КОНКРЕТНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО – ВІДЧУТНИЙ РЕЗУЛЬТАТ

DSCN0040   Минуло майже три десятиріччя з часу укладення (1991 р.) першої на Дніпропетровщині і однієї з перших в тодішньому Союзі Територіальної угоди між профспілками та органами влади. Незабаром до неї приєдналися об’єднання роботодавців, а в 2017 році – обласна рада. І всі ці роки угода сприяла вирішенню цивілізованим шляхом, за столом перемовин багатьох проблем соціально-трудових відносин і економічного розвитку регіону, конкретних трудових колективів, захисту інтересів трудящих..

Люди очікують на позитивні зміни у державі

Изображение 1612   Про це йшлося 13 березня на зустрічі з профспілковим активом кандидата на посаду Президента України від політичної партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко.    Президія Федерації профспілок України звернулася до членів профспілок із закликом прийти 31 березня ц.р. на виборчі дільниці і виконати свій громадянський обов’язок, взявши участь у голосуванні.   Изображение 1559   У Зверненні також зазначено, що ФПУ як демократична організація, всеукраїнські профспілки і територіальні..

З В Е Р Н Е Н Н Я Президії ФПУ з нагоди виборів Президента України

1-4 Шановні спілчани!   Під час виборів Президента України без перебільшення буде вирішуватися доля України на найближчі 5 років. Вага вибору кожного з нас є високою. Цього разу у президентських перегонах на найвищу державну посаду заявили про свою участь рекордна кількість претендентів. Громадяни, голосуючи за того чи іншого кандидата, обиратимуть не лише яскраву особистість, а й візьмуть на себе відповідальність за майбутнє країни. Наш з вами вибір безпосередньо..

Зі святом, дорогі жінки!

maxresdefault 0   Дорогі жінки! Щиро і сердечно вітаю вас із прекрасним весняним святом – 8 Березня! Все найсвітліше, що є у нашому житті, пов’язане з Жінкою. Ви завжди прагнете зробити життя кращим і добрішим, створюєте атмосферу гармонії і щастя, ваша жіночність та ніжність надихають чоловіків на нові звершення. Зичу вам міцного здоров’я, здійснення всіх мрій та сподівань! Будьте завжди усміхнені, сповнені надій та оптимізму! І нехай кожен ваш день..

ПРЕЗИДІЯ ФПУ. Правам людини праці та правам профспілок – надійний захист!

Б    Ефективний соціально-економічний захист законних прав та інтересів працівників – один з головних пріоритетів профспілок. Але й самі профспілки потребують надійного та закріпленого на законодавчому рівні забезпечення своїх прав, як організаційних, так і майнових. Про це говорили учасники засідання Президії Федерації профспілок України, що відбулось 5 березня ц.р. Доречи, це перше засідання Президії ФПУ, яке було проведено у відновленому Будинку профспілок на майдані Незалежності в Києві...

КРУГЛИЙ СТІЛ. Григорій Осовий: "Україні потрібен ефективний суспільний договір"

А5 По прикладу європейських структур ми в Україні маємо створити не просто соціальний діалог, а підписати справжній суспільний договір. Про це заявив Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий у своєму виступі на круглому столі «Перспективи імплементації в Україні положень Глави ХХІ Угоди про Асоціацію Україна - ЄС щодо розвитку публічних комунікацій та соціального діалогу», що відбувся у Києві 1 березня. Голова ФПУ зазначив, що мова йде про..

НАША БОРОТЬБА: Економія субвенції за рахунок людей неприпустима!

861183 На засіданні Уряду 27 лютого ц.р. було розглянуто низку нормативно-правових актів стосовно надання освітньої субвенції з державного бюджету і пов’язаних з фінансуванням нової української школи.   А саме обговорено проекти постанов Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам», «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти..

В профспілках Закарпаття 2019 рік оголошений Роком соціального діалогу

А1   Нинішній рік в профспілкових організаціях Закарпаття став Роком соціального діалогу. Постанову про його проведення прийняла Президія Закарпатської обласної ради профспілок. Як зазначалося, розпочався рік укладанням Меморандуму про співпрацю, який підписали на зустрічі з профспілковим активом  голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль і голова облпрофради Володимир Фленько. В ході проведення Року соціального діалогу передбачається проведення спільних заходів на всіх рівнях: тристоронніх переговорів щодо укладання Територіальної угоди на..

ПРАВО НА ЗДОРОВ’Я. Григорій Осовий: «Профспілки постійно опікуються такими важливими питаннями, як охорона здоров’я наших громадян та забезпечення гідних умов праці і гідної її оплати для працівників цієї галузі»

Б    20 лютого Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий за дорученням Президії ФПУ та від імені ФПУ підписав протокол про приєднання до Меморандуму про співробітництво колективних членів Координаційної ради Платформи Національної стратегії охорони здоров'я України. Це відбулось під час засідання Координаційної ради, що проходила під головуванням президента УСПП, Голови ООРУ Анатолія Кінаха. Профспілковий лідер дав високу оцінку Меморандуму та діяльності КР Платформи, проінформував про участь профспілок..

Соціальний діалог має бути наповнений реальним змістом

А5   Актуальні питання розвитку та підвищення ефективності соціального діалогу в Україні обговорюють учасники дводенного тристороннього семінару «Стан соціального діалогу в Україні, перспективи його розвитку. Міжнародні трудові стандарти», що відкрився 12 лютого в Києві. На цьому заході, який організовано Міжнародної організацією праці та Міністерством закордонних справ Данії, з промовами виступили Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, Державний секретар Міністерства соціальної політики України Віктор Іванкевич, заступник Голови Об'єднання..

Більше статей...

1. КРУГЛИЙ СТІЛ. Вирішення проблеми енергетичної бідності: позиція профспілок
  2. Запорізька облпрофрада звіряє напрямки роботи
  3. Норми споживання природного газу знижено!
  4. Інформація центральних та місцевих органів виконавчої влади щодо зустрічей з представниками профспілок
  5. Голова ФПУ Григорій Осовий взяв участь у засіданні УС Платформи громадянського суспільства Україна - ЄС
  6. 22 січня - День Соборності України
  7. ЗВЕРНЕННЯ. Негайно вивести ОПЗ з кризового стану!
  8. Профспілки проти ущемлення прав ліквідаторів аварії на ЧАЕС на санаторно-курортне лікування
  9. Профспілки Закарпаття активно передплатили газету «Профспілкові вісті». Найкращі – освітяни
  10. Мінюст надав ФПУ відповідь стосовно порядку державної реєстрації профспілок
  11. Реконструкція Будинку профспілок увійшла в сімку знакових змін міста за версією інтернет-видання «Сегодня»!
Архiв
<< < Березень 2019 > >>