ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ ФПУ. Профспілки мають бути в авангарді боротьби за права людини праці

ПРЕЗ   Сучасна соціально-економічна ситуація  в Україні, актуальні та гострі проблеми в сфері економіки, соціальних відносин, гідних та безпечних умов праці, відповідної її оплати вимагають від профспілок активно та ефективно захищати законні права та інтереси працівників. При цьому не можна зупинятися на старих, іноді вже не ефективних формах та методах профспілкової діяльності. Треба рішуче перебудовувати цю діяльність, рішуче відмовлятися від застарілих та не ефективних заходів на користь..

Сьогодні у Києві відбувається засідання Президії ФПУ

tourist-hotel-complex-12   У столичному готелі «Турист» розпочалося дев’яте засідання Президії ФПУ, на якому обговорюватиметься сучасна соціально-економічна ситуація в Україні, актуальні та гостри проблеми у сфері економіки, соціальних відносин, шляхи створення гідних та безпечних умов праці та відповідної її оплати.   Члени Президії розглянуть питання: - Про ситуацію на ринку праці та дії профспілок, стратегічне бачення ФПУ щодо подальшого реформування оплати праці; - Про позицію і дії Федерації профспілок України у..

Робоча поїздка Голови ФПУ Григорія Осового на Івано-Франківщину

0 de42e 93380525 XL   Сьогодні, 21 червня, Голова ФПУ Григорій Осовий з короткочасним робочим візитом відвідає Івано-Франківську область.   Голова ФПУ візьме участь та виступить на звітно-виборній конференції Ради профспілок області, під час якої найвищий профспілковий орган Прикарпаття підіб’є підсумки своєї діяльності за останні п’ять років. Серед інших питань порядку денного – визначення завдань профспілок області на наступний термін, прийняття звернень і заяв до найвищих посадових осіб держави щодо змін..

КРУГЛИЙ СТІЛ. Захист людини праці через колективний договір: досвід, проблеми, перспективи

СТ Сьогодні потрібні прориви на користь найманих працівників на найбільш важливих напрямах соціально-трудових відносин. Усе це вимагає від профспілкових структур усіх рівнів солідарності і єдності, результативності захисних функцій, вдосконалення організаційної побудови й фінансового зміцнення, здійснення конкретних кроків для свого оновлення. Про це говорили учасники круглого столу «Шляхи вдосконалення роботи первинної профспілкової організації. Практичний досвід захисту працівників через колективний договір», що відбувся 15 червня у Києві.

Виступ делегата трудящих України, Голови ФПУ Григорія Осового на Міжнародній конференції праці 9 червня

20170609 110711 006            Г-н Председатель, уважаемые делегаты и участники конференции!            Дискуссия, которая идет уже третий день, свидетельствует, что у нас есть общее понимание того, что тотальный переход к зеленой экономике н       неизбежен, экономически выгоден и лишь является вопросом нескольких десятилетий. Поэтому тезис Генерального директора Международного бюро труда Гая Райдера о том, что «МОТ может продолжать эффективно исполнять свой мандат, касающийся обеспечения социальной справедливости, только если..

Наступ на трудові і соціальні права трудящих необхідно зупинити

55454535454343   З огляду на ситуацію в гірничо-металургійному комплексі України: погіршення економічного становища більшості підприємств галузі, падіння реальної заробітної плати і соціальної захищеності людини праці, небажання роботодавців вести конструктивний соціальний діалог, Центральний комітет Профспілки металургів і гірників України відкрито звернувся до представників влади і роботодавців з пропозиціями та вимогами щодо зміни критичної ситуації з рівнем життя працівників ГМК України.   Відкрите звернення до влади і роботодавців гірничо-металургійного комплексу України..