РЕАЛІЗАЦІЯ ПРІОРИТЕТІВ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ЕКОНОМІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРОМИСЛОВОСТІ, ЗАЙНЯТОСТІ ТА ЦІНОУТВОРЕННЯ

Загальнодержавний курс економічного розвитку, направлений на євроінтеграцію, поставив перед профспілками нові завдання, з метою вирішення яких Федерацією профспілок України затверджено Стратегію діяльності на 2016-2021 роки «Європейський вибір». У таких умовах для України важливим є сталий розвиток економіки, який стане міцним фундаментом для забезпечення прав і свобод людини. Відповідно, активна участь у формуванні та реалізації економічної політики є одним з ключових завдань діяльності професійних спілок на національному рівні. Ситуація, що складається останнім..

Рынок труда у нас и в ЕС: на какие тренды нужно обратить внимание нашим работодателям

В ЕС не спрашивают о возрасте и нанимают беженцев       Фото: Pixabay       Украинский рынок труда пока далек от европодходов к поиску персонала. У нас даже никак не включатся антидискриминационные законы. Работодатели пишут в объявлениях, что кандидаты нужны до 35 лет и не "после декрета", а на собеседованиях откровенно спрашивают..

Профспілки удосконалюють проект нової Генеральної угоди

Изображение 1588   На засіданні Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні (угода про утворення СПО об’єднань профспілок від 08.09.2017р.), що відбулось 25 березня у Києві, прийнято за основу проект Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2019 – 2021 роки.   Учасники засідання висловили свої зауваження та пропозиції до рішення з цього питання та запропонували..

Щодо укладення Генеральної угоди на новий строк

Изображение 1519 19 березня 2019 року відбулося засідання Спільної робочої комісії повноважних представників Сторін з укладення Генеральної угоди на 2019-2021 роки, де були досягнуті взаємоприйнятні рішення щодо остаточного узгодження проекту Угоди та можливості його підписання найближчим часом. Наразі проект Угоди обговорюється в профоб’єднаннях – суб’єктах Угоди про утворення СПО об’єднань профспілок. Рішення з цього питання буде прийнято на засіданні СПО об’єднань профспілок 25.03.2019. Варто зазначити, що невід’ємним..

Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у лютому 2019 року

8-1-638 1 Упродовж січня - лютого 2019 року в результаті заходів, здійснених Національною службою посередництва і примирення у ході сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та запобігання їх виникненню, погашено заборгованість із виплати заробітної плати в сумі понад 81,6 млн. грн. від залишку загальної суми боргу (385,2 млн. грн.), що стала основною причиною виникнення спорів та конфліктних ситуацій. За цей період Службою проведено..

Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у січні 2019 року

images   Упродовж січня 2019 року в результаті заходів, спільно здійснених Національною службою посередництва і примирення та Федерацією профспілок України у ході сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та запобігання їх виникненню, погашено заборгованість із виплати заробітної плати в сумі майже 35 млн. грн. від залишку загальної суми боргу (353 млн. грн.), що стала основною причиною виникнення спорів та конфліктних ситуацій. За цей період..

Обговорено розділ «Оплата праці» нової Генугоди

Изображение 1708   3 грудня ц.р. у ФПУ відбулись засідання профспілкової робочої групи і тристоронньої робочої групи з підготовки розділу «З питань оплати праці» проекту Генеральної Угоди на новий строк.   Під час роботи соціальних партнерів розглянуто неузгоджені пункти розділу, а також пропозиції до таких його частин, як: «Мінімальна заробітна плата», «Тарифна ставка робітника і розряду» та ін. Обговорено позиції сторін щодо темпів зростання середньої заробітної плати, встановлення..

Тривають переговори з нової Генугоди

img0 На виконання Вимоги профспілок щодо припинення економії на людині праці та підвищення рівня основних державних стандартів і гарантій 1 листопада 2018 року відбулось засідання трьохсторонньої робочої групи з опрацювання пропозицій до проекту Генеральної угоди на 2018-2020 рр. з питань оплати праці.   Переговори відбуваються досить складно – неврегульованими залишаються такі принципові для профспілок питання, як визначення мінімальної заробітної плати та тарифної ставки працівника І розряду, шляхи погашення..

Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у серпні 2018 року

images.jpgУпродовж січня-серпня 2018 року в результаті заходів, здійснених НСПП у ході сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та запобігання їх виникненню, погашено заборгованість із виплати заробітної плати в сумі 544 млн. 797,8 тис. грн. або 53% від загальної суми боргу (1 млрд. 27 млн. 502,8 тис. грн.), що стала основною причиною виникнення спорів та конфліктних ситуацій. За цей період Службою проведено 2876 примирних..

Більше статей...

1. СПО об’єднань профспілок запропонував доопрацювати проект постанови Кабінету Міністрів України
  2. СОЦІАЛЬНИЙ ДІАЛОГ. Внесення змін до Положення про централізований банк даних з проблем інвалідності – на погодження профспілок
  3. ПРОГНОЗ НСПП розвитку соціально-трудових відносин, виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) у другому півріччі 2018 року
  4. Про підтримку законопроекту (№8564) СПО об'єднань профспілок
  5. Про розгляд звернення щодо відновлення виробничої діяльності ПрАТ «ЛИНІК»
  6. Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у квітні 2018 року
  7. Відбулась консультативна нарада з Держстатом
  8. Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у березні 2018 року
  9. Парламентський круглий стіл на тему: «Стратегія розвитку промисловості України»
  10. Вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) у 2017 році
  11. Справедлива оплата праці – принципова вимога профспілок