Сучасні виклики і проблеми профспілкових комунікацій розглянули на міжнародному рівні

А5  2-3 вересня 2019 року у Брюселі (Бельгія) відбулася робоча зустріч мережі профспілкових інформаційних працівників країн пострадянського простору та Південно-Східної Європи. У засіданнях взяли участь керівники інформаційних служб України, Росії, Азербайджану, Грузії, Молдови, Хорватії, Сербії, Чорногорії, Боснії та Герцеговини, Республіки Сербська. Модераторами виступили  Года Невераускайте, ВЕРС-Брюсель,  Ганна Сальнікова , МКП-ВЕРС (Москва), Самра Ковачевич, МКП-ВЕРС (Сараево),     З результатами Конгреса ЕКП, основними месаджами для комунікації учасників заходу ознайомив..

Інформатизація сфери праці – виклики для профспілок

Изображение 2185   Яким чином цифровізація впливає на ринок праці? Чи можливо в умовах цифрового суспільства захистити права працівників? На ці та інші питання буде віднайдено відповіді у ході реалізації проекту «Цифровий ринок праці Дунаю» (DigiLaMa) за фінансування Міністерства соціальних та трудових питань Австрії.   Федерації профспілок України колеги з Об’єднання профспілок Австрії запропонували взяти участь у зазначеному проекті, на що отримали згоду, а сьогодні, 27 серпня, у Києві,..

Місія профспілок – боротьба з соціальною несправедливістю

Изображение 1762   Голова ФПУ Григорій Осовий 5 серпня у Будинку профспілок провів робочу зустріч з директором Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі Марселем Рьотігом.   Відбувся обмін думками з широкого спектру соціально-економічних питань, обома сторонами висловлено ініціативи щодо напрямів подальшої співпраці. В обговорення взяли участь заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, голова Всеукраїнської профспілки виробничників і підприємців Наталія Землянська, голова Молодіжної Ради ФПУ Володимир Ворох, відповідальні працівники..

ПРОФСПІЛКА БУДІВЕЛЬНИКІВ УКРАЇНИ ЗАХИЩАЄ І ПРЕДСТАВЛЯЄ СВОЇХ ЧЛЕНІВ В ЧЕХІЇ

IMG 0325 Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України відкрила в Чехії своє Закордонне представництво. В місті Мост відбулась інавгураційна зустріч та сесія стратегічного планування керівництва Профспілки будівельників України та новопризначеного керівництва Закордонного представництва в Чехії. Голова Профспілки будівельників України Василь Андреєв під час візиту в офіс Закордонного представництва в Чехії зазначив: «Сотні тисяч наших громадян працюють в будівельному секторі Чехії. Їх умови праці часто не..

Забезпечити всім справедливу частку багатств, які ми створюємо

IMG 3862 Сьогодні у Будапешті розпочав свою роботу літній саміт Пан’європейської регіональної ради Міжнародної конфедерації профспілок, до якої входять 89 національних профцентрів, які є членами МКП. ПЄРР активно співпрацює з глобальними профспілковими федераціями на міжнародному рівні і європейськими галузевими федераціями - на рівні Європи. Генеральним секретарем ПЄРР є Генеральний секретар ЄКП.   На саміті виступили віце-президент Міжнародної конфедерації профспілок, Голова Федерації профспілок Україні Григорій Осовий, субрегіональний секретар Інтернаціоналу..

Ювілейна конференція МОП: світові лідери, працівники та роботодавці - за соціальну справедливість

А1 Женева, 14 червня. Світові лідери висловлюють рішучу підтримку МОП, чиє сторіччя відзначається на ювілейній Міжнародній конференції праці. У центрі уваги 108-й сесії МКП знаходяться майбутнє сфери праці, а також проблеми насильства і утиски на робочих місцях.   У третій день роботи сесії МКП перед її учасниками виступили глави держав і урядів Ямайки, Буркіна-Фасо і Сербії, а також прем'єр-міністр Палестинської національної адміністрації і представники роботодавців і працівників...

Виступ представника трудящих України, Голови ФПУ Григорія Осового на Міжнародній конференції праці. (Ранкове засідання 13 червня 2019 року)

А6    Шановні делегати!   Сторіччя МОП безсумнівно стане важливою віхою в сучасній історії. Участь у нинішній Конференції такої кількості глав держав і урядів свідчить про величезну роль, яку МОП грає в світі праці. Це єдина міжнародна організація, де представлені трудящі, які безпосередньо беруть участь у виробленні і прийнятті трудових стандартів.   Не менш важливо і те, що трипартизм і соціальний діалог, що є серцевиною МОП, дозволяють консолідувати зусилля урядів, роботодавців і..

Президент Ірландії на відкритті Конгресу ЕФПОО закликав профспілки до активних дій

71f9aa49 Президент Ірландії Майкл Д. Хіггінс закликав працівників громадського обслуговування та їх профспілки взяти на себе ініціативу в питаннях зміни клімату, гендерної рівності та більш справедливої економіки в своїй основній промові на відкритті Конгресу Європейської федерації профспілок громадського обслуговування (EPSU ) в Дубліні, який завершить свою роботу 7 червня.   Поет і в минулому профспілковий діяч, президент Хіггінс зазначив недавній підйом ірландського робітничого руху, згадуючи багату історію профспілкового..

Що ховається за гендерними розривами в оплаті праці?

IMG 5622          В рамках реалізації Програми Гідної праці МОП для України на 2016-2019 роки та Проекту МОП «Оплата праці в Україні: технічна допомога задля подолання заборгованості із заробітної плати, встановлення мінімальної заробітної плати та рівного винагородження» 23 травня 2019 року відбулася презентація Глобальної доповіді МОП «Заробітна плата у світі в 2018-2019 роках. Що ховається за гендерними розривами в оплаті праці?», яку провели Маріко Оучі, спеціаліст..

Голова ФПУ Григорій Осовий бере участь у 14-му Конгресі ЄКП

IMG 3649   21 травня 2019 р. у м. Відень (Австрія) розпочався 14-й Конгрес Європейської конфедерації профспілок (ЄКП), у роботі якого на запрошення ЄКП бере участь віце-президент Міжнародної конфедерації профспілок, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.   У Конгресі беруть участь понад 600 національних делегатів від профспілок, включаючи генеральних секретарів або президентів близько 90 національних профспілок з 38 європейських країн, 10 європейських галузевих федерацій профспілок та спеціальних гостей.     [ Детальніше... ]

Більше статей...