Изображение 023

 

15 травня у Мінсоцполітики відбулось засідання Спільної робочої комісії для ведення колективних переговорів і підготовки проекту Генеральної угоди на новий строк.

 

Повноважними представниками профспілкової Сторони, а також Сторін органів виконавчої влади і роботодавців обговорено виконання положень Генеральної угоди на 2016 - 2017 роки станом на 1 січня 2017 року.

Окремим пунктам дано оцінки: виконано, виконується або виконується частково. Деякі статті вирішено не оцінювати або визнати такими, термін виконання яких не настав через зміни у законодавстві.

Узгоджено додаткові заходи та оформлено відповідні протокольні доручення з метою забезпечення виконання норм чинної Генугоди. Серед таких заходів запропоновано:

- центральним органам виконавчої влади відповідно до компетенції поінформувати сторони соціального діалогу щодо результатів пілотного
проекту стосовно тимчасового скасування державного регулювання цін на
продукти харчування та прийнятих Урядом рішень із зазначеного питання та
підготувати узгоджені пропозиції щодо підвищення ефективності державного контролю за цінами;

- з метою створення умов для безперебійної роботи стратегічних підприємств та збереження їх від банкрутства забезпечити їх державним замовленням на виготовлення продукції, необхідної для розв'язання соціально-економічних проблем, підтримки обороноздатності та безпеки держави;

- забезпечити регулярне проведення засідань Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат;

- залучити представників сторін до підготовки законодавчих змін до Податкового кодексу України з метою забезпечення справедливого оподаткування, усунення нерівності, забезпечення уніфікації в підходах до оподаткування заробітної плати та бізнесу тощо.

З метою забезпечення виконання норм Генеральної угоди сформульовано низку рекомендацій Міністерствам, Держпраці, Пенсійному фонду України, Державній фіскальній службі.

На завершення обговорено пропозиції Сторін щодо внесення змін та доповнень до Генеральної угоди на 2016 - 2017 роки.

 

Изображение 005

 

Изображение 008

 

 Изображение 013

 

Изображение 030

 

Изображение 014

 

Прес-центр ФПУ