Изображение 172

 

16 червня в Міністерстві соціальної політики України відбулась церемонія підписання Угоди про утворення примирної комісії для вирішення колективного трудового спору між Спільним представницьким органом репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні та Кабінетом Міністрів України.

 

Свої підписи під документом поставили міністр соціальної політики Павло Розенко і перший заступник Голови СПО профспілок, заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк.

А відкрив церемонію Голова Національної служби посередництва і примирення Олександр Окіс.

Він зазначив, що колективний трудовий спір між СПО профспілок і Урядом зареєстрований НСПП у встановленому порядку. Сторони пройшли кропіткий шлях визначених законодавством процедур: розроблений Регламент роботи примирної комісії, визначено склади членів комісії від обох сторін тощо.

 

Изображение 184

 

 Павло Розенко наголосив, що до сьогоднішнього дня з моменту вступу до спору ми рухаємося в правовому полі. Урядова сторона не драматизує ситуацію, - зазначив міністр, - ми впевнені, що спір між Урядом і профспілками проводиться не заради спору, а щоб у процесі його вирішення, вийти на рішення, які будуть слугувати для розвитку соціального діалогу та сприятимуть покращенню рівня життя наших співгромадян.

- Ми сприймаємо цей спір як можливість знайти рішення для подальшого розвитку країни. І ми готові сьогодні підписати зазначену Угоду і розпочати спільну роботу над питаннями, які перед нами поставив СПО профспілок, - ми готові до конструктивної співпраці, - підкреслив П.Розенко.

 

Изображение 185

 

Сергій Кондрюк привернув увагу до міжнародної практики вирішення спорів, подібних нашому, і зазначив, що вирішення трудових спорів (конфліктів) беззаперечно сприяє підвищенню конкурентності економіки держави, а також значно знижує рівень соціальної напруги у суспільстві.

Спір – це не є викликом комусь і не спроба виставити себе в кращому світі, – пояснив заступник Голови ФПУ, - ми виносимо низку проблем і будемо разом з урядовцями шукати шляхи щодо їх вирішення.

 

Изображение 182

 

Він особливо акцентував на пункті Угоди, згідно з яким на час роботи примирної комісії Сторони утримуються від проведення акцій протесту та прийняття рішень, що погіршують соціально-економічні та трудові права працівників.

 

Угода з підписами Сторін та вимогами профспілок додається.

 

Прес-центр ФПУ