Профспілки не підтримують антисоціальні складові Держбюджету-2018!

1505824552-7940 1   Верховна Рада України 7 грудня 2017 року прийняла Закон України «Про Державний бюджет України на 2018 рік».   Федерація профспілок України системно наполягала на врахуванні у головному кошторисі країни принципових позицій стосовно розмірів державних соціальних стандартів та гарантій, зокрема - на встановленні мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 01.01.2018 на рівні не нижче фактичного прожиткового мінімуму для працездатних осіб (розрахунково на рівні 4023 грн)..

АКТУАЛЬНИЙ КОМЕНТАР. Депутати "здали" мінімальну зарплату

maxresdefault   7 грудня пізно увечері Парламентом ухвалено Державний бюджет України на 2018 рік. Майже вперше у практиці законотворчої діяльності ВР це зроблено вчасно. В Уряді кошторис назвали бюджетом економічного зростання, яким передбачено ріст ВВП на 3%.   Документ поки що офіціально не опублікований, але вже зараз можна зробити оцінку щодо врахування у ньому профспілкових вимог і пропозицій, спрямованих на соціальний захист працівників.   Коментує Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ..

АКЦІЯ. Профспілки підтримали студентів, які висунули органам державної влади серйозні вимоги