IMG 3806

 

На важливості відстоювати при підписанні Генеральної угоди на новий строк принцип соціальної справедливості, підвищення рівня забезпечення соціально-економічного захисту працівників наголошували учасники наради керівників членських організацій Федерації профспілок України, що відбулась 28 жовтня.

Вів засідання Голова ФПУ Григорій Осовий.

 

IMG 3776

 

В заході взяли участь заступники Голови ФПУ Євген Драпятий, Володимир Саєнко, Сергій Українець.


 

IMG 3802

 

З інформацією про неузгодженні пропозиції сторін до проекту Генеральної угоди на новий строк виступила керівник Управління соціального діалогу та колективно-договірного регулювання апарату ФПУ Олена Лобчеко.

 

IMG 3783

 

При обговоренні Таблиці розбіжностей особливу увагу було приділено найбільш актуальним та важливим, з точки зору профспілок, питанням. Серед них – заборгованість по виплаті заробітної плати, розмір мінімальної зарплати, охорони праці, забезпечення зростання основних державних соціальних стандартів та гарантій, актуалізації та затвердження оновлених наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів та послуг.

 

IMG 3793

 

Про поточну ситуацію з державним соціальним страхуванням та дії профспілок з метою її покращення проінформував заступник Голови ФПУ Сергій Українець.

 

Прес-центр ФПУ