22daabbfe3a71a0033b2566feb0840f8 

 

ВІд  Мінсоцполітики до СПО об’єднань профспілок надійшов на погодження проект постанови Уряду «Про внесення змін до Положення про централізований банк даних з проблем інвалідності».

Нагадаємо, що фінансування розвитку та технічного супроводження Централізованого банку даних з проблем інвалідності (далі – банку даних) здійснюється за Державною цільовою програмою «Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів» на період до 2020 року і на 2018 рік із загального фонду держбюджету на вказану програму передбачено 3 млн.грн.

Вказаний проект розроблено за ініціативи Мінсоцполітики на заміну діючій редакції Положення для врегулювання питань про функціонування та ведення централізованого банку даних з проблем інвалідності, зокрема тому, що Постановою КМУ від 14.03.2018 № 238 впроваджено нову систему забезпечення технічними та ін. засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та ін. окремих категорій населення.

У проекті Положення пропонується визначити:

-    держателем банку даних ‒ Мінсоцполітики;

-    адміністратором банку даних (для супроводження програмного забезпечення банку даних, відповідальності за його технічне забезпечення, збереження та захист даних банку даних, здійснення технічних і технологічних заходів з надання, блокування та анулювання доступу до банку даних користувачів усіх рівнів) ‒ держпідприємство «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України»;

-    відповідальним за організаційне та методологічне ведення банку даних, здійснення моніторингу банку даних, надання рекомендацій щодо вдосконалення технологій і програмних засобів формування та підтримки банку даних, проведення навчання щодо роботи з банком даних, надання інформаційно-консультативних послуг його користувачам, здійснення аналізу стану наповнення банку даних  ‒ Фонд соціального захисту інвалідів;

- а також визначити та розмежувати повноваження користувачів банку даних.

 

         У зв’язку з тим, що надісланий проект Положення є пілотним варіантом і містить низку невизначеностей та помилок, СПО об’єднань профспілок запропонував його доопрацювати.

 

Департамент з питань бюджету та оплати праці