IMG 20170330 100158

 

У рамках домовленостей Федерації профспілок України з Фондом ім. Фрідріха Еберта, Регіонального представництва в Україні та Білорусі, 30-31 березня ц.р. відбулося навчання групи профспілкових активістів в І модулі на тему: «Колективні переговори: права і процедури».

 

Учасники семінару, у переважній своїй більшості, є головами первинних профспілкових організацій галузевих профспілок працівників авіабудівників, АПК, автомобільного та сільськогосподарського машинобудування, культури, соціальної сфери, оборонної промисловості, енергетики та електротехнічної промисловості, жкг, нафтової і газової промисловості, газових господарств, атомної енергетики, виробничників і підприємців, машинобудівників і приладобудівників, ПМГУ, морського транспорту, вугільної та оборонної промисловості, охорони здоров’я, хімічних та нафтохімічних галузей промисловості тощо.

Також у семінарі взяли участь фахівці апарату Федерації профспілок України, Рівненської області області, а також завідувач кафедрою соціології та суспільних наук АПСВТ Співак В.М.

У ході семінару були презентовані теми, присвячені значенню колективних договорів і угод, принципам МОП щодо права на колективні переговори, чинного законодавства та проблемам їхнього практичного застосування.

Гостру дискусію серед учасників семінару викликала тема практики укладення колективних договорів в Україні, питання мотивації профспілкового членства. Також актуальними стали практичні завдання з основ економічного аналізу, рольові ігри з формування команди для ведення переговорів, питань взаємодії в команді, обговорення та прийняття командних рішень.

Учасники семінару в ході роботи дійшли висновку щодо нагальної необхідності солідаризації всіх працівників на відстоювання власних трудових інтересів, захист конституційних трудових прав.

 

IMG 20170331 122525

 

IMG 20170331 122603

 

 

IMG 20170330 142027

 

IMG 20170331 130441

 

Управління соціального діалогу

та колективно-договірного регулювання