ТРИ

3 липня відбулася робоча зустріч Голови Федерації профспілок України Григорія Осового з директором Центру міжнародної солідарності АФП-КВП Тристаном Масатом. У застрічі взяли участь заступник Голови ФПУ Олександр Шубін та заступник керівника Департаменту міжнародних зв’язків ФПУ Роман Кравчик.

Під час бесіди, яка проходила в конструктивній та доброзичливій атмосфері, Голова ФПУ проінформував гостя  про сучасний стан профспілкового руху в Україні, дії Федерації профспілок та її членських організацій у сфері захисту законних прав та інтересів людини праці.

ТРИ1

 

Зокрема Тристана Масата цікавила позиція Федерації профспілок України щодо проекту нового Трудового кодексу. Григорій Осовий кратко проінформував про хронологію тривалої роботи над Кодексом. Він підкреслив, що найбільш гостро стояло питання стосовно того, як буде реформуватися трудове законодавство в контексті проведення реформ у нашій країні та якою має бути профспілкова позиція у цьому питанні.

Профспілковий лідер зазначив: перед Спільним представницьким органом профспілок постало складне питання чи включатися у цей процес чи стати в опозицію до законопроекту та залишити все як є. «Ми розуміли, що з нами чи без нас влада буде проводити цю роботу, тому переважила думка більшості членів СПО – пропонувати власний підхід у формуванні та викладі статей законопроекту, входити до робочих груп і працювати в них, захищаючі законні права та інтереси трудящих, - наголосив він. - Ми делегували наших представників у парламентську робочу групу, Постійно робимо моніторинг рішень профільного парламентського Комітету з цього питання».

 

ТРИ2

 

 

Під час бесіди було обговорено окремі статті Трудового кодексу, які, на думку співрозмовників, містять загрози правам працівників, та дії профспілок, спрямовані на зміну цих розділів на користь працюючої людини. «Ми зацікавлені у тому, щоб цей законопроект не погіршив конституційні, соціально-економічні та трудові права працівників, - сказав Григорій Осовий. - Ми не допустили прийняття проекту Трудового кодексу в терміновому режимі, заявили, що потрібен час для публічного обговорення Кодексу, який торкнеться трудової діяльності мільйонів наших співвітчизників. Ми будемо і надалі шляхом соціального діалогу робити все, щоб цей документ відповідав вимогам часу та інтересам людини праці».

 

ТРИ3

 

У свою чергу Тристан Масат зазначив, що Центр міжнародної солідарності АФП-КВП. готовий до співробітництва з ФПУ з цього питання, а також з питань пенсійної реформи та реформи системи охорони здоровя.

«Нас турбують ці реформи, бо вони повинні мати за мету не тільки позитивні зміни питаннях охорони здоровя та пенсійного забезпечення, але і боротьбу з корупцією», - наголосив він.   

Наприкінці зустрічі Григорій Осовий висловив сподівання на подальшу результативну роботу ФПУ з Центром міжнародної солідарності АФП-КВП. «Ми відкрити до діалогу та співробітництва», - підкреслив він.

 

Прес-центр ФПУ