Нарада профспілок виробничої сфери

IMG 20191010 150358   10 жовтня 2019 року у Федерації профспілок України, відповідно до рішень Постанови Президії ФПУ від 03.10.2019 № П-21-1, відбулася зустріч керівництва Департаменту з питань економічного розвитку та ціноутворення ФПУ з представниками всеукраїнських профспілок виробничої сфери з метою напрацювання додаткових пропозицій, спрямованих на підтримку національного виробництва задля розвитку реального сектору економіки та наповнення дохідної частини бюджету.   У зустрічі взяв участь директор ДП «Укрпромзовнішекспертиза» Володимир Власюк, який..

ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ В ЦІНАХ ЛИПНЯ 2019 РОКУ

А23  Відповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах липня 2019 року у розрахунку на місяць на одну особу становив: -                    з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору – 4 251,10 грн. (без урахування платежів – 3 706,25 грн.); -                    для дітей віком до 6 років – 3 470,04 грн.; -                    для дітей віком від..

Сколько украинцев готовы получать менее 10 тысяч - исследование (инфографика)

Сколько украинцев готовы получать менее 10 тысяч - исследование (инфографика) В Украине работу с зарплатой от 75 тысяч гривен ищут только 0,2% людей. Об этом свидетельствуют результаты аналитического исследования сервиса OLX. Согласно исследованию: 52% ищут работу до 10 тысяч гривен, 41% украинцев ищут работу с зарплатой от 10 до 25 тысяч гривен, 1,4% планируют зарабатывать от 50 тысяч гривен, 0,2% украинцев ищут работу с зарплатой от 75..

В Україні 10 тисяч робітників працюють нелегально

7a9453b З початку року Державна фіскальна служба виявила 10,3 тис. найманих осіб, праця яких використовувалась роботодавцем без оформлення трудових відносин. Про це повідомляє прес-служба ДФС. “За результатами перевірок порушникам донараховано до сплати 471,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 146,1 млн грн єдиного внеску та 35,4 млн грн військового збору”, – ідеться в повідомленні. Під час рейдів здійснюються обстеження: виробничих приміщень, торгових приміщень юридичних та фізичних осіб, місць здійснення підприємницької діяльності, з роботодавцями проводиться роз’яснювальна..

Профспілкам повернуто право впливати на процес державного регулювання цін і тарифів у сферах енергетики та комунальних послуг

А8   Федерацією профспілок України упродовж останніх 5 років постійно наголошувалось на необґрунтованому підвищенні цін на енергоносії і тарифів на житлово-комунальні послуги, введення плати за абонентське обслуговування без урахування розміру доходів більшості населення.   Профспілки наполегливо вимагали зупинити підвищення цін на природний газ, а також тарифів на електроенергію та житлово-комунальні послуги для населення. Свою позицію було проголошено під час численних акцій протесту, проведених ФПУ та її членськими організаціями (у..

ДІЯЛЬНІСТЬ ПРОФСПІЛОК ЗІ СПРИЯННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЮ ГІДНОЇ ПРАЦІ ДЛЯ ЛЮДЕЙ З ОБМЕЖЕНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ

В У травні цього року у м. Баку відбувся семінар «Діяльність профспілок зі сприяння забезпеченню гідної праці для людей з обмеженими можливостями», організований Бюро з питань діяльності трудящих Міжнародного бюро праці (ACTRAV) за сприяння Конфедерації профспілок Азербайджану. У ньому взяли участь понад п’ятдесят учасників – представників тринадцяти країн, в тому числі представники профспілок Молдови, Грузії, Узбекистану, Республіки Білорусь, представники Об’єднання сліпих Молдови та Об’єднання інвалідів Чорногорії...

РЕАЛІЗАЦІЯ ПРІОРИТЕТІВ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ЕКОНОМІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРОМИСЛОВОСТІ, ЗАЙНЯТОСТІ ТА ЦІНОУТВОРЕННЯ

Загальнодержавний курс економічного розвитку, направлений на євроінтеграцію, поставив перед профспілками нові завдання, з метою вирішення яких Федерацією профспілок України затверджено Стратегію діяльності на 2016-2021 роки «Європейський вибір». У таких умовах для України важливим є сталий розвиток економіки, який стане міцним фундаментом для забезпечення прав і свобод людини. Відповідно, активна участь у формуванні та реалізації економічної політики є одним з ключових завдань діяльності професійних спілок на національному рівні. Ситуація, що складається останнім..

Рынок труда у нас и в ЕС: на какие тренды нужно обратить внимание нашим работодателям

В ЕС не спрашивают о возрасте и нанимают беженцев       Фото: Pixabay       Украинский рынок труда пока далек от европодходов к поиску персонала. У нас даже никак не включатся антидискриминационные законы. Работодатели пишут в объявлениях, что кандидаты нужны до 35 лет и не "после декрета", а на собеседованиях откровенно спрашивают..

Профспілки удосконалюють проект нової Генеральної угоди

Изображение 1588   На засіданні Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні (угода про утворення СПО об’єднань профспілок від 08.09.2017р.), що відбулось 25 березня у Києві, прийнято за основу проект Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2019 – 2021 роки.   Учасники засідання висловили свої зауваження та пропозиції до рішення з цього питання та запропонували..

Щодо укладення Генеральної угоди на новий строк

Изображение 1519 19 березня 2019 року відбулося засідання Спільної робочої комісії повноважних представників Сторін з укладення Генеральної угоди на 2019-2021 роки, де були досягнуті взаємоприйнятні рішення щодо остаточного узгодження проекту Угоди та можливості його підписання найближчим часом. Наразі проект Угоди обговорюється в профоб’єднаннях – суб’єктах Угоди про утворення СПО об’єднань профспілок. Рішення з цього питання буде прийнято на засіданні СПО об’єднань профспілок 25.03.2019. Варто зазначити, що невід’ємним..

Більше статей...

1. Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у лютому 2019 року
  2. Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у січні 2019 року
  3. Відеорепортаж про Круглий стіл «Енергетична бідність в Україні та ЄС: як гармонізувати підходи та політику», що відбувся 7 лютого в Українському кризовому медіа-центрі.
  4. Обговорено розділ «Оплата праці» нової Генугоди
  5. Тривають переговори з нової Генугоди
  6. Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у серпні 2018 року
  7. СПО об’єднань профспілок запропонував доопрацювати проект постанови Кабінету Міністрів України