2020-2-638

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликає усіх, хто вболіває за Україну, об'єднатися навколо формування і виконання Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року для того, щоби забезпечити сталий економічний розвиток та якісні секторальні реформи у країні.

 

Відкриваючи засідання Уряду 25 січня, Прем'єр-міністр повідомив, що Уряд розпочав публічне обговорення Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року, проект якого був презентований 28 грудня.

Так, учора відбулася дискусія за участі експертів та міністрів, пов'язаних з фінансово-економічним блоком діяльності Уряду, питаннями розвитку економіки. Учасники круглого столу обговорювали кроки, що забезпечать стале економічне зростання країни.

Володимир Гройсман зазначив, що у 2016 році вдалося забезпечити макроекономічну стабілізацію та досягнути позитивних сигналів щодо економічного зростання, порівняно з падінням економіки у 2014-2015 роках.

Економічне зростання потрібно підсилювати, переконаний Прем'єр-міністр. Для цього потрібно планувати серйозні заходи на подальші чотири роки 2017-2020 рр., що і буде передбачати Середньостроковий план пріоритетних дій Уряду.

"Системна робота, пов'язана з розвитком національної економіки, дасть можливість нам пришвидшити це зростання. Пришвидшене зростання одразу буде відчутно для українських громадян: робота, зарплата, продукція, вища купівельна спроможність. Для цього нам треба зробити низку серйозних і конкретних речей", - зауважив Глава Уряду.

Сьогодні відбудеться публічне обговорення Середньострокового плану щодо реформування державної служби, післязавтра - зустріч з питань освіти та розвитку людського капіталу, повідомив Володимир Гройсман. Таким чином, максимально швидко буде сформовано покроковий план дій, зауважив він.

"Я би дуже хотів, щоби це був план не те, щоби план нашого Уряду, план Гройсмана – це має бути план дій України. Він має бути настільки об'єднуючий, щоби усі ті, хто справді вболівають за Україну, долучилися до його і формування, і виконання, – наголосив Володимир Гройсман. – На момент завершення обговорення ми маємо отримати об'єднуючий документ".

Прем'єр-міністр закликав міністерства, які проводять круглі столи і обговорення, забезпечити максимальне коло учасників дискусій.

Він також запросив усіх об'єднатися навколо виконання цього документа, що міститимуть питання, пов'язані з роботою Уряду, Парламенту та інших органів влади. "Нам потрібно об'єднатися навколо того, щоб цей план став абсолютною реальністю", – наголосив Володимир Гройсман.

"Це не якийсь черговий документ, який хтось напише, хтось затвердить, презентує і потім покине його десь на узбіччі. Це реальний документ, в якому дуже чітко буде визначено, що кожне міністерство має зробити у своєму секторі відповідальності для того, щоб забезпечити і економічне зростання, і соціальну справедливість у нашій країні, і реформування, і зміни у систему інфраструктури, підвищення якості освіти. Тому що і секторальні реформи мають надважливе значення для нашої держави", – зазначив Голова Уряду.

"Завдання у мене абсолютне зрозуміле для усіх нас: економічний ріст, вищі зарплати для українців, для людей робота, нормальна інфраструктура, якісна освіта, якісна охорона здоров'я. Я думаю, що за 3-4 роки у середньостроковій перспективі ми можемо досягти тут успіху: і підвищити зарплати, і підвищити конкурентоздатність нашої економіки, залучати більше інвестицій. Ми можемо створити заходи, які дозволять продовжити термін життя українців, ми зможемо досягти більшого успіху з впровадженням концепції Нової української школи якості середньої освіти і так далі", – підкреслив Володимир Гройсман.

 

Прес-центр ФПУ

за повідомленням

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ