Изображение 140

 

Під час робочої наради керівників профоб’єднань–суб’єктів Угоди про утворення СПО об’єднань профспілок від 8 вересня 2017 р., що відбулась сьогодні у ФПУ, підписано Декларацію цілей і завдань профспілкової сторони на консультації та колективні переговори з укладення Генеральної угоди на новий строк.

 

Декларація має назву «Гідна праця в Україні».

Нагадаємо, що відповідно до статті 10 Закону України «Про колективні договори і угоди» Спільним представницьким органом репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні ініційовано початок колективних переговорів з укладення Генеральної угоди на новий строк.

Профспілкова сторона вважає, що домовленості й зобов'язання за новою Генеральною угодою мають забезпечити створення робочих місць з гідними умовами праці, європейський рівень оплати праці, безпечні умови праці, що дасть можливість зберегти трудовий потенціал України й зменшити трудову міграцію, забезпечити економічне зростання при здійсненні системних реформ в економіці.

 

Изображение 153

 

СПО об'єднань профспілок звернувся до соціальних партнерів з проханням визначитись щодо конкретної дати проведення першого засідання спільної робочої комісії та поінформувати про склад повноважних представників Сторін для початку колективних переговорів з укладення Генеральної угоди на новий строк.

Під час засідання також обговорено питання щодо рішення Президії ФПУ 5 жовтня ц.р. про проведення Всеукраїнської акції протесту в регіонах на у м. Києві, яка запланована на 14 листопада ц.р. Керівники репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок висловили солідарну підтримку діям ФПУ.

Ще однією темою для обговорення стала підготовка до зустрічі з Прем’єр-міністром України В.Гройсманом, яка була ініційована Президією ФПУ та запланована на 7 листопада ц.р. Голова СПО об'єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий запросив колег з репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок, що входять до складу профспілкового СПО, взяти участь у зазначеній зустрічі.

 

Изображение 147

 

Изображение 130

 

Прес-центр ФПУ