photogallery 5

На виконання доручення Віце-прем’єр-міністра України Розенка П.В. 16 червня 2016 року відбулась робоча зустріч керівників членських організацій ФПУ та роботодавців паливно-енергетичного комплексу з керівництвом міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Від ФПУ участь у зустрічі взяли керівники профспілок працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості, атомної енергетики та промисловості, вугільної промисловості, газових господарств, нафтової і газової промисловості, енергетики та електротехнічної промисловості. Головував на засіданні заступник міністра Лабоженко Д.М.

Під час зустрічі Міненерговугілля презентувало План пріоритетних дій Уряду на 2016 рік, затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27.05.2016 № 418-р. Зокрема, представлено пріоритетні напрямки діяльності підприємств паливно-енергетичного комплексу.

У ході конструктивного діалогу обговорено питання участі профспілок у вирішенні питань подальшого розвитку та сталої роботи підприємств паливно-енергетичного комплексу. Зокрема, профспілки заявили про зацікавленість у залученні їхніх представників до вирішення кадрових питань, розроблення програм реформування галузей та недопущення порушення прав працівників в ході реформування тощо. Також наголошували на потребі оновлення енергетичної стратегії України, врахування ситуації в країні та збільшення заходів для забезпечення енергетичної безпеки. Серед пропозицій – заходи з модернізації підприємств, опрацювання можливостей переведення теплової генерації на інші види палива, покращення збуту вугільної продукції, відновлення роботи підприємств нафтопереробного комплексу та інші.

Під час обговорення представники всеукраїнських профспілок та об’єднань організацій роботодавців паливно-енергетичного комплексу порушили низку нагальних питань, які потребують невідкладного вирішення (Додаток1, Додаток2). Йшлося про виконання заходів з безпеки підприємств атомно-промислового комплексу, вчасну виплату заробітної плати шахтарям, забезпечення працівників вугільних підприємств засобами індивідуального захисту, поліпшення розрахунків на енергетичному ринку, впровадження програм соціального захисту працівників у разі реструктуризації підприємств, збереження кадрового потенціалу енергетичної галузі тощо.

Міністерством підтримано пропозицію профспілок щодо проведення регулярних робочих нарад та зустрічей з представниками всеукраїнських профспілок за окремими галузями.

Департамент захисту соціально-економічних прав

photogallery 3