Соціальний діалог в Україні – під контролем глобальних профспілок

IMG 8523   Стурбованість рівнем розвитку соціального діалогу в Україні, численними випадками порушення законних прав та інтересів працівників, готовність надати необхідну допомогу в налагодженні відносин між соціальними партнерами висловили заступник Генерального секретаря Міжнародної конфедерації профспілок (МКП) Яп Вінен та представник глобальної профспілки «IndustriALL» Вадим Борисов під час зустрічі в Міністерстві соціальної політики.   Своїми думками з цього приводу поділилися держсекретар міністерства Віктор Іванкевич, голова СПО об’єднань профспілок, Голова..

ФОРУМ. Відповідати вимогам часу, підвищувати ефективність дій

IMG 8329   Сьогодні успіх профспілкової діяльності у величезній мірі залежить від власної організованості, внутрішньої стабільності та фінансової незалежності. Чим краще, професійніше працюють виборні колегіальні органи, тим вище рівень захищеності членів Профспілки. На цьому наголошували делегати VI з’їзду Профспілки працівників атомної енергетики та промисловості України, що відбувся 24 березня у Києві.   IMG 8331 У звітній доповіді Центрального комітету Атомпрофспілки, з якою виступив Голова..

ДИСКУСІЯ. Чи можливі в Україні страйки?

IMG 8159   Останнім часом все частіше доводиться чути про те, що складні соціально-економічні умови в країні можуть викликати не тільки масові акції трудящих, а й страйки. Наскільки це реально, яка законодавча база і які механізми для їх проведення? Відповіді на ці актуальні питання шукали учасники дискусії «Чи можливі в Україні страйку?», яка організована Федерацією профспілок України при підтримці Фонду Фрідриха Еберта та відбулася 22 березня в..

ЗАЯВА Федерації профспілок України щодо стану безпеки праці в Україні

1425487405 04032015-chahta7 balavana.ru   В умовах фінансово-економічної кризи, обмеження бюджетного фінансування, дерегуляції державного нагляду в Україні склалася надзвичайна ситуація з безпекою та умовами праці на більшості підприємств, особливо державних та підприємствах середнього і малого бізнесу.   Жахлива аварія, що сталась 2 березня 2017 року на шахті «Степова» ВАТ «Львіввугілля», своєю масштабністю вразила все українське суспільство. Водночас стан забезпечення безпеки праці на державних вугільних підприємствах такий, що виникнення подібних аварій..

ПРЕЗИДІЯ ФПУ. Бути в авангарді боротьби за права людини праці