КОМЕНТАР ГОЛОВИ ФПУ. Уряд хоче збирати більше податків з високих зарплат: позиція профспілок

А21   Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді розширити базу оподаткування єдиного соціального внеску в розмірі 22% з 15 мінімальних зарплат (55,8 тисячі гривень) до 25 (104,3 тисячі гривень) і ввести регресивну шкалу відрахувань ЄСВ. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева на засіданні Кабміну 14 листопада. «Ставка ЄСВ для заробітних плат, які перевищують межу в 104 тис грн буде зменшуватися аж до 5% для суми, яка перевищує..

АКТУАЛЬНО. Бізнес і права людини: позиція профспілок

Б  Глобалізація та підвищення впливу бізнесу на соціально-економічні процеси вимагає від суспільства особливої уваги до проблем забезпечення прав людини, перш за все, прав найманих працівників. Важлива та відповідальна місія тут належить профспілкам, як найбільш послідовним захисникам інтересів людей праці. Про це заявив Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий у своєму виступі на міжнародному науково-практичному семінарі «Зміцнення засад у сфері бізнесу і прав людини: драйвери..

ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК - НА КОНТРОЛІ ФПУ. Консультації щодо врахування пропозицій профспілок до проекту Держбюджету - 2019

393035   На виконання п.2 доручення Віце-прем’єр-міністра України Розенка П.В. від 17.10.2018 за результатами зустрічі з представниками учасників Всеукраїнської профспілкової акції Міністерством фінансів України розпочато проведення додаткових консультацій щодо можливості врахування пропозицій СПО об’єднань профспілок до проекту Державного бюджету України на 2019 рік до другого читання. Так, 08.11.2018 проведено зустріч з представниками профспілок авіапрацівників; працівників вугільної промисловості; агропромислового комплексу; геології, геодезії та картографії.          Аналогічні зустрічі заплановані на 12.11.2018..

День Полтавської облпрофради у Кременчуці

Кременчук 25102018   Днями профспілковий актив Кременчука, Кременчуцького району та Горішніх Плавнів мав можливість обговорити актуальні питання соціальної, зокрема,бюджетної, тарифної політики і призначення субсидій, оплати праці і зайнятості, пенсійного забезпечення, правової бази та практики розв'язання трудових спорів в ході проведення Дня Полтавської обласної ради профспілок.   Зустріч активу з керівниками ФПУ та облпрофради, яка відбулася в приміщенні Культурно-спортивного комплексу ПрАТ «Кредмаш», стала надзвичайно корисною для 250 профспілкових працівників та..

Або ми досягаємо правди, або продовжуємо протест!

Изображение 1509   Сьогодні відбувся черговий етап підготовчого засідання в Окружному адміністративному суді м. Києва по справі щодо визнання протиправним і скасування Розпорядження КМУ від 11 січня 2018 р. № 13-р «Про передачу будівлі профспілок у м. Полтаві Генеральній прокуратурі України».   Під час засідання під стінами будівлі Суду відбулося інформаційне пікетування. В акції взяли участь понад 200 профактивістів, представників профспілкових організацій Полтави, всеукраїнських профспілок та профоб’єднань, трудових колективів..

ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК – НА КОНТРОЛІ ФПУ. Подолання бідності в Україні – спільна турбота

БЕ Підсумки виконання Стратегії подолання бідності в Україні в цьому році та пропозиції соціальних партнерів до  проекту розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів на 2019 рік з реалізації Стратегії подолання бідності» обговорили 1 листопада учасники засідання Міжвідомчої робочої групи з виконання плану заходів з реалізації Стратегії подолання бідності. В нараді, яка відбувалась під головуванням першого заступника міністра соціальної політики, керівника Міжвідомчої робочої групи Ольги Крентовської,..

Чернівецька облпрофрада відзначила 70-річчя від дня утворення

IMG 0416   31 жовтня ц.р. відбулося урочисте засідання Чернівецької обласної ради професійних спілок, присвячене 70-річчю від дня її утворення. У засіданні взяли участь Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, народний депутат України Микола Федорук, керівники обласних та районних організацій профспілок, ветерани профспілкового руху на Буковині. Учасники урочистого зібрання вшанували пам’ять воїнів-земляків, які віддали своє..

ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК – НА КОНТРОЛІ ФПУ. Мінсоцполітики розроблено законопроект щодо захисту прав працівників на своєчасну і в повному обсязі виплату зарплати

foto   В Мінсоцполітики розроблено проект закону “Про посилення захисту прав працівників на своєчасну і в повному обсязі виплату заробітної плати у разі неплатоспроможності роботодавця”.   Його ухвалення сприятиме забезпеченню конституційних гарантій права працівників на отримання належних їм коштів з оплати праці та відповідатиме Конвенції Міжнародної організації праці № 173 “Про захист вимог працівників у разі неплатоспроможності роботодавця.  Передбачаєтся, що за кожен день затримки зарплат понад 15 днів роботодавець буду..

ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК – НА КОНТРОЛІ ФПУ. Ініційовано зустрічі з Прем’єр-міністром України В.Гройсманом та Головою Верховної Ради України А.Парубієм

32447  Федерацією профспілок України ініційовано проведення зустрічей із: - Прем’єр-міністром України Гройсманом В.Б. – до внесення доопрацьованого Урядом законопроекту про Державний бюджет України на 2019 рік до Верховної Ради України на друге читання за участю керівників всеукраїнських галузевих профспілок та територіальних профоб’єднань з метою обговорення шляхів урахування профспілкових пропозицій у цьому законопроекті; - Головою Верховної Ради України Парубієм А.В. – у короткі терміни після подання Урядом доопрацьованого проекту..

ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК - НА КОНТРОЛІ ФПУ. Профспілки пропонують доповнення до проектів постанов КМУ

4e88bea92d-1 Департамент з питань економічного розвитку та ціноутворення ФПУ розглянув розроблені Мінрегіоном України проекти:   - наказу Мінрегіону України «Про затвердження Методики визначення плати за доступ до елементів інфраструктури будинкової розподільної мережі»; - постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку та умов узгодження ліцензіатами обласних та Київської міської державних адміністрацій, що провадять господарську діяльність з виробництва теплової енергії, транспортування теплової енергії магістральними і місцевими (розподільчими) тепловими мережами та постачання..

Більше статей...

1. ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК – НА КОНТРОЛІ ФПУ. Відбулось обговорення законопроекту щодо посилення захисту прав працівників на своєчасну виплату заробітної плати
  2. Ситуація з правами профспілок та виплатою зарплати в Україні – в центрі уваги учасників ВЕРС
  3. ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК – НА КОНТРОЛІ ФПУ. Григорій Осовий: рішучий протест профспілок - це суспільний ультиматум і тест для влади
  4. ПЕРЕДПЛАЧУЄМО «ПРОФСПІЛКОВІ ВІСТІ»!
  5. У Міжнародний день боротьби з бідністю ФПУ вивела на вулиці столиці тисячі людей
  6. ВИМОГИ ФПУ ДО ПАРЛАМЕНТУ, УРЯДУ І РОБОТОДАВЦІВ
  7. КРУГЛИЙ СТІЛ. Спільно вирішувати проблеми ринку праці
  8. ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДІЙ ЗА ГІДНУ ПРАЦЮ ПІД ГАСЛОМ «ЗМІНИТИ ПРАВИЛА»: ПЕРЕЛІК НЕОБХІДНИХ СПРАВ ДЛЯ ЄС