МАЙ

 

Актуальні питання роботи та перспектив майнового комплексу Федерації профспілок України, його ефективного використання в інтересах працюючої людини обговорили 12 липня у столичному готельно-ресторанному комплексі «Турист» учасники форуму-семінару за участю керівників суб'єктів господарювання майнового комплексу, у тому числі керівників дочірніх підприємств та акціонерних товариств ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» та ПрАТ «Укрпрофтур».  Захід проводився відповідно до рішення Президії Федерації профспілок України.

 

 З привітальним словом до учасників форуму звернувся Голова СПО об'єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий. Він зазначив, що такі форуми-семінари мають за мету не тільки зібрати керівників та представників трудових колективів майнового комплексу ФПУ для визначення стратегії та тактики подальших дій, але і провести відповідне навчання, обмін кращим досвідом.

 

МАЙ1

 

 

Профспілковий лідер підкреслив, що головна мета, головний пріоритет у діяльності Федерації профспілок України, ПрАТ   «Укрпрофоздоровниця» та ПрАТ «Укрпрофтур» - це турбота про забезпечення працівників необхідними умовами не тільки для праці, але і для відпочинку та оздоровлення. У цьому питанні дуже важливе розвивати та розширювати соціальних діалог з урядової стороною, стороною роботодавців. Григорій Осовий нагадав, що під час зустрічей з Президентом України Петром Порошенком, Прем’єр – міністром України Володимиром Гройсманом та Першим віце-прем’єр-міністром України Степаном Кубівим велику увагу було приділено саме питанням майнового комплексу ФПУ, забезпечення його ефективного використання в інтересах людини праці. Він проінформував, що зараз спільно з Фондом держмайна створено робочу групу, яка має визначити підходи до користування майна, що вже за рішенням судів визнано державною власністю.

 

МАЙ5

 

 

Григорій Осовий наголосив на тому, що обговорення на форумі-семінарі актуальних проблем, що зараз виникають перед ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» та ПрАТ «Укрпрофтур», мають допомогти визначити алгоритми подальшої діяльності, підвищення її якості та ефективності.     

 

        Про цілі та завдання форуму-семінару, перспективи розвитку майнового комплексу ФПУ проінформував заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко. Він зазначив, що під час, коли в країні започатковані реформи – армії, медична, пенсійна та інші – неможна не проводити реформування майнового комплексу ФПУ, неможна не змінювати підходи до ефективності та якості управління ПрАТ та суб’єктів господарювання. Тому такі форуми-семінари мають слугувати  не тільки інформуванню про ситуацію та перспективи розвитку майнового комплексу, але і змінювати, реформувати підходи до діяльності в інтересах надійного захисту прав людини праці на відпочинок та оздоровлення.

 

САЙ

 

 

Володимир Саєнко підкреслив: 9а останні роки дуже серйозних результатів та показників росту вдалося досягти ПрАТ «Укрпрофтур». Як повідомив, президент товариства Сергій Стрілець повідомив про стабільну тенденцію зростання фактично всіх показників. Власні кошти доходу були направлені на модернізацію майнових комплексів, на 39% збільшено фонд оплати праці тощо. Нагадаю, що ще в 2012 році «Укрпрофтур» мав збитки за результатами роботи. Сьогодні ситуація протилежна, підприємства активно розвиваються. Значну роботу з відновлення здоров'я продовжує вести ПрАТ «Укрпрофоздоровниця№ - за останні три роки було проліковано 400 435 хворих, з них 38 717 дітей. 3651 учасник АТО пройшов реабілітацію в профспілкових оздоровницях.

 

«Також зазначу, що майже завершено реорганізацію фондів соціального страхування, - наголосив заступник Голови ФПУ. - Маю надію, уже з вересня почнеться санаторно-курортне лікування за пільговими путівками. Крім того, Президент підписав Закон України №2081, яким розширюються перелік категорій дітей, які мають право на оздоровлення та відпочинок за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів, коштів підприємств, установ та організацій, професійних спілок та фондів, добровільних внесків юридичних та фізичних осіб, інших джерел».

 

МАЙ3

 

Про результати фінансово – господарської діяльності ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» та ПрАТ «Укрпрофтур» проінформували Голова Правління та Голова наглядової ради ПрАТ «Укрпрофтур» Сергій Стрілець і Ярема Жугаєвич, а також Голова Наглядової ради  ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» Олексій Романюк.

 

МАЙ4

 

Про взаємодію Фонду соціального страхування з профспілковими підприємствами – надавачами санаторно – курортних послуг та новаціях в процедурах закупівлі послуг розповів Директор Виконавчої дирекції Фонду соцстраху  України Євген Бажєнков.

 

Під час форуму-семінару відбулась широка дискусія щодо пошуку шляхів підвищення ефективності управління майновим комплексом ФПУ.  

 

МАЙ7

 

 

 

 Як не тільки зберегти об'єкти профспілкового майнового комплексу, але розвивати його та покращувати якість обслуговування членів профспілок? Що ще треба зробити Федерації профспілок України, ПрАТ «Укрпрофтур» та ПрАТ «Укрпрооздоровниця», Фонду соцстраху України? Ці та інші актуальні та гострі питання були у центрі уваги учасників цієї дискусії.

 

 

 

       Більш детальну інформацію читайте на нашому сайті.

 

 

Прес-центр ФПУ