Схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв, шануємо живих

Изображение 1583   Сьогодні, 14 грудня, з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції Голова ФПУ Григорій Осовий взяв участь у церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» та кургану «Героям Чорнобиля» на території Меморіального комплексу жертвам Чорнобильської катастрофи у м. Києві.   Урочиста церемонія відбулась за участю керівництва КМДА, представників РДА Дніпровського району столиці, духовенства та громадських організацій чорнобильців м. Києва. Разом з Головою..

ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК – НА КОНТРОЛІ ФПУ. Відповідь Мінюсту

630 360 1513268516-3207   На виконання доручення Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка Міністерством юстиції України розглянуто вимоги ФПУ до органів влади і роботодавців та надано відповідь з питання врегулювання майнових прав профспілок, зокрема, стосовно Будинку професійних спілок у м. Ужгород, а також щодо виконання рішень про стягнення заборгованості з заробітної плати.   Лист Міністерства юстиції України додається   Прес-центр ФПУ

Зустріч Голови ФПУ Григорія Осового зі студентами АПСВТ

Изображение 1540   У рамках Всеукраїнського тижня права, що проводиться 10-14 грудня, у стінах Академії праці соціальних відносин і туризму ФПУ відбулась інформаційно-роз’яснювальна зустріч зі студентами, в якій взяв участь Голова ФПУ Григорій Осовий.   Захід був приурочений до Дня прав людини, який відзначається щороку 10 грудня, і мав на меті набуття студентами додаткових знань у сфері забезпечення прав і свобод громадян, а також запобігання їх порушенню. Відкрила зустріч ректор..

Выступление главы украинской профсоюзной делегации Григория Осового на Конгрессе МКП

0-02-05-3fb8644720196f1df467ed52abbbf8cb290046bf0e82e3bfb8d810672d9e6b94 59371806   4 декабря 2018 года с трибуны IV Всемирного Конгресса Международной конфедерации профсоюзов, который проходит в Копенгагене, выступил глава украинской профсоюзной делегации Григорий Осовой.   Обращаясь к его участникам, председатель ФПУ поприветствовал их с важным событием в жизни МКП. Он отметил, что подводя итоги четырехлетней работы, мы вырабатываем планы на будущей период. Доклад Генерального секретаря МКП Шаран Барроу, горячая дискуссия в прениях и проекты документов Конгресса свидетельствуют..

Профспілки ініціюють зустріч з Прем’єром

1-4 На звернення Голови Спільного представницького органу об'єднань профспілок Григорія Осового до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана про зустріч з профспілками главою Уряду дані відповідні доручення.   У листі до КМУ висловлено вдячність за налагодження конструктивної співпраці з профспілками та пропонується в період з 12 по 17 грудня 2018 року провести робочу зустріч з профспілковим активом, членами Президії і Ради Федерації профспілок України, членами СПО об'єднань профспілок, представниками профспілок..

Перший віце-прем'єр – міністр України зустрівся з профспілками

Изображение 1725   29 листопада у Будинку Уряду відбулась робоча зустріч Першого віце-прем'єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва з керівництвом ФПУ та її членських організацій. Нарада була присвячена обговоренню важливих питань забезпечення розвитку вітчизняного виробництва, підвищенню рівня соціального захисту людей за допомогою застосування механізмів протидії зростанню цін і тарифів, а також створенню підґрунтя для зміцнення соціального партнерства у державі. У зустрічі взяли участь та..

ВОЄННИЙ СТАН. До уваги керівників членських організацій ФПУ

photo2018-11-2622-45-45 Верховна Рада України на своєму позачерговому засіданні, 26 листопада 2018 року, 276 голосами прийняла за основу і в цілому законопроект «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» (реєстр.№9338) з поправками, що були озвучені Президентом України Петром Порошенко під стенограму.   Зазначеним законом затверджено Указ Президента України від 26 листопада 2018 року № 393 «Про введення воєнного стану в Україні» з застереженням, що воєнний стан..

Що означатиме введення воєнного стану, чим він регламентований і які обмеження та заборони громадянських прав можуть бути застосовані

1516900112-3960 26 листопада 2018 року Верховна Рада проголосувала за запровадження воєнного стану в 10 областях України.   До цього переліку входять Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Луганська, Донецька, Сумська, Харківська, Чернігівська, Вінницька області. Оприлюднений текст нового закону №9338 про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні". Згідно з пояснювальною запискою до документа, воєнний стан запроваджується від 09:00 28 листопада ц.р. на 30 діб – до 27..

Умовам праці – європейський рівень

Изображение 1711   21 листопада у Міжнародному центрі культури і мистецтв профспілок України відбувся завершальний етап та підбиття підсумків щорічного конкурсу «Краще підприємство з охорони праці» -2018.   Переможців привітали організатори конкурсу – представники Державної служби з питань праці, посадовці міністерств, центральних та місцевих органів виконавчої влади, об’єднань роботодавців та профспілкових організацій, Фонду соціального страхування України. Звертаючись до присутніх Голова ФПУ Григорій Осовий наголосив, що життя і здоров’я – основна..

Оцінити ситуацію та визначити подальші дії

Изображение 1510   Такою була мета селекторної наради за участі керівників всеукраїнських профспілок і територіальних профоб'єднань, що відбулась 20 листопада у регіональних філіях ПАТ «Укртелеком». У ході засідання було підбито підсумки співпраці профспілок з центральними органами виконавчої влади за період, що минув після проведення Всеукраїнської профспілкової акції протесту 17 жовтня ц.р., а також обговорено подальші кроки, спрямовані на максимальне виконання вимог її учасників.   Изображение 1586 [ Детальніше... ]

Більше статей...

1. ПОДІЯ. НСПП: 20 років на службі людям
  2. КОМЕНТАР ГОЛОВИ ФПУ. Уряд хоче збирати більше податків з високих зарплат: позиція профспілок
  3. АКТУАЛЬНО. Бізнес і права людини: позиція профспілок
  4. ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК - НА КОНТРОЛІ ФПУ. Консультації щодо врахування пропозицій профспілок до проекту Держбюджету - 2019
  5. День Полтавської облпрофради у Кременчуці
  6. Або ми досягаємо правди, або продовжуємо протест!
  7. ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК – НА КОНТРОЛІ ФПУ. Подолання бідності в Україні – спільна турбота
  8. Чернівецька облпрофрада відзначила 70-річчя від дня утворення
  9. ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК – НА КОНТРОЛІ ФПУ. Мінсоцполітики розроблено законопроект щодо захисту прав працівників на своєчасну і в повному обсязі виплату зарплати
  10. ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК – НА КОНТРОЛІ ФПУ. Ініційовано зустрічі з Прем’єр-міністром України В.Гройсманом та Головою Верховної Ради України А.Парубієм