досягнуто домовленості між соціальними партнерами

782   З метою реалізації пунктів Генеральної угоди на 2016-2017 роки та на виконання доручень Прем'єр-міністра України щодо посилення соціального захисту працівників, які зайняті на шкідливих роботах, керівники сторін соціального партнерства підписали Домовленість стосовно захисту прав на пільгову пенсію. Згідно із Домовленістю, у II кварталі 2017 року на розгляд Уряду буде подано проект постанови КМУ «Про внесення змін до списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в..

Працює Школа профспілкових переговірників

IMG 20170330 100158   У рамках домовленостей Федерації профспілок України з Фондом ім. Фрідріха Еберта, Регіонального представництва в Україні та Білорусі, 30-31 березня ц.р. відбулося навчання групи профспілкових активістів в І модулі на тему: «Колективні переговори: права і процедури».   Учасники семінару, у переважній своїй більшості, є головами первинних профспілкових організацій галузевих профспілок працівників авіабудівників, АПК, автомобільного та сільськогосподарського машинобудування, культури, соціальної сфери, оборонної промисловості, енергетики та електротехнічної промисловості,..

Інформація про роботу Національного комітету з промислового розвитку

kmu-300x225   З метою створення високотехнологічної індустріальної моделі вітчизняної промисловості, нарощування виробництва товарів з високою доданою вартістю, конкурентоспроможних на зовнішньому ринку, створення нових робочих місць, забезпечення сталого промислового розвитку країни шляхом вдосконалення організаційно-інституційної системи управління промисловістю Урядом створено Національний комітет з промислового розвитку (далі – Комітет). Головою Комітету є Прем’єр-міністр України Гройсман В.Б. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 №711 затверджено склад Експертної ради Комітету, до..

Про рішення Урядового комітету з питань Європейської, Євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку

1eaeca903c7154b1779f1e515fce3da2 contract-icon-clip-art-dokumenty-clipart 300-300 Надаємо для ознайомлення Витяг з протоколу №4 засідання Урядового комітету з питань Європейської, Євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку  "Про проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 26 липня 2006 р. № 1010 і від 1 червня 2011 р. № 869". 2   Прес-центр ФПУ

Про виконання рішення Трудового арбітражу

7777     З метою захисту конституційних прав працівників на працю, достатній рівень життя та своєчасне отримання заробітної плати СПО об’єднань профспілок у відповідності до норм Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» висунув вимоги, а в подальшому прийняв рішення про вступ у колективні трудові спори (конфлікти) на національному рівні з Кабінетом Міністром України та СПО сторони роботодавців. Вперше в історії українських правовідносин і соціального діалогу..
Архiв
<< < Травень 2017 > >>