IMG 9945

16 листопада СПО об’єднань профспілок дав відсіч намаганням чергового підвищення тарифів на послуги ПАТ «Укртелеком» для населення і бюджетних установ. Профспілки виступили проти цього і рішенням СПО не підтримали відповідний проект рішення НКРЗІ «Про затвердження граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги», яким планувалось чергове підвищення тарифів у 2018 році:

Для населення у місті - на 7,1 %,

- у селі – на 16 %,

Для бюджетних установ:

- у місті - на 9 %,

- у селі – на 27 %.

Профспілки аргументували свою позицію тим, що вони не можуть погодитися з підвищенням заробітної плати лише за рахунок проведення скорочення персоналу, а також з перекладанням відшкодування компенсації з державного та місцевих бюджетів за надання телефонних послуг пільговим категоріям населення та покриття інших втрат ПАТ «Укртелеком» на споживачів послуг, знову підвищуючи за них плату.

З іншого питання порядку денного «Про затвердження граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку» члени СПО об’єднань профспілок, обговоривши інформацію представників ПАТ «Укрпошта», членів Робочої групи СПО об’єднань профспілок з питань зміни діючих тарифів для населення, а також Голови Профспілки працівників зв’язку України Миколи Стародуба, вирішили відповідне рішення НКРЗІ підтримати, але за таких умов:

- приріст доходів, отриманих за рахунок підвищення граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку, направляти виключно на збільшення фонду оплати праці працівників та справедливо розподіляти його між апаратом управління та працівниками основної професії, а також рекомендувати внести відповідну норму до галузевої угоди (до 01.01.2018);

- розробити план заходів з підвищення якості надання поштових послуг та їх впровадження на підприємстві;

- в чергове звернути увагу Уряду на непропорційно високі заробітні плати керівного складу державних компаній у порівнянні з працівниками основної професії, що регламентовано постановою Кабінету Міністрів України від 19.05.1999 № 859 «Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об'єднань державних підприємств».

Ще одним рішенням СПО об’єднань профспілок оновлено склад Робочої групи з розгляду документів щодо питань зміни діючих тарифів (цін) для населення (електроенергія, газ, послуги транспорту та зв’язку), що надходять від центральних органів виконавчої влади та державних колегіальних органів.

Прес-центр ФПУ

IMG 9919